Tipy na tripy a dovolené

V Polsku prý zubař výjde na polovinu než u nás. V takovém rozsahu už malý výlet stojí za zvážení.

Stále chčije a chčije. Nějaké očistné práce jsme už udělali, tak jsme se po zásluze odměnili.

1 Like

Tak už se dovolená chýlí ke konci. Moc jsme toho nenapluli,ale co plavba, to námořnický orgasmus. Dnes nás ráno ve dvě probudil vítr 25 mil, ale byli jsme zašiti u městského mola v Rogoznici. Na otevřeném moři to musela být mnohem větší síla. To jsme poznali ráno po vyplutí. Vítr už sice moc nefoukal, ale od Itálie se na nás hnaly dlouhé mrtvé vlny o výši třech metrů. Prý. Lodě se kolem nás občas celé schovávaly a pak se zase ukazovaly v celé své kráse. Myslím trupy, né lodě i se stěžni. Plavba ale byla velice příjemná. Žádné poskakování, ale pouze dlouhé pohupování nahoru a pomalinku dolů
Teď už máme plachty shozené pomalu se chystáme na nedělní cestu domů.

2 Likes

Díky za zprávy i fotodokumentaci, musí tam být nádherně.

1 Like

Je trochu chladněji než jsme očekávali, ale přineslo podmínky které nám krásně okořenily léty okoukané zvyklosti. Přitom každé vyplutí bylo jedinečné.
A práce jsme taky udělali hodně.

Vyhlídková židle.

2 Likes

Díky Ferdo, zase se potvrdilo, že si umíš užívat a je to na Tobě vidět.
:+1:

Poděkování patří těm kteří mě na moře dostali. A hlavně že byli skvělí lidé, kteří mi hned při prvních seznámeních s jachtařením udělali tuhle aktivitu životním osudem.
Především kapitánovi Scarabu Zdenkovi Tománkovi, který ve mě uzřel nadšeného námořníka čekatele a Lidušce s Honzou Hajduchovými, kteří mě adoptovali na přeplavbě z Černé Hory do Řecka.
Všichni už popíjejí kapitánský rum s Neptunem.
Promiňte že slzím.

4 Likes

Poslední letošní večer na lodi, tak na rozloučenou kousek kýče asi neuškodí.

3 Likes

To není kýč, to je nádhera! A hned se musím opičit :smile:

2 Likes

Nádherný obrázek. Moc Ti přeji nádhernou dovolenou a skvělé zážitky. :smiling_face_with_three_hearts:
Skandinávie musí být nádherná a hlavně má momentálně delší den než Jadran.

Dík, dám vědět. Snad taky něco nafotím.

2 Likes

Nafoť. Už teď jsem zvědavý jako tchýně.

1 Like

Loď zazimovaná, odjíždíme domů.
Pokračování bude až v příštím roce.

3 Likes

To koľko vás stojí kotvenie takej lode?

Kotvíme u soukromého mola a platíme 1 200 Eur za celý rok. Ale není tam žádné příslušenství jako v marínách. Je to holé kotvení.

1 Like

Taky něco přidám.

3 Likes

ta prva je masaker :+1:

1 Like

Nejlepší je ten týpek bez rukávů, já měl péřovku a byla mi zima.
Myslím že tam umřel, bylo -8 :grinning:

Neskutečná nádhera.

Nádhera… Kde to je?.