Tipy na tripy a dovolené

Jeseníky.

2 Likes

Aha. Tak tam je taky hezky. Ono je hezky leckde :smile: . Tak na oplátku posílám pohled z šumavské Kletě snad až do Rakouska:

Pokud to teda není na druhou stranu, už je to taky pár let, co jsme tam byli :smile: .

3 Likes

Dost podobné jako na Chlumu. Taky tam prodávají dřevo, aby si turisti mohli opéct buřty, které si sami donesli? :hotdog:

Tak to netuším, ale asi bychom si nekoupili. To už je jako když Trautenberk prodával vodu :smile: .

Na Chlumu je to tradice. Turisti si vezmou z domu buřta a sekeru. Na Chlumu si koupí nějaký špalek za lacný peníz a na velkém ohništi pak závidí ostatním turistům, že mají lepší uzeninu. :grin:
Pivo i jiné tekutiny tam měli za přijatelnou cenu. Asi tam žádní Pražáci nejezdí. :smile:

Tak to v tom finském národním parku, co o něm pořád mluvím, si můžeš opéct svoje buřty v takovýchhle přístřešcích na jejich dříví a s využitím připravených “na.p.i.c.h.o.v.a.c.ích drátů”, nebo jak se tomu říká :smile: , úplně zadarmo. K tomu je k dispozici voda.

Trochu mě překvapilo, že se tam opékají buřty jako u nás, ale mě taky překvapí všechno :smile: .

4 Likes

To víš, kde jednou přijde Čech, tam se opékají buřty a pije pivo. :smiley:
Nedávno jsem viděl jak si nějaký člověk v divočině (život v sevření mrazu) sám sobě vyrábí klobásy. Jen nevím z čeho byly, jestli z losa, bobra, nebo z medvěda. Jen vím, že do nich žádnou mouku nepřidával.
Nevím jestli ve Finsku, nebo ve vedlejších zemích jsou takové sruby pro turisty volně k dispozici a zadarmo. Prý zvyk domorodců, kteří takové domky stavěli pro přežití, kdyby lovce, nebo jiné domorodce překvapilo špatné počasí.
Hezký zvyk.

1 Like

Tohle mi přišlo docela inspirativní, nebyl jsi to Ty? Co my víme, kam ses už stihl přesunout a odkud nám píšeš:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/indie-zakazane-zarizeni-navigace-cesky-obcan.A241210_170952_zahranicni_tmps

V Rakousku a v Německu taky nesmíš používat Waze.
Asi se u nich dostávají imigranti až do vlády.

Waze používat můžeš, ale bez zapnuté funkce upozornění na radary. Což určitou logiku má :woman_shrugging:.

1 Like

V Indii jsem nikdy nebyl, jsem na chalupě, zítra se jedeme cestou domů podívat za klukama do Finále ligure, začíná jim tam sezóna.

A co Rallye Monte Carlo, pojedeš se podívat a mrznout?

Když ji zapneš, tak Ti stejně nepomůže. Nějakým způsobem Waze zavirují a rozhodí nastavení. Někde k Vídni bylo vše OK, ale pak mě navigace hnala na okrsky. Po projetí Rakouska jsem musel celou navigaci přenastavit, ale virus zasahoval až do Slovinska a tam se vše opakovalo. Přitom jsem měl radary vypnuté.

Rád bych, máme ale ještě kolem poloviny ledna v plánu zajet na Tenerife, nebo Mallorku projet motorky.
Tak to snad vyjde, letos jsem neměl skoro žádné delší volno.
Monte jsem nevynechal už hodně let.

1 Like

Ty ses byl letos podívat i když se jelo u nás, ne? Stálo to za to? Má se jet znovu v říjnu, což je bohužel pro mě dost nešikovný termín. Ale když ony se ty šikovnější termíny vůbec nějak špatně hledají :smile: .

Já jsem to na Šumavě skoro nestihl, jel jsem tam rovnou z letiště, viděl dvě zatáčky a servis.
V noci jsem jel domů, ale určitě to za to stojí, máš tam někde chalupu, ne?

Na Šumavě ne, na Rokycansku. Nicméně to ani nevadí, na rallye bych možná přemluvila i manžela. Na Českém Krumlově jsme svého času i randili. Možná bychom si mohli udělat výlet, on nesnáší jenom F1 :smile: . Ale na to je čas. Na F1 chci určitě vyjet, dal se do mě letos u TV absťák, jen zatím nevím kam.

2 Likes

Nové Maďarsko by mohlo být zajímavé. Čerstvý asfalt posypaný pískem by mohl dělat zázraky. Navíc je to trať na které z tribuny vidíš velkou část okruhu.

Tam je pro mě trochu nešikovný termín s ohledem na rodinnou dovolenou. Ale já dám určitě vědět, jestli něco klapne :slight_smile: .

2 Likes

Dovolená je důležitější. Absolvování závodu F1 totiž není žádné leháro, ale zčásti slušný sportovní výkon, aby se divák dostal na okruh včas a překonání fronty u brány je taktéž silné psychické vypětí. Člověk taky musí být celý den v absolutním střehu, aby mu nic neuniklo.
Do celého toho frmolu ještě nasávání pachových vjemů z pálících se gum, oleje a paliva.

Prostě zápřah jaký v práci nezažiješ. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like