Jj, pohodovka pro každého, kdo je schopný přirozeného pohybu. I když asi na dvou místech trochu překvapivě nepříjemně do kopce
. Měla jsem radost z geniální ojedinělé myšlenky a ona přitom zrovna ojedinělá nebyla, lidí tam byl samozřejmě kopec
.
U nás počasí nic moc, ale stejně jsem tak utahaný, že bych dnes nikde nešel. Tedy pokud bych někomu výlet neslíbil.
Davy jsou dnes všude a to si všichni dělají srandu, že jsme za komančů museli stát fronty. 
Dobrý. A buřt na tácku byl
?
Tak ses dočkal parádní hry Votroků. 
No to je ovšem něco jiného, je vidět, že umíš žít
!
Ja som bol dnes cca 3 hod kočíkovať, ale viacmenej po rovine. Ráta sa to ako výlet? 
No jasně! Obtížnost třeba může být nižší, ale ta zodpovědnost to vyvažuje
! Maminka dostala chvíli pro sebe?
Maminka bola s nami tiež, ale väčšinu som odšoféroval ja, lebo ma to baví. 
No jéje. My jezdívali s kočárky i po lese. 
No a co už mladý umí? Počítám, že se už otáčí a zkouší si sednout, trefila jsem se?
Má 4 mesiace a pár dní, snaha o pretáčanie by tam bola, ale ešte neskúša sedieť.
Ruky a nohy sa mu ale nezastavia, pokiaľ nie je unavený. 
Ještě chvilku a už začne běhat po čtyřech. To je to pravé období, kterého se tatínkové nemůžou dočkat. Konečně začne zábava. 
Aha, tak to jsem mu měsíc přidala, ztrácím přehled
A už se víc vyspíte?
Akokedy. Ja viac, manželka menej.
V noci je malý hore zhruba každé 2,5 hodiny.
Tá rotunda je v románskom slohu, čiže tipujem nejaké 11. storočie, ale neviem, o aké miesto sa jedná.
Tipuješ výborně, podle wiki byla stavba založena kolem r. 1040. Jde o rotundu na Řípu, což je posvátná hora Čechů (snad i Moravanů a Slezanů?) proto jsem psala, že by to měli poznat kolegové z naší strany hranice
. Je to kousek od Prahy a v pohodě na rychlou otočku.
Priznám sa, že z českých hôr som bol len na Radhošti, lebo ako dieťa som cez prázdniny chodieval často do Vsetína. A ešte na Lopeníku, kam sme chodievali občas lyžovať, keď som bol malý. 
Tak upřímně řečeno na téhle vycházce nic tak zajímavého není kromě toho, že je to právě Říp. Po celém kopci jsou stromy, takže ani není nic vidět. Abych byla spravedlivá, jsou tam tři vyhlídky, ale i tak
. Na Radhošti jsem byla, na ten mám dobré vzpomínky, pak taky na Pradědu a na ten mám vzpomínky opačné… Kousek pod vrškem při cestě zpátky jsem si přivodila poctivý výron v kotníku (členku?) a myslela jsem si, že se snad zpátky nedostanu. Ale člověk přežije všechno, když musí
.