Jeseníky.
Aha. Tak tam je taky hezky. Ono je hezky leckde . Tak na oplátku posílám pohled z šumavské Kletě snad až do Rakouska:
Pokud to teda není na druhou stranu, už je to taky pár let, co jsme tam byli

Dost podobné jako na Chlumu. Taky tam prodávají dřevo, aby si turisti mohli opéct buřty, které si sami donesli?
Tak to netuším, ale asi bychom si nekoupili. To už je jako když Trautenberk prodával vodu .
Na Chlumu je to tradice. Turisti si vezmou z domu buřta a sekeru. Na Chlumu si koupí nějaký špalek za lacný peníz a na velkém ohništi pak závidí ostatním turistům, že mají lepší uzeninu.
Pivo i jiné tekutiny tam měli za přijatelnou cenu. Asi tam žádní Pražáci nejezdí.
Tak to v tom finském národním parku, co o něm pořád mluvím, si můžeš opéct svoje buřty v takovýchhle přístřešcích na jejich dříví a s využitím připravených “na.p.i.c.h.o.v.a.c.ích drátů”, nebo jak se tomu říká , úplně zadarmo. K tomu je k dispozici voda.
Trochu mě překvapilo, že se tam opékají buřty jako u nás, ale mě taky překvapí všechno

To víš, kde jednou přijde Čech, tam se opékají buřty a pije pivo.
Nedávno jsem viděl jak si nějaký člověk v divočině (život v sevření mrazu) sám sobě vyrábí klobásy. Jen nevím z čeho byly, jestli z losa, bobra, nebo z medvěda. Jen vím, že do nich žádnou mouku nepřidával.
Nevím jestli ve Finsku, nebo ve vedlejších zemích jsou takové sruby pro turisty volně k dispozici a zadarmo. Prý zvyk domorodců, kteří takové domky stavěli pro přežití, kdyby lovce, nebo jiné domorodce překvapilo špatné počasí.
Hezký zvyk.
Tohle mi přišlo docela inspirativní, nebyl jsi to Ty? Co my víme, kam ses už stihl přesunout a odkud nám píšeš:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/indie-zakazane-zarizeni-navigace-cesky-obcan.A241210_170952_zahranicni_tmps
V Rakousku a v Německu taky nesmíš používat Waze.
Asi se u nich dostávají imigranti až do vlády.
Waze používat můžeš, ale bez zapnuté funkce upozornění na radary. Což určitou logiku má .
V Indii jsem nikdy nebyl, jsem na chalupě, zítra se jedeme cestou domů podívat za klukama do Finále ligure, začíná jim tam sezóna.
A co Rallye Monte Carlo, pojedeš se podívat a mrznout?
Když ji zapneš, tak Ti stejně nepomůže. Nějakým způsobem Waze zavirují a rozhodí nastavení. Někde k Vídni bylo vše OK, ale pak mě navigace hnala na okrsky. Po projetí Rakouska jsem musel celou navigaci přenastavit, ale virus zasahoval až do Slovinska a tam se vše opakovalo. Přitom jsem měl radary vypnuté.
Rád bych, máme ale ještě kolem poloviny ledna v plánu zajet na Tenerife, nebo Mallorku projet motorky.
Tak to snad vyjde, letos jsem neměl skoro žádné delší volno.
Monte jsem nevynechal už hodně let.
Ty ses byl letos podívat i když se jelo u nás, ne? Stálo to za to? Má se jet znovu v říjnu, což je bohužel pro mě dost nešikovný termín. Ale když ony se ty šikovnější termíny vůbec nějak špatně hledají .
Já jsem to na Šumavě skoro nestihl, jel jsem tam rovnou z letiště, viděl dvě zatáčky a servis.
V noci jsem jel domů, ale určitě to za to stojí, máš tam někde chalupu, ne?
Na Šumavě ne, na Rokycansku. Nicméně to ani nevadí, na rallye bych možná přemluvila i manžela. Na Českém Krumlově jsme svého času i randili. Možná bychom si mohli udělat výlet, on nesnáší jenom F1 . Ale na to je čas. Na F1 chci určitě vyjet, dal se do mě letos u TV absťák, jen zatím nevím kam.
Nové Maďarsko by mohlo být zajímavé. Čerstvý asfalt posypaný pískem by mohl dělat zázraky. Navíc je to trať na které z tribuny vidíš velkou část okruhu.
Tam je pro mě trochu nešikovný termín s ohledem na rodinnou dovolenou. Ale já dám určitě vědět, jestli něco klapne .
Dovolená je důležitější. Absolvování závodu F1 totiž není žádné leháro, ale zčásti slušný sportovní výkon, aby se divák dostal na okruh včas a překonání fronty u brány je taktéž silné psychické vypětí. Člověk taky musí být celý den v absolutním střehu, aby mu nic neuniklo.
Do celého toho frmolu ještě nasávání pachových vjemů z pálících se gum, oleje a paliva.
Prostě zápřah jaký v práci nezažiješ.