Vedle kostela nemůžu. Dnes jsme napluli 32 mil. Bohužel téměř všechno proti větru na motor
No však proto ten motor máte, ne? Houby zle… Našla jsem správně Mali Lošinj?
Jsme na ostrově Pašman. Téměř naproti Zadaru. A Sukošanu.
Já rád pluji na plachty. Je to hra s přírodními živly a taky mnohem složitější než pouze točení kormidlem jako v autě.
Dnes kotvíme v marině Kukljica na ostrově Ugljan. Pluli jsme až na sever Zadaru, kde jsem své jachtaření započal. Napluto pouze 22 mil, ale jsme všichni spokojení.
Moc hezký pohled. A co vítr, už vám trochu přeje?
Na sever Zadaru jsme hrkali na motor a teprve až jsme se začali vrácet dolů, tak začalo trochu pofukovat a na zaďan jsme pluli rychlosti asi 2,5 uzlů. Takové kochání vlastních duší.
No hezký, to sami?
Sami. Zajímavá je mořská jehla a pražma.
Pražma je výborná, mořská jehla nevím. Ale jste šikovní, pěkný úlovek!
Pražma vždycky potěší. Jehla má dobré maso, ale málo. Hlavně se nesmí jíst kosti, ty jsou jedovaté.
Jakožto budoucí aspirant na michelinskou hvězdu mám několik otázek.
- uzený hovězí jazyk s kaší ?
- tu pražmu jsi upražil ?
- opravdu někdo jí rybí kosti?
Jinak samozřejmě krásné prostředí a opravdu Ti Ferdo v dobrém závidím tu pohodu, já teď dělám 15 h denně.
Není to jazyk, ale krkovička.
Praží se káva.
Jsou ryby, které se jí i s kostmi, ale jehla má jen páteř podobně jako žralok.
Co Tvoje mládež, ještě pořád hospodaří na chalupě v Éze?
Jsou tam asi s týdenní pauzou skoro celé prázdniny.
Syn začíná ve škole už osmého, holky myslím až 22.
Takže o víkendu jim to končí.
Musím si tam nechat na příští rok nainstalovat kamery.
Soused mi má hlásit veškeré abnormality a pořád je jen chválí…
Je to divné, přitom je to morous, který když jsem to koupil mi řekl, že dokud se nenaučím francouzsky tak se mnou nepromluví .
No a naučil ses francouzsky? Jestli ne, tak snad nečekáš, že Ti je tam bude hlídat. Třeba sám zas neumí anglicky víc než že je všechno fajn .
Francouzsky neumím stále, ale vztahy máme jako nejlepší kamarádi.
Má klíče, jeho dcera u mě bydlí když přijede za taťkou, pěstuje u mě víno, půjčuje si motorku já zase jeho loďku…
Anglicky umí lépe než já.