Tipy na tripy a dovolené

Pustá skála někde ve Středozemním moři,

Už jsme v Africe.

Plovoucí džubox.

1 Like

V Africe jsem nebyla nikdy. Jednou v Sýrii, to už jsem tady určitě psala. Ale fotky nemám, což mě hodně mrzí :sob:.

1 Like

Flotila džuboxů

Africká slepice? :grin:

Další krásný autobus.

1 Like

Kaplička v autobusu aby se cestující cítili v bezpečí.

Autobus je ale z Malty, jestli koukám dobře na SPZ. Ale Ty píšeš, že jste pluli přes Maltu, fakt už blbnu. Sorry…

Městské koupaliště.

Vedle kotvící plavidlo.

Už odplouvá. :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 Likes

Modrá laguna v souostroví Malta.

Flák čerstvého tuňáka žlutoploutvého, který nám Ital z vedlejší lodi dal výměnou za cibuli.

Kostry.

2 Likes

Čching-tao
?

Moc pěkný @Ferda :+1:

2 Likes

Malta je nádherná. Přitom je dostupná a cenově i s letenkou výhodnější než Chorvatsko. A strava včetně piva je tam téměř na srovnatelné úrovní s Českem. Kdo má rád kulturní památky, tak si užije co hrdlo ráčí.
Termín dovolené doporučuji červen, září a říjen, kdy tam není moc vedro. Ale i letní měsíce jsou snesitelné, protože Valeta je první město na světě, které je postavené tak, aby uličkami profukoval mořský vánek.

3 Likes

Už jsem se trochu ztratila, teď mám na něco odpovědět :smile: ?

Nějaký popisek k Elisabeth. :slightly_smiling_face:

No vidíš, na to už jsem zapomněla :smile: . Tvoje opravdu krásné fotky tenhle můj chabý pokus úplně přebily… Jedná se o ženevské jezero a na místě pamětní desky se o ukončení života krásné císařovny Sissi postaral z nějakých nepochopitelných důvodů anarchista Luigi Lucheni. I když nějaký důvod asi ve svojí pomatené hlavně měl, nakonec tuhle jsme to probírali s @Triper ohledně Luigi Mangioneho - občas se tohle prostě vyskytne a obrana proti tomu není :woman_shrugging:.

1 Like

Tohle téma tady na fóru je jako ostrov pohody a klidu.

Musím si dát chvíli pauzu, páč když jsem zrušil na vánoce ignor, bere mi to energii viz. vedlejší diskuse.
Byla to chyba, což jsem věděl :grinning:.

4 Likes

Tak vidíš, založil si ostrov pohody a klidu. Si dobrý človek, žádnej lotr. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Mám tolik historek, které to potvrzují, že kdybych jen část zveřejnil, nikdo už by mě neodepsal :slightly_smiling_face:

Tyhle obrázky jsem neviděl asi deset roků, tak jsem sám sobě si hezky počechral svou duši.
Když jsem hledal S.M. Elisabeth, tak mi vyskočilo tohle.

image

Proto mě ženevské jezero nenapadlo.

1 Like

My jsme na Maltu letěli za 5 500,- včetně vlaku z OV na Ruzyň. Samozřejmě všechno zpáteční. Objednáno v lednu.
Pak jsme tři dny čekali až se moře uklidní a vypluli jsme do Tunisu. Tam jsme pár dnů přetrpěli a po velkých problémech s celníkem, který vyžadoval po kapitánovi hodinky, jinak že nám nedá povolení k odplutí. Naštěstí ho odvolali k nějakému problému, tak nám dal razítko i bez bakšiše.
Pak jsme se vráceli na Maltu, ale přes sicilskou Lampedusu. Tak jsme museli potupně zajít na carabinieri a prokázat, že naše černé ksichty jsou pouze dočasné.
Z Lampedusy je ta fotka s přistávajícím letadlem. Prý je tam krásná pláž, ale jinak se jedná o ostrov z černé lávy. Mé očo není na černé skály zvyklé, tak se mi mi ten ostrov moc nelíbil. Jó a v neděli tam neteče voda, protože se všichni myjí, aby v kostele nebylo moc much.
S rezervou jsme vypluli zpátky na Maltu, kterou jsme obepluli západním směrem kolem Goza, včetně kotvení a prohlídkou ostrova a samozřejmě jsme nevynechali Modrou lagunu na ostrově Comino.
No a pak už jen návrat do přístavu na Maltě a odlet domů s nádhernou vyhlídkou do chřtánu Etny nad kterou jsme ještě stále stoupali k oblakům.

Zapomněl jsem napsat, že při noční plavbě jsme se chytili kýlem do sítí na tuňáky, ale bez napáchaných škod. Hloupé bylo, že okraj sítě byl plný asi dvaceticentimetrových medůz, ale prý nepálily a síť šla dobře přetáhnout přes kýl, takže jsme mohli plout dál. Taky jsme na moři potkali karetu a před Afrikou několik skákajících mečounů, jinak nuda.

3 Likes

Zajímavé povídání a určitě pěkný výlet. Asi nic na oplátku nepošlu, jsem ze včerejší debaty vedle pořád nějak dost otrávená a bez elánu… Ono mě to přejde.

2 Likes

Děkuji za uznání.
Ke včerejší tahanici asi nic povzbuzujícího napsat nedokážu. Už jednou jsem něco podobného viděl na Sportsu a bez zásahu vyšší moci není řešení.
Vyšší moc ale není ADMIN, který by hádky usměrňoval, nebo mazal. To nepomůže.
Za vyšší moc považuji něco co by těm hádavým tchýním dodalo mozek. Byla to dostatečná urážka pánů tvorstva, aby si uvědomili jak se chovají?
Předem se omlouvám všem křehkým dívenkám, že jsem zneužil milé části zdejšího fóra k výchovnému účelu několika nezbedníků, kteří se rozhodli si natahovat pindíky.
Někteří ale překonali nejen sami sebe, ale svoje pindíky natáhli do takových rozměrů. že rovnou můžou změnit svůj nick na @ gigaúd, @monsterhomole, @ nejpevněji visící atd…

Vyšší moci nejspíše bude čas, než se s léty dostaví i rozum.