Co se chystá?
Budou mě lustrovat hromadu fotek přeci .
Já to neumím, ale může to být zábava. Každému ale musí být jasné, že jsou to obrázky z archívu.
Tak abych nezůstala úplně stranou, tak to zkusím z jiného soudku. Zrovna se mi poštěstilo navštívit taky zajímavé prostory. Tahle manželská dvojice nás na obrázku přivítala nad schody:
Her Majesty tady pořád dává na všechno pozor:
takový pěkný netradiční výhled tu mají na pražský hrad (ta světla jsou odlesk ze sálu):
a tady v kroužku opřen o futra stojí Jeho excelence Matt Field osobně. Opravdu sympaťák s hodně slušnou češtinou, pověst nelhala

Teď mám pocit, že jsem tady taky aspoň trochu přispěla. Abychom si rozuměli, byla jsem ne zanedbatelná, ale doslova nepostřehnutelná součást pro mě pracovní akce, ale je zajímavé takovou možnost občas mít.
Tak proto ta nervozita. Určitě ses obávala, že nebudeš šik.
Já se s politiky taky setkal. Jen né v tak honosném prostředí. Někdy před dvaceti léty jsem byl byl v jednom stanu s Václavem Klausem a Přemyslem Sobotkou.
Nebylo to ale na vandru, ale v Harachově ve stanu VIP a všichni jsme čekali jestli spadne mlha a bude se skákat. Bohužel nespadla a tak mi uniklo jak naší skuteční hrdinové létají i bez Red Bullu.
Tak podobné obavy mě opustily už před pěknou řádkou let, ale dost už o tom. Já bych přála každému, aby se občas mohl zúčastnit zajímavé akce v pěkném prostředí, nebo třeba aspoň hezkého teambuildingu od slušné firmy, prostě si trochu užít s pocitem, že je na chvíli mezi “lepšími lidmi”. Myslím, že je to slušný “antifrustrátor”.
Já tyhle hromadné nóbl akce moc nemusím, ale uznávám, že se na ně nezapomíná.
Jsi byla pasována na diplomatku?
No, proto jsem takhle vzadu . Byla jsem tam jako zástupce jedné organizace, se kterou spolupracuji, na setkání podobných organizací
.
Někde jsi tam vidět?
To jsi druhá odvážná po Ferdovi .
Nejsem, fotím .
Aha, mám dlouhé vedení
Mmch, ty fotky, co jsi sem dnes dával, to je opravdu něco. Už jsem si je prohlídla snad pětkrát, nádhera. Jo a pravdu pokaždé nemáš, ten krtek není vůbec chráněný !
V České republice je krtek obecný chráněný na úrovni obecné ochrany podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny. Tento zákon chrání všechna volně žijící zvířata a zakazuje jejich bezdůvodné usmrcení nebo mučení.[7] Při správném výkladu zákona hrozí za usmrcení krtka pokuta od veterinární správy až do výše 50 000 korun. P. Stýblo uvádí, že aby usmrcení krtka bylo legální, musel by ho usmrtit „veterinář pomocí smrtící injekce“. Nebo by v zákoně musel být určen způsob usmrcení a přesně vymezeny jeho oprávněné důvody. „Rozrytí trávníku nebo záhonu by k nim ale zcela určitě nepatřilo.“[8]
Je krtek v chráněný?
Na začátek důležitá otázka. Krtek obecný je v České republice chráněný, ale pouze na úrovni obecné ochrany podle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny. Tento zákon chrání všechna volně žijící zvířata a zakazuje jejich bezdůvodné usmrcení nebo mučení.
Máš pravdu, asi jsem to nedočetl do konce.
Já to dočetl až do konce a je to trochu jinak.
No právě, na úrovni obecné ochrany. To bys nesměl použít ani pastičku na myši, která zabije myš. Však ten krtek vypadá přesně jako po injekci veterináře, takže úplně ok .
Je to jako s komárem. Toho taky musíš chytit a do sosáčku mu strčit jedovatou kuličku. Jedovatou pouze pro případ, že by se kuličkou nezadusil.
Komár není savec, ale myš savec je. Takže je chráněná podle úplně stejného zákona jako ten krtek . Mám přírodu i zvířata ráda, ale nějak všeho moc škodí. Chtěla bych vidět veterináře, který by přijel utratit krtka.