V Polsku prý zubař výjde na polovinu než u nás. V takovém rozsahu už malý výlet stojí za zvážení.
Tak už se dovolená chýlí ke konci. Moc jsme toho nenapluli,ale co plavba, to námořnický orgasmus. Dnes nás ráno ve dvě probudil vítr 25 mil, ale byli jsme zašiti u městského mola v Rogoznici. Na otevřeném moři to musela být mnohem větší síla. To jsme poznali ráno po vyplutí. Vítr už sice moc nefoukal, ale od Itálie se na nás hnaly dlouhé mrtvé vlny o výši třech metrů. Prý. Lodě se kolem nás občas celé schovávaly a pak se zase ukazovaly v celé své kráse. Myslím trupy, né lodě i se stěžni. Plavba ale byla velice příjemná. Žádné poskakování, ale pouze dlouhé pohupování nahoru a pomalinku dolů
Teď už máme plachty shozené pomalu se chystáme na nedělní cestu domů.
Díky za zprávy i fotodokumentaci, musí tam být nádherně.
Je trochu chladněji než jsme očekávali, ale přineslo podmínky které nám krásně okořenily léty okoukané zvyklosti. Přitom každé vyplutí bylo jedinečné.
A práce jsme taky udělali hodně.
Vyhlídková židle.
Díky Ferdo, zase se potvrdilo, že si umíš užívat a je to na Tobě vidět.
Poděkování patří těm kteří mě na moře dostali. A hlavně že byli skvělí lidé, kteří mi hned při prvních seznámeních s jachtařením udělali tuhle aktivitu životním osudem.
Především kapitánovi Scarabu Zdenkovi Tománkovi, který ve mě uzřel nadšeného námořníka čekatele a Lidušce s Honzou Hajduchovými, kteří mě adoptovali na přeplavbě z Černé Hory do Řecka.
Všichni už popíjejí kapitánský rum s Neptunem.
Promiňte že slzím.
Nádherný obrázek. Moc Ti přeji nádhernou dovolenou a skvělé zážitky.
Skandinávie musí být nádherná a hlavně má momentálně delší den než Jadran.
Dík, dám vědět. Snad taky něco nafotím.
Nafoť. Už teď jsem zvědavý jako tchýně.
To koľko vás stojí kotvenie takej lode?
Kotvíme u soukromého mola a platíme 1 200 Eur za celý rok. Ale není tam žádné příslušenství jako v marínách. Je to holé kotvení.
ta prva je masaker
Nejlepší je ten týpek bez rukávů, já měl péřovku a byla mi zima.
Myslím že tam umřel, bylo -8
Neskutečná nádhera.
Nádhera… Kde to je?.