Tipy na tripy a dovolené

To víš, že mám. Ale ještě nejsem správně aklimatizovaný. Určitě by jsme vypluli dříve, ale ještě jsme čekali až nám jeden domorodec doveze panenský olivový olej. Zakotvili jsme o dvě míle dál v zátoce Mirine vedle pomyslné čínské zdi. Trochu stále fouká a z lanoví nám hraje příjemný koncert.

1 Like

Jj, láhev domácího olivového oleje si už tradičně odvážíme jako pozornost pána domu (a tak trochu s tím počítáme :slight_smile: ). Je vynikající. No tak se měj, hlavně ať vám vydrží přijatelné počasí.

1 Like

Děkujeme. Počasí se bude pouze zlepßovat až do doby, kdy pojedeme domů. Přeji hezké večer.

1 Like

Chystá se na krásný den, ale voda klesla na 18 stupňů.

1 Like

Jiné kotvení a první ryby.

4 Likes

Už ti chybí jen struhadlo a niva. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

:grin: Struhadlo i sýry tady máme. Ale na takové zvěrstvo málo požíváme alkoholické nápoje.

1 Like

Vy mě štvete s těma pražmama :smile: ! Dala jsem si dnes pstruha, ale jak tak na to koukám, tak zítra asi neodolám a připlatím si…

1 Like

Nejsou to pražmy, ale nějaké trochu větší guvnožroutky. Zakotvili jsme na Chorvatském ostrově s nejnižší nadmořskou výškou 1,25 metrů Karpaň.

1 Like

Hm… Tak jsi mi zkazil chuť, dám si zítra něco jiného. Aspoň mi ze samých ryb nenarostou žábry :smile: . Kde že to jste? Vypadá to hezky, ale mapy mi nabídly jenom Karpan, a to je vesnice v Indii…

Je to ostrůvek kousek od Šibeniku. Rybky jsou prý hodně dobré, ale je jich málo, tak jsme si udělali náhradní řešení.

2 Likes

Vypadá to dobře, ale na to, že máte s sebou dva kuchaře, to zase taková kulinářská událost není :smile: . Není to náhodou ostrov Krapaň, po chorvatsku Krapanj? Ten by tam byl.

2 Likes

Jsme všeho prežraní, tak jsme vymysleli řešení jak se zbavovat přebytečných zásob. Je to Karpanj. Já jsem to napsal podle mluveného slova.

1 Like

Priste jedu s vama :wink:

1 Like

Mně jde o pořadí druhého a třetího písmena, Krapanj nebo Karpanj? Ale nakonec je to fuk, hlavně, že nejste v té Indii…

1 Like

V létě není problém. Klidně se můžeme domluvit čtyři lidé, kterým nebude vadit trampský život a vyrazit na moře. Kompletní týden včetně stravy a dopravy vyjde cca na 10 tisíc.

1 Like

Asi jsem to napsal špatně. Ale nakonec jsme se dopátrali. :slightly_smiling_face:

1 Like

Večerní výhled na Brodaricu.snad jsem to zase nedoplantal.

2 Likes

Máš to přesně :slight_smile: . Závidím, až se mi kroutí prsty na nohou :smile: !

1 Like

Nahoď tenisky a spacák a letadlem jsi ve Splitu dříve než tam dokážeme doplout.