Tipy na tripy a dovolené

Myslíš to dobře, ale fakt nejsem momentálně nastavená na smířlivou “objektivitu”. Radši nic, taky bych mohla klidně dostat ban do konce života :slight_smile: .

1 Like

Chápu Tvé rozhořčení, nejsem na tom jinak.
Bohužel je to obraz dnešní doby. Současný svět totiž není nakloněný aby si sousedé pomáhali. Nechce aby si půjčili lopatu když napadne sníh, nebo kosu, když dozrává zrno. Ale půjčit cep, aby se rozbilo vše co je možné, aby se muselo vše znovu nakoupit, to je ten správný směr.
Bohužel se tenhle systém dostává lidem pod kůži aniž by si to uvědomovali.
Chceš si opéct buřta na pravém nefalšovaném ohništi ze dřeva? Ano můžeš, ale běda aby u toho ohníčku seděl ještě někdo jiný. Vždyť to už by jste byli dva spokojení lidé vedle sebe a kdyby se ku Vám přidal třetí spokojený, tak to už jste nezvládnutelný dav.

Samozřejmě přeháním, ale jen si vzpomeň jak tady bylo ze začátku fajn, než si někteří zdejší začali prokazovat svou sílu. Jenže se už nesnaží dodat čerstvé informace ze světa F1, nebo vytáhnout něco cenného z historického archívu, ale veškerou snahu vloží do toho jak ostatním ublížit.

Nejspíše proto jsem před tímhle světem alespoň na chvíli unikl do 15 roků starých vzpomínek. Přitom dnes jsou podobné možnosti mnohem dostupnější a může jich být v krátkém období mnohem více.

2 Likes

Já se večer zastavím. Třeba ještě najdu nějakou zapomenutou fotku nebo tak něco :slight_smile: .

2 Likes

Užívej si víkendu. :national_park:

1 Like

Na závěr bych si dovolil ukončit tip na dovolenou na Maltě částečně formulovým způsobem.

2 Likes

Sliby se mají plnit, snad se zase neopakuju… Ale je to jednoduché, kde stojí tenhle pán?

1 Like

Přiznám se, že toho dragouna neznám, ale podle lehkého oblečení tipuji, že by to mohly být termální lázně v Maďarsku. :bathtub:

Není tomu tak… Asi jsem zabrousila do oblasti Tebou moc nevyhledávané. Ještě chvíli počkám, třeba se někdo připojí. Nevěřím, že by tuhle sochu nikdo nepoznal, tak špatně jsem to snad nenafotila :smile: .

Přiznám se, že Čechy moc neznám. Většina výprav tím směrem u mě končí v Jeseníkách.

Tak jinak… Kousek dál po břehu, už v dalším městě, nás v tomhle parku:

přivítal tenhle pán:

To už by šlo?

1 Like

Emil je věčný. Skoro jako robot. :mechanical_leg:
Lausanne.

1 Like

Jsi tam, nebo máš snímky z archívu?

Ne ne, to je archív. Už jsme si pár výjezdů na letošek naplánovali, ale až na jaro. Jinak samozřejmě správně, to bylo Olympijské muzeum v Lausanne. Z druhé strany toho města, co zatím nevíme, mají ještě třeba takový pěkný vodní hrad Chillon:

Jen to počasí nám moc nepřálo :frowning: .

1 Like

Zámek je to zajímavý a fascinuje mě, ale přesto bych dal přednost skromnějšímu majáku u moře.
Počasí si moc nevybereš, když musíš plánovat hodně dopředu.

Však jsme tam nebydleli :smile: . Výlet na tuhle stranu Ženevského jezera byl v rámci naší dvojí návštěvy Ženevy, moc se nám tam líbilo. Trochu dražší lokalita :smile: , ale s trochou přemýšlení a dobrých tipů se to taky dá.

Dá se očekávat, že Švýcarsko lacné nebude, ale dnes je možná Chorvatsko dražší, tak si nevybereš. Hlavně když se dá na co dívat a jsou kolem Tebe slušní lidé. Zbytek jsou už jen podružné záležitostí.

1 Like

Tady Ti dlužím odpověď. To je Freddie Mercury, o tom jsi určitě už slyšel, a má tuhle sochu ve městě Montreux na severovýchodním břehu ženevského jezera. Bylo to jeho oblíbené místo, což se nedivím :slight_smile: . To abychom neměli resty :smile: .

Děkuji. Nedivím se mu. Ženevské jezero je usazené do nádherného prostředí pod Alpami. Voda pod horami na mě vždy působí velice silným dojmem. A je celkem jedno jestli se jedná o Jadran, nebo malé pleso pod skálou Tri Kopy na Roháčích.
A Freddie? Kde jsou ty časy, kdy jsem si ho nahrával na kazeťák.

1 Like

Chodí ještě někdo na výlety? U nás bylo dnes docela pěkně, tak jsme aspoň něco málo udělali pro zdraví a vylezli k téhle rotundě, kterou by měl aspoň na naší straně hranice poznat snad každý. Tak schválně:

3 Likes

Tam jsem taky nebyl, ale kolem jsem už jel X krát. Prý je tam hezká procházka.