Tipy na tripy a dovolené

Mně třeba nevadí hloubka, trochu mě baví, když někdo plave “jenom kde stačí”. Kde stačím, tam neplavu, tam chodím :smile: . Nicméně před tehdejšími praktikami plavčíků můžu jenom varovat, fakt u některých dětí není dobrý nápad je najednou bez varování hodit do vody… Měla jsem z toho poctivý šok, na dva roky totální blok z plavání, no a napořád strach z potopení hlavy. Nu což, každý máme něco :woman_shrugging:. Tak zatím!

1 Like

Každý extrém je zvláštní. Mi třeba dvouletá dcera skákala do hloubky i když jsem tam nebyl, abych zadržoval nad vodou, když ještě neuměla plavat. :grin:
Dobrou. :yawning_face:

1 Like

2 Likes

Zase jsi ve švýcarsku? :slightly_smiling_face:

1 Like

No a zítra zase domů :cry: .

4 Likes

Copak? Krásné počasí Ti nevoní? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ani mi nemluv, dnes byl den jako vymalovaný, lepší jsme si nemohli přát! Ale musíme si říkat, že doma je nejlíp, stejně by nám tady nedali azyl…

Krásně je všude kde se člověk cítí dobře. Stejně by jsi časem litovala a bylo by Ti po pravém domově smutno. :wink:

Tá posledná foto je krásna. :heart_eyes: :+1:

2 Likes

Dík. Není ani z poloviny tak krásná jako realita… Asi jsem v minulém životě byla manželka nějakého bači vysoko v horách :smile: .

2 Likes

Pri tom počasí si sa tam musela cítiť ako v rozprávke. :slightly_smiling_face:

1 Like

Když všechno vyjde podle plánu tak ponor 25.10.

2 Likes

To je záludná otázka :smiley:.

Ne, absolutně nevím co dělám, ale malej už nejsem…

1 Like

Tak úplně Ti nevěřím, to bys tady už nebyl, ale nebudu se hádat když zrovna hledám na mapě, kam bychom se ještě stihli podívat. Tak strašně se nám nechce domů… Tyhle tři krasavce na obzoru bys asi měl poznat, co říkáš?

3 Likes

Plán je, klesnout k tunelu (the Arch) a proplavat ho k volnému moři. To je kolem 60m hloubky, co bude potom, záleží na stavu automatiky.
Musí se počítat, tak s 1+h dekompresních přestávek…

2 Likes

Na Eigeru jsem prohrál sázku s kamarádem a musel mu koupit celou lezeckou kolekci Eiger kolection od Mamutu :smiley:.

• nestihli jsme to tenkrát za jeden den a museli přespat v „Death Bivouac“

Na severní straně, je krásná lezecká stěna 1.800m, fakt paráda.

1 Like

Výborně, já věděla, že tyhle dominanty musíš znát! Samozřejmě Eiger, Mönch a Jungfrau. Ještě musím popsat vyšší level organizované turistiky, který jsme včera měli to potěšení shlédnout. Přijely zřejmě dvě skupiny turistů pod Grimsel Pass a od průvodců vyfasovali automobilové bezpečnostní vesty různých barev (oranžové a žluté), aby se nepomíchali… Jako když jdeš na procházku se školkou, neznali jsme se štěstím :smile: ! Mmch, v serpentinách jsme tam viděli dovádět hodně kolegů…

3 Likes

Turisti bývají často směšní , proto tady občas píšu ty radikální soudy o použití vlastních schopností, nebo nic…
Hodně lidí to nasírá, ale vím proč to tak mám, lidé nemají soudnost a komplikují to těm co jí mají.
Ten průsmyk jsem nikdy neprojel, bývá plný cyklistů.

2 Likes

Tenhle obrázek mi připomíná Tri kopy v Roháčích. Jen mezi nějakým plesem a Tremi kopami nebyla ta černá hora.

4 Likes

Tvl Ferdo, jestli to jsi Ty, ten frajer v zeleném, tak smekám a celé fórum by o tobě mělo začít skládat oslavné písně.