Tipy na tripy a dovolené

Zase jo? :hushed: Chorvatsko?

2 Likes

Ráno vyrážíme zazimovat loď. Letos přišel podzim trochu dříve. Loni jsme jeli taky o podobném čase a ještě bylo horké léto.

1 Like

A to trvá jak dlouho? Jen zazimovat a zpátky? To by mi přišlo líto asi.

A to se ani trochu málo nesvezete?

@Evap
Jedeme na týden. Podle možností si samozřejmě zaplachtíme co se dá a pak už alou domů.
Žádné velké práce nemáme v plánu, tak shození plachet, poctivé uvázaní lodě a zaplachtování kajuty trvá zhruba 4 hodiny. To budeme dělat v den odjezdu.

2 Likes

Tak už máš zabaleno :smile: ? V kolik vyrážíte?

Budík mám na 3 ráno. Bágl už mám naložený v autě, takže ráno už stačí pouze naházet do kufříku základní potraviny a hezky je přikrýt namraženým ledem.

Už je zima, to se vám nic nezkazí :smile: . Lodička je pořád v Žaboriči? Hned bych taky někam vyrazila, ale nemůžu, hodně práce… Koukám, že tam máte mít přes den kolem 20 stupňů, v pátek snad 24. pršet nemá - krása! Voda kolem 21, nevidím problém.

1 Like

Počasí vychází poměrně dobře. Jen moře je trochu promíchané, proto teplota klesla na 21°.
žaborič je fajn. Sice je to trochu dále než Zadar, nebo Krk, kde jsme taky kotvili, ale pro jachtaře jsou tu přijatelnější ceny a slušné možností kotvení v zátokách na kotvu. Bóje začínají být hodně drahé a chybí svoboda.
Na podzim více fouká, tak se dá očekávat trochu sportovnější plavba. Vlny tak akorát. Půl až 1,5 metrů.
Jedeme čtyři a z toho dva vynikající kuchaři, takže zase nejen přiberu, ale taky si hodně zatancuji u kormidla. :upside_down_face:

1 Like

Takže dva kuchaři pro dva jachtaře? Není to trochu luxus :smile: ? Počítám, že se zdražuje mj. proto, že i tady přibývají lidé a ubývá místa, nebo se pletu? Je to tak všude v oblasti řekněme volnočasových aktivit, tak proč by zrovna tohle měla být výjimka. No tak šťastnou cestu a pěkně si to užijte!

1 Like

Jedeme čtyři a pouze já nemám kapitánské zkoušky. Jeden je stavitel téhle lodi s většinovým podílem a dva akcionáři. Pouze já jsem tam přivandrovalý nadšenec. :slightly_smiling_face:
Moře je teď plné lodí a i v tomto období je tam jako na dálnici. Neumím odhadnout kolik lodí tam je, ale odhaduji na velké tisíce. Myslím jachty, né pracovní lodě. Naštěstí většina lidí je moc pohodlná a dává přednost kotvení v marínách vedle sprch a hospody.

1 Like

Tak tady máš obrázek na cestu:

Pokud už jsem ho sem dávala, tak se omlouvám - mám v tom bordel :smile: .

1 Like

Klidně se můžeš opakovat. Mě tyhle snímky uklidňují. :slightly_smiling_face:
Teď máme podzim a západy slunce by mohly být krásně vymalované.

1 Like

Stupňování požitků začíná.

1 Like

Ještě provokuj… :smile: . Zítra vyplouváte?

1 Like

Má hodně foukat, tak se rozhodneme až ráno.
Něco extra pro Tebe.

1 Like

Jé, děkuju… Musela jsem si zamknout dveře a zahodit klíč, jinak už bych běžela k jihu :smile: .

1 Like

Já si budu užívat i za Tebe, ale jestli klíč nezahodíš, tak okamžitě přijeď.:wink:

1 Like

Severák se trochu uklidnil, tak jsme vypluli do přírody.

1 Like

Ty už nemáš na lodi rád vítr :smile: ?

1 Like