Tipy na tripy a dovolené

Musím nad tím zapřemýšlet, něco našetřit se vždycky hodí a v Monaku jsem ještě nebyla :thinking:.

1 Like

Mimochodem už jsem byl odhalen, přistižen a potrestán za moje jízdy bez dálniční známky u našich sousedů.
Procházelo mi to 11 let.

1 Like

Na každého raz dôjde. :slightly_smiling_face:
A koľko jázd bez známky Ti spätne napočítali, keď píšeš, že jízdy?

1 Like

Divím se, že tak dlouho. Třeba u nás jdou po známkách hodně tvrdě a Rakušáci taky nelení.

Ale nepovídej! Které sousedy myslíš, Rakousko? To bych Tě možná i politovala, za 300 let poroby se na nás nemají co prsit :smile: !

1 Like

@Ferda @Evap
Rakušáci a poslali mě dvakrát 120€ za jízdu v květnu a začátkem června.
Vyhodnoceno automaticky podle SPZ…
Museli nainstalovat nějaký nový systém.

Samozřejmě za ta léta jsem pořád bohatě v plusu, ale přišel jsem o trochu cestovního adrenalinu, teď už není kde to zkoušet, snad jedině Švýcarsko, ale tam už mě taky kdysi chytili a jeli se mnou k benzínce abych si jí koupil…, jsou důslední a navíc mají jenom roční :smile:.

3 Likes

Teraz musíš prísť na to, ako to opäť nejako sofistikovane obísť, aby to neostalo bez toho adrenalínového pocitu, to by bola škoda. :wink:

3 Likes

Šetři dál a může se stát, že Ti zabaví auto.
Názorná ukázka jak elektronika v rukou ajťáků dokáže škodit lidem. :grin:

1 Like

Oceňuji Tvůj cit pro volnou soutěž a fairplay hru, ne každý pro to má pochopení.

2 Likes

3 Likes

Ale to je dobrý, to bych do Tebe nějak neřekla :smile: !

1 Like

Minule som o tom čítal jeden článok, že nejakí motoristi používali pred evidenčným číslom priesvitný LED panel, ktorý diaľkovým ovládaním stmavili na čierno v prípade potreby, ale je to zakázané.

3 Likes

Jednou jsem v Miláně, když byla zácpa projel jednosměrkou v protisměru a na konci už na mě čekali…
Vysvětloval jsem jim že jsem chtěl udržet plynulost dopravy, ale Italové neumí anglicky a chtěli hned klíčky.

2 Likes

To mě celkem nepřekvapuje, divné by bylo, kdyby to bylo povolené :smile: .

1 Like

Tak kvůli Tobě zavedli (nebo snad zavedou) tu celoevropskou registraci řidičáků a přestupků, nebo co jsem to zase kde četla!

Potom sú ešte takí špekulanti, že do rámiku s evidenčným číslom si počas parkovania vložia napríklad väčší (javorový, gaštanový) list, aby auto s kamerami, ktoré sníma EČ a zaplatenie parkovného dané číslo neprečítalo. Pri prípadnom osobnom riešení s mestským policajtom dotyčný potom povie, že sa mu tam ten list niekde zachytil, ani nevie kde. :smiling_face_with_tear:

Zajímavé pravidlo mají v Austrálii. Tam když někomu vezmou řidičák za alkohol, tak stále může jezdit. Ale pouze do práce a z práce domů.

1 Like

Tak to mě jednou chytili kvůli chybějící přední SPZ, prostě jsem ji někde ztratila, a dalo mi hodně přemlouvání a vyjednávání, abych nebyla půl roku bez papírů. Fakt to takhle máme v zákoně bez další možnosti. Docela napínavá zkušenost…

2 Likes

Vždycky když je s něčím zábava, tak to nějaký mamlas jednou ostatním pokazí.

V tunelu na Brenneru už je nainstalovaný měřič decibelů a v některých rakouských a švýcarských tunelech taky.

Přitom je taková zábava v tunelech vytáčet tuněné motory a nechat je spalovat přebytky ve výfuku

1 Like

Marně přemýšlím, kdo si tam mohl stěžovat na hluk…

Trochu z jiného soudku, zaujala mě tahle informace a zajímalo by mě, co na to říkáš:
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/polsko-zaziva-historicky-okamzik-nalezlo-obri-loziska-ropy-a-zemniho-plynu-v-baltu.A250722_102908_eko-zahranicni_jadv
Je to hodně, málo, nestojí to za řeč?