Většina určitě, ale příroda si i v tomto dokáže poradit sama. Sám jsem viděl jak v Rogoznici kousek od resortu Perla blesk zapálil strom. Naštěstí přišel takový slejvák, že své dílo uhasil sám.
Marně přemýšlím, který klasik toto pravil…
Takže když použiji vylučovací metodu, musel to být Edgar Allan Poe.
Údajně Jan Werich, snad nekecám. Ale nakonec je to jedno .
Aha, mě to přišlo jako překlep
Proto jsem volil Poeho, páč nám kdysi učitelka říkala, že to byl regulérní blázen.
Jáma a kyvadlo byla moje dětská noční můra…
Svého času byla tahle kniha hodně v kurzu. Taky jsem ji četl a myslím, že byla i zfilmovaná.
Pád domu Usherů byl zfilmovaný, taky docela lahůdka
Tuhle knihu jsem bohužel nečetl, proto nemůžu obohatit diskuzi.
Nechme pochmurné knihy, podívej, na jaký krásný přírůstek do širší rodiny jsme se dnes byli podívat:
Co jí říkáš?
Je úžasná. Co to bude až vyroste? Leonberger?
Mimochodem. Na seznámení s novým psím miminkem sis měla vzít staré botky, lépe by si Tě miminko zapamatovalo.
Je to celkem vydařená kombinace několika větších plemen, takže těžko říct Za nějakou dobu dám vědět
.
Takže se jedná o nejvzácnější plemeno strasse hund.
Na velké plemena dogovité rasy hodně trpím a mám i drobné zkušenosti. Většinou jsou hodně hodní, ale i když u nich není agresivita vrozená, tak se špatnou výchovou dají zničit. To samozřejmě není tvůj příklad. Jen jsem chtěl vyzdvihnout, že tihle psi zbožňují lásku, kterou pak dokážou mnohonásobně vrátit.
Než se do výchovy pustíte, tak musíte nakoupit nějaké zásoby potravin a psí hračky. Třeba metrák malých piškotů bude pro začátek stačit. S hračkami je to složitější, ale pro začátek si štěňátko dokáže vystačit se sedačkou, záclonou, polštářem, botami, nebo mobilem.
Pozor na granule. Pro páníčky je to pohodlná strava, ale pro psa to nejhorší co je může potkat. Granulemi si vlastně ubližují i samotní majitelé, protože se okrádají o kvalitní vývary, které u vaření masa pejskovi vznikají.
Příklad: Do velkého hrnce vložíš flák masa koupeného v akci. Volné místo vyplníš kořenovou zeleninou. Hlavně mrkvičkou, která kromě vitamínů obsahuje karoten, který je důležitý pro barvu očí a srsti. Čenek se hodí, vyhání roupy a jiné parazity ze střev. I páníčkům. Volné místo v hrnci pak vyplníš vodou a vaříš. Pokud je vše určené pouze pro pejska, tak se nemusí vařit až do měkka jako pro lidi.
Když je maso uvařené, tak se naporcuje do svačinkových porcí a co pejsek nezvládne sežrat okamžitě, tak zamrazíš pro další využití. K masíčku se pejskům jako příloha dává především rýže a těstoviny.
Ve štěněcím věku jsou velice důležité bílkoviny, proto by jako doplněk stravy neměly chybět vajíčka. Skořápky se nevyhazují, ale rozdrtí se a po vyluhovaní v citronové šťávě se přidávají pejskovi do stravy.
Díky za podrobné pokyny, muselo to dát práci! Neboj, tohle jsou spolehliví lidé a na dotaz, jestli nedávají pejsce granule mi potvrdili, že jí vaří. Na psí “amarouny” mám stejný názor jako Ty.
Udělali jsme si pěkné předzávodní dopoledne s výletem do Dalejského a Prokopského údolí. Dalejské údolí není tak profláklé jako Prokopák, takže jsme za celou dobu potkali tak deset lidí - nádhera:
To jenom kdyby si někdo udělal výlet do Prahy a třeba to tady neznal…
Si ji umíme šetřit, nepouštíme tam žádné motorkáře ! No a jak, dobrá motorka?
Jj, skvělá.
Kdybych ji měl před dvaceti léty, nemusel bych dneska asi dělat díry do země .
Jj, vůbec nepochybuju. Taky máš příspěvek k tématu “Co jsem všechno mohl vyhrát” .
Zajímalo by mě, co je napsané na té ceduli, není to třeba “Přísná přírodní rezervace” nebo tak něco ?
Nejspíš něco jako: Tuto motokrosovou trať vám zaplatila Angela z daní těžce pracujících Germánů.
Jo to není u nás! To je ovšem něco jiného, jen jim to tam pěkně rozjezděte. Však mají dost, tak si to můžou znova upravit. Dobrá práce !