Tipy na tripy a dovolené

Jedu na tradiční startovací čáru Žaborič a pak kam nás vítr zavane. Ale jedu pouze na týdenní výlet, takže žádné štreky to nebudou. Jestli bude foukat slušně, tak odhaduji něco kolem 100 NM.

1 Like

Odjíždíme v sobotu, tak nám to nevyjde. Škoda, mohl by ses přesvědčit na vlastní oči s kým si píšeš :smile: !

2 Likes

My stejně asi pojedeme přes Maďarsko, tak se asi nepotkáme ani po cestě.
Tenhle tunel mi něco připomíná. :slightly_smiling_face:
Hlavně dojeďte v pořádku a dovču si pořádně užijte. Teplota moře se pohybuje od 20-27°C. Hodně záleží na přítoku vody z hor. Asi tam hodně pršelo. V průměru je teplota 25°.
Občas pošli nějaký hezký, nebo zajímavý obrázek a třeba se setkáme někdy jindy. :dolphin:

2 Likes

Užívej dovolenou, taky bych někam vyrazil.
Už ani nevim, kdy jsem nějakou měl…

@Ferda , taky si to užijte na jachtě.

Jdete nám příkladem.

3 Likes

Tak musíš někde uškudlit trochu volného prostoru a někde vyrazit. Nejtěžší asi bude najít klidné místo, kde není přetlak lidí.

Dík, ráda dávám takový příklad :smile: . Abych to dnes zkompletovala, tenhle pohled určitě přinejmenším @Ferda dobře zná - po zdolání hradby hor se konečně ukáže moře:

Já vím, nic moc… Snad se mi v týdnu povede něco lepšího :smile: !

2 Likes

Jak nic moc? ještě jsem dolů nejel s nikým kdo by se pohledu na slanou vodu nemohl dočkat.
Vidím, že je tam ještě trochu bouřkovo,

image

Ale ráno už bude nádherně.

image

A je zase pohoda…
Moře je jak má být:

I lodičky spořádaně čekají na Ferdu:

A my můžeme “doma” meditovat pod olivovníky jako řečtí filozofové…

Hlavně o F1, to je jasné :smile: !

4 Likes

To je ta správná klasika. Zdá se, že jste si vybrali klidnější místečko. :beach_umbrella:

Zdá se, že je vůbec už trochu klidněji. Přece jenom prázdniny pomalu končí a nápor misantropů, kteří se chtějí těm ostatním vyhnout teprve přijde :smile: .

Ještě září vždy bývalo docela plné. Možná to Chorvatsko s cenami opravdu přehnalo.
Můžu se zeptat v které oblasti jste?

Biograd na Moru. Ceny jsou přibližně jako vloni, mírně se zvedly, ale žádné drama. Jako ostatně všude, pochybuju, že se někde nezdražuje, a ještě ke všemu v sezóně. A zase tak málo lidí tady není, to abychom si rozuměli :smile: .
Opravdu málo lidí si pamatuju za covidu. To musela být pro místní pohroma, ale pro turisty ráj. Možná jsem už tuhle fotku sem dávala, ale tak pro připomenutí…
Tohle je moře u městské pláže v Biogradu v plné sezóně 2020:

Tomu říkám, že nejsou lidi :smile: !

1 Like

Na své první plavbě jsme vyplouvali ze Sukošanu a mám pocit, že se někde tam chvíli pohybovali. Ale je to už asi dvacet roku zpátky. Letos když jsme se vraceli z Dugiho Otoku a hrozilo špatné počasí, tak byl Biograd jedním z možných záchranných bodů, ale nebylo potřeba. Bouřce jsme asi o míli dvě utekli a spadlo na nás pouze pár kapek. Kousek výše za Zadarem je Virsko more a tam jsem poprvé na vlastní oči viděl živého tuňáka. Byl to velký macek, žádná guvnožroutka.

1 Like

Sukošan je kousek, jezdím přes něj, když chceme moře přivítat o chvíli dřív a sjedeme z dálnice dříve. Zítra pošlu par fotek z výletu, ať nejsme za úplné lenochy :smile: !

1 Like

Jestli budou trochu vlny, tak doporučuji zajet kousek výše do Zadaru a poslechnout si Zadarské varhany.

Bing Videa

1 Like

Toho domácího mazlíčka sis dovezla z domu, nebo jsi ho adoptovala až tam?

image

To je náš Punťa. Buď mě takhle hlídá, nebo mi jde vedle nohy… tfujtajxl, budu muset dávat větší pozor, pod co si dávám lehátko!:smile:!

2 Likes

Abyste neřekli, že se jenom válíme u vody:

Velebity, koryto řeky Krupa

Cesta na Kudin most, nejstarší dochovaný most přes řeku Krupu:

To je on:

Je z něj docela hezký pohled:

Pokud by někdo chtěl na chvilku opustit chorvatské pláže, tak určitě doporučuju. I když jsme se celkem zadýchali, to si zase nebudeme nic nalhávat :smile: !

3 Likes

Hladam to vypadnute"n" a nemozem ho najst :upside_down_face:

A to je všechno, co Tě napadlo? Jsem si nemusela dát takovou práci s kopírováním fotek, když stačila dvě slova :smile: !

1 Like