Tipy na tripy a dovolené

Mam v hlave iba to, ano

2 Likes

On se tak ale fakt jmenuje, co můžu dělat…

1 Like

Tolko potencialu … :smile:

2 Likes

Je Punťa aspoň dostatečně přítulný? :bug:

Hezká turistika. :+1: Evidentně moc plážový typ nejsi. Sice je to dřina, ale zase vidíš neskonale více krásy než na jedné pláži.

1 Like

To máš tak, my jsme jako ten Cimrmanův hospodský, který chtěl mít hospodu, ale neměl rád lidi :smile: . Jezdíme sem hrozně rádi, ale ležet na pláži nás vůbec nebaví a je prima, že to takhle máme oba. Takže si zajdeme zaplavat a zdržíme se tak dvě hodinky, pak jdeme třeba do města a na dobrý oběd, a odpoledne to zopakujeme. No a další den si vůbec uděláme výlet někam jinam, a takhle nějak nám to funguje… Nejsme zase žádní velcí turisti a bůhvíjaký výkon to dnes taky nebyl, spíš se snažíme hýbat a udržovat nějakou základní kondici. Protože jak se člověk v určitém věku přestane hýbat, je s ním ámen!

3 Likes

Pěkný fotky, ten kaňon je krásný :+1:.
Fandím vám.

Taky se snažím trochu hýbat, ale je to těžký, bolí po tom tělo a navíc venku není bezpečno.
Včera jsem to zkusil a poštípali mě komáři…

3 Likes

Dík :slight_smile: . Ale těm komárům jsi musel něco udělat, oni by nezaútočili bez příčiny… Aspoň tak to mírně zmatení milovníci zvířat vždycky říkají, a komár je taky zvíře :woman_shrugging:.

2 Likes

Děláte to moc dobře. Ideální je ochutnat z každého kousek a nasát do sebe co nejvíce něčeho nového a krásného. Vždyť i ten Punťa :bug: se každý den nevidí.
Když jsem se vydal v Jugošce do skal poprvé mimo stezky nad Makarskou, tak jsme vylezli docela vysoko. Někteří to vzdali o něco dříve, ale později jsme si všimli, že jsou stále na stejném místě a nechtělo se jim dolů. Přesněji řečeno dolů se jim chtělo, ale měli strach z kamenů slézat. Tak jsme se musel vzdát pokoření Makarského pohoří a v rámci zachránění mladých turistických jsme se vrátili a společným úsilím jsme se společným úsilím dostali zpátky do civilizace o pár stovek metrů níže. :grin:
Ale bylo to fajn poučení, že po skalách se nahoru leze mnohem lépe, než slézá.

Jaké plány máte na zítřek, když se blíží bouřky?

1 Like

Komáři jsou hrozní zákeřáci. Ti hajzli co letí třeba z Německa, tak sotva přetnou naší hranici, tak okamžitě volají na Ruzyň, aby jim radaristi nahlásili přesný kurz na mě do OV. :grin:

1 Like

Ještě uvidíme, dám vědět. Snad se nám podaří se bouřkám vyhnout.

1 Like

Moc držím palce, ale zdá se, že bouřka postupuje celým Jadranem.

Jak to tam vypadá? Snad jste všichni v pořádku a v dobré náladě.

Před chvílí jsme dorazili. Vzhledem k avizovanému počasí jsme zvolili skromný výlet do městečka Slunj, kde řeka Korana tvoří malé vodopády a tůňky, které v kombinaci s dnešní mlhovinou nabízely krásnou romantiku. K tomu všechno na malém prostoru, procházka jako pro paní radovou :smile: . Překvapivě přestalo pršet když jsme vystupovali z auta, ale užili jsme si na zpáteční cestě - stěrače nestíhaly, slabší povahy to odstavovaly na krajnici. Nicméně celkově jsme dorazili až překvapivě spokojení, taky to stojí za vidění.

3 Likes

Nádherné obrázky. Kdyby se víc zešeřilo, tak by se tam mohla natáčet pohádka Panna a netvor.
Jsem rád, že Vám počasí neudělalo zásadní problémy.

1 Like

Když jsem si přečetl slovo “mlhovina”, vyvolalo to ve mě pocit, že jsi ve vesmíru…
:smile:

Jinak samozřejmě krásná místa i fotky :+1:.

My dneska projížděli Ústím nad Labem a Děčínem a to ve mě zase vyvolalo vzpomínky na “Majora Zemana”.
Od té doby jakoby se tam nic nezměnilo, fakt hrozný kraj a přitom tak hezká příroda…

3 Likes

Na tak nádherné skály by mělo být zakázané lézt, aby se neošoupaly. :slightly_smiling_face:
Ať si lozí hezky po panelácích, těch škoda nebude. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Kde to jsi, nejsou to Tiské stěny?

1 Like

Taky tam smějí jen řádně registrovaní horolezci…

Smutné je, že to může být skoro kdokoliv, já jsem toho příkladem :upside_down_face:

Ano prosím, jsou…

Samozřejme, ale pískovec je v mých očích docela choulostivá hornina.