Tipy na tripy a dovolené

Asi 1939.
Karosérie v podobném stylu dělal náš Sodomka ve Vysokém Mýtě.

A takhle uměl Sodomka oplechovat autobus.

1 Like

To víš, moje babička by řekla: “To se ještě dělalo poctivě!” :smile: .

1 Like

Babička měla pravdu. Dříve byli řemeslníci umělci a hlavně se nekvaltovalo jako dnes. Bývalá umělecká tvořivost je vidět na všech starších výrobcích. Dnes co není hranaté je neefektívní.

No nevím. Sehnat schopnějšího řemeslníka byl problém co si pamatuju, táta všeuměl si radši dělal snad všechno sám. A jestli jsi četl Saturnina od Zdeňka Jirotky, tak ostré pojednání o úpadku řemesel taky obsahuje a je to knížka napsaná v r. 1942… Jasně, že se leccos mění, ale ony ty babičky taky dost zapomínají :slight_smile: .

1 Like

Umění se vytrácelo už za Tvé babičky. Třeba skříně už nebyly vyřezávané, ale pouze zaoblené.
Saturnina jsem pouze viděl, ale i ve filmu bylo vidět jak se doba měnila.

1 Like

Cauteeee :v::sunglasses:

6 Likes

Ahooj! Zase Jasná?

Ahooj.ano ano. Zahtra volno a 1.1.25 idem nato :sunglasses::joy:

Ty to máš skoro za barákem, ne?

Vždyť tam nemáte žádný sníh :sweat_smile:.

Ani v tých Vysokých ho dnes veľa nebolo :frowning:

4 Likes

Ahoooj, už se nám po Tobě stýskalo! Tatry jsou krásné se sněhem i bez, už tahle fotka stačí, abych měla absťák :smile: .

3 Likes

Evap :heart: Dobieham zameškané, ale uhorková sezóna udrela naozaj masívne. Ináč k Tatrám - aspoň, že Štrbské pleso bolo zamrznuté :slight_smile:

3 Likes

Měli by ty spalováky už konečně zakázat, nebo nebude kde stavět sněhuláky a lední medvědi budou špinaví od bláta.

Radši nám řekni, kdy vyrážíš na motorku :smile: !

Desátého ledna a bude to veliké :love_you_gesture:

Třeba napadne sníh tam? Klimatické změny jsou klimatické změny :smile: !

1 Like

Doufám, že se letos změny u nás projeví, páč jsem se rozhodl, že odjezdím zimu v autě na letních gumách.

To sem nepiš, já jsem to schytala i za celoroční gumy :smile: . Mmch, to je druhé novoroční předsevzetí k tomu odblokování účtů, nebo odbojová činnost :smile: ?

2 Likes

Jak mě nabourali tu Toyotu, tak byla na zimních, letní jsem měl v garáži, no a potom jsem dostal novou zase na letních, takže mám dvoje letní a musím jedny rychle ojet páč zabírají místo v garáži a já nutně potřebuju další motorku…

To odblokování účtů je jenom masochismus, stejně to dlouho nevydrží, už jsem si na tu pohodu zvykl.

1 Like