Tipy na tripy a dovolené

Je to dovolenkový komplex Prora, ktorý dal postaviť Hitler na ostrove Rujana v Nemecku (bývalá NDR).
Musel som si to vyhľadať, nepoznal som to.

3 Likes

Jj, je to tak. Včerejší fotka je kousek vedle molo ve městě Binz. Vlivem opravdu hnusného počasí mi můj nedokonalý mobil ve spolupráci s volšovýma rukama vyrobil skoro uměleckou fotku :smile:

Já jsem na Rujaně možná trochu překvapivě nikdy nebyla, přitom znám asi všechny lido-demo přístavy na Baltu.

2 Likes

Hladinu mora máš máš pekne rovno, takže fotka môže byť. :+1: :slightly_smiling_face:
Čo sa týka počasia, tak držím palce, nech Ti tie preteky v Maďarsku tentokrát vyjdú.

2 Likes

Když jsem chtěl po taxíkaři, aby nás svezl do portu v Talinu, tak se hned ptal jestli chceme emigrovat. Měli jsme smůlu, přístav byla pro nás zakázaná oblast. A stakan jsme dostali pouze k jídlu, jeden, takže mám na Estonsko trochu smíšené vzpomínky. A ještě jim vůbec nebylo rozumět. A vřelost taky na bodu nula.

2 Likes

U nás akurát prebieha festival Pohoda, takže zvuk odtiaľ počujem čiastočne až doma. Dnes vystupoval, resp. možno ešte vystupuje Iggy Pop. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Do nákladních přístavů se nedostaneš asi nikde. My jsme museli mít “námořnické průkazy”, táta měl “námořnickou knížku”, to se ukazovalo pokaždé na bráně. V Tarentu měli přístav v gesci vojáci, to se musel ještě extra posílat předem seznam manželek/děti, které jedou na návštěvu. Jinak bohužel :frowning: .

2 Likes

Tak máš aspoň kulturu zdarma :smile: ! Ale určitě budou lidi, kterým se to líbit nebude…

U nás 16. začíná Colours.
Kdo přijede vlastním autem, tak toho asi …

2 Likes

Že se budeme plantat někde mezi loděma jsme ani nepočítali, ale doufali jsme, že by jsme viděli nějaké lodě alespoň z dálky. Bohužel nic.

Tak tady máš, abys neřekl :smile:

Málo platné, pro mě je to sentiment, tak jsem neodolala :slight_smile: . Blíž jsme se samozřejmě taky nedostali.

3 Likes

Ľuďom, čo bývajú blízko pri letisku, kde sa to každoročne koná, sa to líbí menej. :slightly_smiling_face:
Ja som od letiska dosť ďaleko, takže počujem basy a určité melódie, ale nie je to moc rozpoznateľné.

2 Likes

Se krásně vzpomíná, co? :slightly_smiling_face:
Největší lodě jsem viděl asi na Maltě. Ten ostrov mám obeplutý 2x, takže tam se žádná velká loď schovat nemohla. :blush:
Pak jsem viděl velké lodě v Řecku, ale spíše turistické činžáky. Nákladní lodě mají jiné kouzlo. Rád odhaduji k jakému účelu jsou postavené.

1 Like

Buď rád. Když nejsi ve směru repráků, tak je to pouze kravál.

1 Like

Nene, jakékoliv cestování je skvělé, obohacující a důležité.
Musí tam být krásně i když počasí nepřeje.
Taky bych rád cestoval častěji, ale bohužel není čas.

Jak říkáme my magoři “není důležité jestli je zážitek pozitivní, nebo negativní, zásadní je že musí být intenzivní”

2 Likes

Sedmý

4 Likes

Je hezky vykrmený. Kvalitní trávičku jsi mu zasadil. :blush:

1 Like

:mortar_board::student:

3 Likes

Už Ti začala škola?

Měl bys to Ferdo poslat Hogrovi, není pochyb o tom , že ten kluk už dlouhé roky trpí hladem…
Jestli to teda je kluk.

Malá porce. Na ajťácké nožičky platí pouze kus špeku. :cut_of_meat: :poultry_leg: :meat_on_bone:
A samozřejmě pohyb.