Tipy na tripy a dovolené

Moc držím palce ať se Ti tenhle sen povede. Ale jak už jsem psal hlavně ve zdraví.

2 Likes

Krása! Já se prozatím loučím, užijte si Monzu. Na tu se podívám ze záznamu, člověk nemůže mít všechno.

1 Like

Zajděte zubačkou na Jungfraujoch.

1 Like

My jsme vyjeli na Schynige Platte, krásný zážitek. Předtím jsme se pohybovali okolo Gelmersee, a víc už jsme nestihli.

2 Likes

Né nejsem. Sice jsem na Roháčích byl 2x, ale vždycky v půlce října a to pro běžného turistu není to správné období. Však už jsem tady psal jak jsme s těhotnou manželkou právě na roháčích při túře zatměli, když jsem podcenil jak rychle se v horách stmívá.

1 Like

Užívej, já taky uvidím závod až ze záznamu, protože kamarádka se rozhodla, že si uděláme výlet za zdravou výživou. :grin:

1 Like

Tak nezapomeň na klobásovou fotku, fórum tomu rozumí, miluje to a nepochybně dostaneš spoustu lajků.

1 Like

Dát si ve zdravé výživě klobásu by se určitě dalo srovnávat s masochismem. V otrubách se totiž maso hledá velice těžce. :grin:
Tam jsou tak poblblí, že i čokoládu dělají z nějakého plastu.
Karobová veganská čokoláda bio 100g - ASO zdravý život s.r.o.

1 Like

Docela zajímavý tip.

Můj syn sleduje FB stránku losa Emila, jak putuje Evropou.
Je to neuvěřitelné, co má fanoušků a jak je krotký, snad to dobře dopadne.

“EMIL der Elch” se jmenuje…

2 Likes

Zámrsky jsou mezi vegany a podobnou odrůdou docela známé. Já si tam posledně dal nějakou buchtu nevalné chuti, ale zmrzlinu měli vynikající. :yum:
Sledovat zvířátka na netu je fajn. Taky se občas dívám na nějaké lesní kamery. Až příliš jsme se volné přírodě odcizili.

Není jak žít zdravě. (masochisticky)
image

1 Like

Ta Tvoje nová kamarádka z Tebe pomalu dělá hipstera…
Pozor na to Ferdo, k Vánocům nejspíš dostaneš flanelovou košili, kšandy a sadu na ruční výrobu kafe ze sóji…

3 Likes

Ta nová kamarádka mě předělává už cca 15 roků. Evidentně špatný pedagogický typ. :grin:
Pokud zdraví dovolí, tak zůstanu masožroutem, ale nějakým BIO se nebráním. Zeleninu i ovoce zbožňuji a patří k mým denním jídelníčkům. Bezlepkové sladkosti i pečivo jsou taky fajn, ale imitace masa a sýrů jsou hrozný blivajz, to nedávám.

1 Like

BIO pizzu jsem zvládl, ale byla z mouky a musím přiznat, že bezlepková vypadala mnohem lákavěji.

Dokonce jsem Tě dnes překonal v potápění. Dokázal jsem se po dně procházet suchou nohou.
![20250907_152247|281x500](upl
ad://hpUl9DMTtyzMF2jwnTDU67JzHVg.jpeg)

S velkou radostí oznamuji, že Bečva se po vytrávení kyanidem vrací do životodárného stavu. Pouhým očem bylo vidět hodně malých i dospělých pstruhů i jiných vodních tvorů.

4 Likes

Moc pěkný Ferdo. :slight_smile:

2 Likes

Já vím. Sranda byla když jsem si šel koupit do restaurace kousek chleba pro kačenky. Když jsem chtěl holý chleba, tak si mě prohlíželi jestli nejsem bezďák. Ale když jsem řekl, že chci krmit kačenky, tak mi dali suché rohlíky a nic za ně nechtěli. Jestli by mi je dali i kdybych byl bezďák jsem raději nepátral.

Jo aha, ono tam je i pizza. :joy:

1 Like

Bez jídla nepřežiješ. :yum:

1 Like

Každý myslím posuzuje ostatní primárně podle sebe, takže budeš samozřejmě náročnější na turisty než třeba já (určitě bych taky neobstála :smile: ). Za sebe můžu říct, že mi vadí masový turismus, který dělá ve městech prostředí nepoužitelné k životu a hory (a obecně přírodu) umožňuje navštěvovat lidem, kteří by se tam jinak ani nebyli schopní samostatně pohybovat a ani nevědí, jak se tam chovat. Mezi ty snad nepatřím :slight_smile: . A neumím si představit, co by mě donutilo si kvůli identifikaci v takhle triviální situaci obléknout bezpečnostní vestu :roll_eyes:. Jo a těch cyklistů tam bylo fakt taky hodně :smile: .

2 Likes

Lehce povadle, ale nerikam ze bych si nekousl :pinched_fingers:

Pekné fotky Ferdo, najmä ten záber s pizzou. :+1: :slightly_smiling_face:

1 Like