Právě že to je u nás a na Šumavě .
Financováno ze strukturálních fondů Evropské unie.
No tak to úplně mění situaci, jak jste mohli…!
Není zač. Co by má čistá duše pro zvířátka neudělala. Dokonce jsem dnes místo @Triper vrtal místo přímého přenosu F1 kočičkám pro zábavu díry do země.
Tak to by mě nenapadlo, že se má… Ale Ty to víš líp, když říkáš, že z toho mají radost, tak Ti věřím .
Já točil hlavně videa jak do díry kočičky samy skákaly a hledaly co je tam k snědku. Prý vrozené lovecké pudy, že je v noře kořist.
Léto sice pomalu končí, ale užívat si letních radovánek se dá stále. Dnes odpoledne jsme s kamarádkou podnikli expedici kolem Vrbice a úspěšně. Utopit mě se ji nepodařilo.
Kde to je? podařilo se mi na mapách najít Vrbice u Velkých Pavlovic, ale to mi připadá pro Tebe trochu z ruky…
Je to štěrkovna u Bohumína. Jsem z toho pádlování nějaký poškozený. Jachtaření je mnohem pohodlnější.
Vrbické jezero u Bohumína – pláže, půjčovna lodiček i marína – Kudy z nudy
Jo, už to vidím. To jsou tam samé zatopené lomy? Na mapě to vypadá pěkně (i na fotkách), i když chápu, že to Jugo Ti tam chybí .
Vrbice je fajn jezero. Dostatečné parkování a poměrně čistá voda. Navíc téměř v OV. Po unikátně houpavé dálnici jsem tam za čtvrť hodiny, takže vlastně celou dobu na vlnách.
Taky okolní příroda je poměrně pestrá. Dnes jsme viděli labutě, kačenky, ondatry a dokonce jednoho srnečka, který se pásl u břehu. Ještě je Vrbice známá nějakými perlorodkami, nebo co to je za škeble.
Tak jsme začali s přípravou na Blue hole s touhle parádou.
Pro jistotu v bazénu .
Jestlipak víš, co to je?
Krasna prace pane kolego. Ja to mel minule za 2000,- na D8.
Po bocích to jsou šnorchly a uprostřed kalové čerpadlo které odsaje všechnu vodu, aby jste se dostali dolů suchou nohou.
Přeji nádherné životní zážitky a šťastný návrat nahoru bez kesonové nemoci.
Je to rebreather, potápěčská obdoba té krabice, co nosí astronauti ve volném prostoru.
Je to úžasná věc, plaveš si jako ryba úplně bez bublin a jak dlouho chceš, navíc dýcháš teplý vzduch.
Ale je to hodně náročné na disciplínu, takže nic pro mě…
Umírá s tím vic lidí, než s klasikou.
Tak hlavně opatrně. Dna moří jsou hrdinů pokryté.
A už víš, kdy jedete?
Věřím že ano. Ale to místo je prý docela zákeřné a pár potápěčů tam už zůstalo.
Jj, četla jsem. Já si tohle neumím vůbec představit, v životě bych se nepotápěla nikde. Jsem chodící oběť blba plavčíka, po plaveckém kurzu ve 4-5 letech jsem se naučila plavat sama v sedmi a celoživotně se bojím potopit, i splývat, takže plavu jako paní radová . Tudíž každého, kdo umí víc než já, jednak obdivuju, jednak mu věřím, protože o tom nic nevím…
Zvláštní, ale asi celkem normální. Hodně se setkávám s lidmi kteří plavat umí a dobře, ale nikdy by se nekoupali ve vodě kde nevidí až na dno. Přitom klidně můžou mít pod sebou pět metrů a jsou spokojeni, ale do rybníku by nevlezli.
Já taky nejsem dobrý plavec a potápění mě nikdy nechytlo, proto jsem na tom podobně jako Ty.