Tipy na tripy a dovolené

P.ico del Teide , 3.715 n.m.

Tak tam se asi nepodívám :frowning: . Ale muselo tam být krásně!

1 Like

Ten týpek bez rukávov je Vin Diesel v čiapke zozadu.
Ale tieto foto z ranného výstupu na sopku si sem už pred časom dával Triper,
pamätám si to. Tieň sopky je ten tmavý trojuholník, keby si sa náhodou pýtal, že čo to je. :slightly_smiling_face: :v:

Zdá se, že jsi tady jediný kdo dává pozor :slightly_smiling_face:.

Lepší východ slunce v telefonu nemám, tak jsem ho použil ještě jednou…

1 Like

Nahrávam: IMG_7854.JPG…

Jirka si furt stěžuje, že nikdo nedává nic z F1, jak nikdo nejezdí na závody. Tak jsem vytáhl pár fotek co mám, ale nemám ze všech závodů, tak snad to bude stačit pro inspiraci (jinak lokace - Barcelona, Milano - Monza a Budapešť - Hungáč)

4 Likes

Štyri fotky Ti ešte stále nahráva.

Zaseklo se to a už to byl never ending, ale myslím, že fotky takhle stačí :smiley: ještě zkusím najít vida ze startu 2012, 2013 a průjezd s hybridama 2014

Co se z té divné nádoby pije? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Tak abych splnila slib a nenechala vás tady beze zpráv. Nenavštívila jsem (pochopitelně) celou Skandinávii, ale jenom Finsko, konkrétně město Turku. Aby ale @Ferda nepřišel úplně zkrátka, přikládám fotku lodičky z námořního muzea, která by se mu mohla líbit, a lodi Bore, na kterou jsme se v rámci prohlídky mohli podívat.

Navštívili jsme národní park Kurjenrahka, připadali jsme si trochu jako na blatech z Krále Šumavy

dali jsme pravou finskou saunu a domů… Hrozně se mi líbila tahle vozítka, která čekala zaparkovaná před některými markety na objednávku pomocí apky, aby potom zavezla nákup na určené místo úplně samostatně včetně respektování silnic, používání přechodů pro chodce atd. :smile:

Bylo toho trochu víc, ale to se sem nevejde a taky už konečně končí prázdniny a začne F1, tak zmizí důvod být mimo téma!

5 Likes

Kimiho jsi tam nepotkala?
Určitě to byla hodně zajímavá poznávací výprava. Ty dřevěné čluny jsou nádherné. Možná bych brečel, kdyby mi nedovolili si je pohladit. :grinning:
Bore je asi větší než největší loď na které jsem byl. Tou byla Aurora. Mimochodem jsem slyšel, že Aurora neplave na vodě, ale stojí na pilotech, aby se nepotopila.
A co komáři? Museli jste darovat hodně krve? :grin:
Myslím, že u nás by moc vozíků do cíle nedorazilo. :grin:

1 Like

Kimi asi chodí do jiné sauny :smile: . Bylo to výborné, kdyby ses tam náhodou zastavil, tak námořní muzeum nesmíš minout. Expozice je tak rozsáhlá, že nevíš, kam dřív. Na komáry bylo už asi pozdě, nebo jsme jim nechutnali :smile: . Taky jsme ochutnali polévku s uzeným lososem, balada… Na návštěvní dojem příjemná pohodová země, sice trochu dražší, ale zase taková katastrofa to nebyla, i nějaké to pivo a víno jsme si dali. Udělala jsem samozřejmě asi 200 fotek, ale to by bylo na jiné fórum. Aspoň ještě kapitánský můstek na Bore, i když z toho moc vidět není :smile:

4 Likes

3 Likes

Kapitán Phillips?

1 Like

Jo :slightly_smiling_face:

Známí mě lákají do Norska na ryby, ale rybaření není mou doménou. Raději dávám přednost plavbě. Města nemusím, ale třeba to muzeum by mě lákalo hodně. Občas nějaké navštívím i u nás.
Já jedl přímo uzeného lososa a byla to velká lahůdka.
A co domorodci? Dalo se s nimi domluvit?

Většinou anglicky v pohodě. Ale za 4 dny jsme toho zase tak moc důkladně nepoznali :woman_shrugging:. O Norsku všichni známí, co tam byli, mluví v superlativech, to třeba zkusíme příště, kdo ví…

1 Like

Měl jsem kamaráda, který mi sliboval, že mě vezme do severských států kamionem. Bohužel osud rozhodl jinak. Autodoprava se sice dál rozvíjí, ale už se setkávám pouze s jeho vdovou. :smiling_face_with_tear:

1 Like

Taky posílám parádní romantické fotky z dovolené.
Zasekl jsem se v pekle, tak aby jste věděli, co vás tam čeká.

2 Likes

Tý jo! Tak jaký to tam je? Povídej, přeháněj! Že to není tak úplně špatný, jak nás strašej :smile: !