Tipy na tripy a dovolené

Solární pohon asi není třeba, ale i tak díky za zkušenost.

1 Like

Já to chtěl pro kamarádku, která většinu roku tráví na zahrádce bez elektřiny.
Po zkušenosti s Datartem jsem ji pořídil adapter na baterii z aku vrtačky a má po problémech.

1 Like

Určitě dobré řešení, ale jako vánoční dárek bych to asi neriskovala :smile: .

Přikupovat akučko by se v tomto případě nevyplatilo. :grin:

1 Like

A vůbec, už máte naplánovanou další plavbu?

No jasně, někdy na začátku června budeme loď tahat na břeh a natírat.

1 Like

Krásná lodička… Kolik se vás tam vůbec vejde?

1 Like

Je typizovaná pro šest lidí, ale pět je rozumné maximum. V takovém davu jsem tam byl pouze jednou, běžně plujeme tři až čtyři.
Je to domácí výroba stavěná na Moravě.

Parametry

Abys neřekl, že na Tebe kašlu, tak posílám na oplátku mořské panny, které hlídaly přídě lodí před stormy a chránily námořníky:

Za kvalitu fotky se omlouvám, to světlo bylo nad síly mého mobilu :smile:

1 Like

Jsou to krasavice. Musela být radost mít tak důležité spolucestující. :+1:

1 Like

Koukl jsem do archívu a našel obrázek ze křtu lodi a těch lidí se na loďku vejde trochu víc.

1 Like

S tou kapacitou lodí je to vždycky diskutabilní, tak trochu historie na dobrou noc :smile: (to víš, na moře mě utáhneš vždycky…). Tohle je jachta Sundowner s fascinujícím příběhem:
image
Vlastnil ji druhý důstojník na Titanicu Lightoller, nejvyšší důstojník, který ztroskotání přežil. Za II. světové války se už jako penzista rozjel se synem k Dunquerku a na jachtě s kapacitou tuším kolem 20 lidí bezpečně převezl do Británie neuvěřitelných cca 120-130 lidí! Člověk občas nesmí dát na to, co je napsané na papíru…

2 Likes

Krásná poctivá jachta. Vody kolem Británie bývají dost drsné, proto tam mají lodě dost předimenzované. Případ o kterém píšeš byl nejspíše z přepadení Francie, kdy právě civilní lodě velkým dílem přispěly k evakuaci britských vojáků zpět do vlasti.

Hezké sny přeji.

2 Likes

Mám mírně nostalgickou náladu, tak navážu :slight_smile: . Tohle je první loď, na které jsme byli za tátou - M/S Brno:

Myslím, že to byl tehdy Rostock, ale to už si nejsem jistá. Fotka samozřejmě není moje, to jsem teď někde našla.

2 Likes

Takže si dcéra námorníka. :slightly_smiling_face:

To už jsem tady na sebe prozradila myslím dávno, ale samozřejmě nemůžu čekat, že si to každý pamatuje :slight_smile: Ovšem @Ferda jako námořní nadšenec je spřízněná duše, to se ví :slight_smile: .

2 Likes

Viem, že si niečo ohľadom tohto spomínala, ale nejako som si to nezafixoval. Nemám prečítané všetky diskusie, tak je možné, že mi to ušlo.

Však máš taky jiné starosti :slight_smile: . Jak se má mladý pán, nechá vás aspoň občas trochu vyspat :smile: ?

2 Likes

Malý je zlatý, robí nám radosť a zatiaľ sa drží, je zdravý. Za pár dní bude mať tri mesiace.
Je to citeľná zmena v živote a verím tomu, že jazdca to môže spomaliť o tých spomínaných 0,2s. :slightly_smiling_face:
Čo sa týka spánku, tak drobec moc dlho nezvykne potiahnuť. Manželka sa vyspí menej, ja trochu viac. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Užívejte si, první vánoce v rozšířeném obsazení jsou nezapomenutelné :slight_smile: .

3 Likes