Tipy na tripy a dovolené

Dnes další úžasná plavba plná příjemného adrenalinu. Vítr se nárazově pohyboval k padesáti kilometrům a z různých směrů. Vlny kousek přes metr taky žádný řád neměly a proto bylo kormidlování velká zábava. 14,5 mil jsme s naší skvělou kocábkou z Veli Drveniku zmákli za čtyři hodiny. Přivázání se k molu jsme v Rogoznici zvládli bez ztráty kytičky, ale hlavně si zasloužíme pochvalu za vyplutí z Drveniku. Na motor jsme se od mola pouze odrazili a hned vytáhli hlavní plachtu. Teprve pak jsme se vytočili po správném směru a tichounce odpluli. To už se moc nevidí. Dnes se používá motor místo plachet i na otevřeném moři jen proto, že je to pohodlnější.

3 Likes

Jestli jsi to Ty, tak jsi frajer Ferdo :+1:

1 Like

Lepší foto.

3 Likes

Dnes máme mokré počasí. Pro plachtění docela nevhodné, tak přemýšlíme co s načatým večerem. Nejspíše si dáme kafíčko a začneme na kterém boku bude krásnější lenošení.

1 Like

Máš to lepší než já. :grin::grin::+1:

3 Likes

Preventívka je v pohodě, horší to bylo, když Ti zoubek trhali. A nezapomeň, že Alpa s hřebíčkem funguje dokonale.

Jojo preventivka…
Když padlo “aha tenhle zub si nechám na závěr, to by mohlo být na delší léčení” , tak to potěšilo. :grin::grin:

Zubaři si taky odkládají práci na potom. Přece se nepředřou hned a pak nebudou mít do čeho vrtnout.

Mám pocit, že se nudit nebude.
Ani já teda. :grimacing::sob::sob:

Strach má velké oči. Určitě to nebude tak horké. Minule jsi taky očekával velkou hrůzu a nakonec to byla pohodička.

Dnes vratat, v pondělí taky. Ale takový jemny.
25,13,25 trhat, trhat, trhat…

A pak bonbónek na závěr, že prej nějakej hodně hlubokej kaz, že by to mohlo být na delší léčení, tak radši na závěr. :rofl::rofl::sob::sob:

Hřebíček byl můj kámoš, ale musím zatukat, že třeba posledních měsíců jsem ho nevytahl…

Jakej to je zub ten s tím hodně hlubokým kazem?

Asi 6 nebo 7 dole. :rofl::rofl:
Jeden z nich.
Ale nikdy mě nebolel vůbec, ani náznakem, takže se divím.

Já jsem šel minulý týden na preventivku a naštěstí dobrý, ale zmínil jsem že vpravo nahoře mě občas pobolívá (před 2 lety mi tam “sotva” ještě dokázali dát plombu ale už to bylo velmi hluboké) a po tom co se na to pořádně mrkla mě pro jistotu ještě objednala ať se mi na to zubař pořádně podívá. Tam se bojím že by se to již také snadno neopravovalo a smrdí to kanálkama a nějakou další úpravou. Sám si nejsem jist zda to za to stojí, ségra teď měla také problémy se šestkou a po spousty zákroků ji ho nakonec stejně vzali.

Nevím no. Těžký.
Asi budeš víc trpět, ale budeš mít zub.

Pokud by to bylo nějaká vícedenní operace s nejasným vysledkem, tak bych si ho nechal vyrvat. Pokud máš ostatní zuby, tak chybět nebude. :slightly_smiling_face::+1::grin:

Dole mě 5tky ani nenarostly. Pak tam nemám jednu 6. Nahoře vlevo nemám 5 a 7.
Takže nemám 5 stoliček. :grimacing::rofl:
Vsechny ostatní zuby naštěstí mám v cajku.

A jím všechno, co my přijde pod ruku neprošlo v phoode a bez omezení.

Nebo Teda Nevím jestli je 5 stolička. :grimacing::rofl:

5 je stolička. No nemáš to moc veselé. Já přišel o jednu pětku jako školák kvůli rovnátkům. Nedávno o jednu osmičku, takže zatím celkem v pohodě.

Jako přemýšlím, že si 2 nechám udělat.
Ale jestli to bude za 50 tak na to s.eru. :grin:
Opravdu mě to v ničem neomezuje.

Možná by se tam i pletly. :grin:

Je toho docela dost. Jak si to všechno zapamatuješ?

Na to nezapomenu. :grin::grin:

1 Like