Tipy na tripy a dovolené

Na Vis mám nádherné vzpomínky. Loni jsme tam domlouvali až ve dvoumetrových vlnách. Na dvoumetrových vlnách. Na devítimetrovou loďku docela dost.

S tím asi žádným pirátům neujedete :rofl:

Nový motor do Alpine? :joy:

1 Like

Lombardini tříválec. Neplést si s Lambem. :grin:

1 Like

Alpine se topí rychleji.

Pracovní proces dokonán. Dovolená začíná.

1 Like

Jenom ještě pro zajímavost, jak ten vrak dělali…
Když tu loď potápěli, docela vtipně se na ní odstřelili sami pyrotechnici :slightly_smiling_face:.

3 Likes

Jsi šikovnej Ferdo :+1:

1 Like

:cold_face:

1 Like

Kam si to vylzel? :grinning:

Šel jsem spát v 1 ráno, probudil jsem se, najedl se, šel jsem si lehnout, a probudil jsem se teď. :grin:
Jsem fakt borec. :grin::grin:

3 Likes

Už jsem to dělal podruhé, tak to šlo dobře. Ještě jsme vyměnili olej v převodovce a seřídili ventily.
Původně tam bylo dvouválec Zetor.

Vždycky jsem si strojírnu v lodi představoval úplně jinak, nikdy jsem tam nebyl…
Tohle vypadá jako motor, co máme v dieselagregátu :slightly_smiling_face:

Příprava na zimní spánek?

Tyhle motory prý Lombardini vyrábí do sekaček na trávu, nebo pro pohon betonových mixů.
Plachetnnice mají malé motory. Motorové Jachty jsou úplně jiné děla.

2 Likes

Rozhledna (vyhlídka) z trafačky. Nějak mě to docela dojalo včera :smiling_face_with_tear: - na obzoru, v mracích, Krkonoše. Akorát nebyl dobrý nápad si brát kraťasy a jen mikinu do batohu. Trošku přituhlo. :grimacing:

4 Likes

Tak tady je nuda, tak jsem to radši prospal. :smiley:

1 Like

Podávám report. Vypluli jsme v pravé poledne. Teď jsme zakotvili ve Velkém Drveniku. Napluli jsme 24,8 mil na plachty. Foukalo velice pěkně a vlny většinou byly 1m a chvílemi i trochu přes. Těžko se to odhaduje, ale byla to velice hezká sportovní plavba.

7 Likes

Nic Ferdo. Nefunguje to.

2 Likes

O žádné lodi s fotbalovým hřištěm nevím.
Dnes relaxujeme. Koupačka, procházky, kavárna a jiné snobské manýry.
Mimochodem jsem narazil na podobnou pidi jachtičku na jaké jsem se do moře zamiloval. Na podobné Konkolski obeplul svět.

4 Likes