Tipy na tripy a dovolené

Na suchozemský stát jsme měli docela slušnou flotilu. Základy námořnictví možná vznikly v období, kdy nám ještě patřil Terst a měli jsme přístup k moři.
Na tak velké lodi jsem ještě neplul a ani netuším jak moc by mě taková plavba zaujala. Samozřejmě je něco jiného, když jsi měla tak zdatného průvodce, který Tě jistě protáhl celou lodí a k tomu ještě přidal odbornou instruktáž. :wink:

Tady je malá ukázka, že i na malé lodičce si může užít každý.

2 Likes

Úžasné :+1:! 151515

Děkuji.
image

Jako že už já jsem stařík? :grinning:

Tak bůhvíjaký mladík už nebudeš, to si zase nefandi :smile: . Nicméně proti mně samozřejmě ano, a právě na sobě vidím, jak se mi ty názory v čase obrušovaly. I když někde jsi o mně tuším řekl že jsem hrdlořez, tak to obroušení asi tak moc slavné nebude :slight_smile: .

No, mladík už bohužel nejsem :slightly_smiling_face:.

Ale s tím hrdlořezem jsem docela vystihl to alterego, které jsem Ti tady přiřadil.

Jak jsem už jednou psal, mám pod každým nickem které tady nějak víc vnímám, přiřazenou nějakou postavu, jaký asi je ten dotyčný ve skutečnosti.

No a Ty jsi Beth Dutton…

Musela jsem se podívat o koho se jedná, ale docela dobrý… Akorát v reálu z koně nespadla moje máti, ale já a mockrát. Ve 14 letech mám dokonce za sebou tak zdařilý kotrmelec, že trvalo doslova několik let, než se mi v mozku usadily zpátky poslední rozházené soubory informací a několik mi jich chybí dodnes (tehdy se samozřejmě jezdilo, ba dokonce skákalo bez helmy a nikomu to nepřipadalo divné…). Nějaký ten ranč bych brala, to zase jo!

4 Likes

Další důkaz, že k těm mnoha svým veleschopnostem, jsem taky ohromný znalec duší…
:grinning:

2 Likes

Snažím se identifikovat se svým narcismem a dostanu srdíčko, místo toho aby mi někdo napsal že jsem namyšlený sebestředný pitomec…
:thinking:

Nezapomeň, že jsem zručná manipulátorka, která umí jít přes mrtvoly - něco tím sleduju!

2 Likes

Uniklo mi, že jsi tak zdatná rančerka. Na koni jsem sice jel, ale nikdy jsem se ku nim nedostal tak blízko, abych jim porozuměl. Holt Dick Francis už ze mě asi nikdy nebude.

Myslím, že jsem se o tom tady zatím nezmínila, však je to už taky docela dlouho. Po dětech už jsem se k ježdění nevrátila, žádný velký sportovní přínos jsem nebyla, aby tím naše jezdectví utrpělo :slight_smile: .

S lidmi, kteří nějakým způsobem pracuji se zvířátky jsem si vždy rozuměl. Především se psíčkaři jsem naladěný na stejnou notu a vyzkoušel si i mushing. Majitel spřežení který pejsky poskytl si myslel, si myslel, že že jsem zkušený muscher, ale já jen pár věcí okoukal v televizi. Moc si se mnou pak nepovykládal. :grin:
Děti lásku ke zvířatům zdědily po mě. Vlastně je to trest kvůli mé výchově. I když měly zaracha, tak přírodopisné dokumenty měly povolené vždy. Nemůžu se divit, že si vyzkoušely mít doma kdejakou havěť.

1 Like

Pes je kamarád, nedá se přirovnat k žádnému jinému zvířeti. Kůň se z tohohle ohledu s ním nedá srovnat, je to jiné zvíře s jinou inteligencí a chováním. Ale bylo to moc hezké, jezdila jsem sportovně/rekreačně asi 25 let.

2 Likes

Pes je dnes doplněk člověka. Nebo je to naopak? :grin:
Jako kluk jsem viděl parkur a byl jsem překvapený jak jsou ti koníci štíhlí a vysocí. Předtím jsem vídal pracovní koně v lese a těm jsem se raději vyhýbal, protože kde se pracuje, tam nepřekážím. Moc jsem obdivoval souhru mezi koni a panem Bártou, který byl jejích pánem. Bylo neuvěřitelné jak společně zvládali v terénu kličkovat mezi stromy s dlouhými stromy.
Kam se nad takovou podívanou hrabe televize.

Už chápu proč Tě zajímají rychlostní sporty. :wink:

Koně pracující v lese mě vždycky fascinovali, i když zkušenost jsem s nimi neměla žádnou. Ale přesně jak říkáš, ta souhra byla obdivuhodná. Nevím, jestli se ještě používají. Kolik lidí taky dnes ještě dokáže je pro tuhle práci připravit.

1 Like

Na You Tube je videí docela dost. Moc jsem to neprocházel, ale z náhledů se jedná především o práci jednoho koně a vozky, nebo jak se ten koňák nazývá.
Pan Bárta dokázal pracovat s párem koní najednou. Jeden kůň se jmenoval Major na jméno druhého si už nevzpomínám. Neumím posoudit, ale nejspíš se musí jednat o výsostní souhru všech tří pracantů.
Teď jsem se dozvěděl, že spřežení dvou koňů dokáže zastat práci jednoho traktoru.

Dokument Chladnokrevný kůň - 1 - V lesní těžbě

1 Like

Letos jedeme jen na jednoho kapříka

2 Likes

Já letos amura.

2 Likes