Je to dovolenkový komplex Prora, ktorý dal postaviť Hitler na ostrove Rujana v Nemecku (bývalá NDR).
Musel som si to vyhľadať, nepoznal som to.
Jj, je to tak. Včerejší fotka je kousek vedle molo ve městě Binz. Vlivem opravdu hnusného počasí mi můj nedokonalý mobil ve spolupráci s volšovýma rukama vyrobil skoro uměleckou fotku 
Já jsem na Rujaně možná trochu překvapivě nikdy nebyla, přitom znám asi všechny lido-demo přístavy na Baltu.
Hladinu mora máš máš pekne rovno, takže fotka môže byť.

Čo sa týka počasia, tak držím palce, nech Ti tie preteky v Maďarsku tentokrát vyjdú.
Když jsem chtěl po taxíkaři, aby nás svezl do portu v Talinu, tak se hned ptal jestli chceme emigrovat. Měli jsme smůlu, přístav byla pro nás zakázaná oblast. A stakan jsme dostali pouze k jídlu, jeden, takže mám na Estonsko trochu smíšené vzpomínky. A ještě jim vůbec nebylo rozumět. A vřelost taky na bodu nula.
U nás akurát prebieha festival Pohoda, takže zvuk odtiaľ počujem čiastočne až doma. Dnes vystupoval, resp. možno ešte vystupuje Iggy Pop. 
Do nákladních přístavů se nedostaneš asi nikde. My jsme museli mít “námořnické průkazy”, táta měl “námořnickou knížku”, to se ukazovalo pokaždé na bráně. V Tarentu měli přístav v gesci vojáci, to se musel ještě extra posílat předem seznam manželek/děti, které jedou na návštěvu. Jinak bohužel
.
Tak máš aspoň kulturu zdarma
! Ale určitě budou lidi, kterým se to líbit nebude…
U nás 16. začíná Colours.
Kdo přijede vlastním autem, tak toho asi …
Že se budeme plantat někde mezi loděma jsme ani nepočítali, ale doufali jsme, že by jsme viděli nějaké lodě alespoň z dálky. Bohužel nic.
Tak tady máš, abys neřekl 
Málo platné, pro mě je to sentiment, tak jsem neodolala
. Blíž jsme se samozřejmě taky nedostali.
Ľuďom, čo bývajú blízko pri letisku, kde sa to každoročne koná, sa to líbí menej. 
Ja som od letiska dosť ďaleko, takže počujem basy a určité melódie, ale nie je to moc rozpoznateľné.
Se krásně vzpomíná, co? 
Největší lodě jsem viděl asi na Maltě. Ten ostrov mám obeplutý 2x, takže tam se žádná velká loď schovat nemohla. 
Pak jsem viděl velké lodě v Řecku, ale spíše turistické činžáky. Nákladní lodě mají jiné kouzlo. Rád odhaduji k jakému účelu jsou postavené.
Buď rád. Když nejsi ve směru repráků, tak je to pouze kravál.
Nene, jakékoliv cestování je skvělé, obohacující a důležité.
Musí tam být krásně i když počasí nepřeje.
Taky bych rád cestoval častěji, ale bohužel není čas.
Jak říkáme my magoři “není důležité jestli je zážitek pozitivní, nebo negativní, zásadní je že musí být intenzivní”
Je hezky vykrmený. Kvalitní trávičku jsi mu zasadil. 
Už Ti začala škola?
Měl bys to Ferdo poslat Hogrovi, není pochyb o tom , že ten kluk už dlouhé roky trpí hladem…
Jestli to teda je kluk.
Malá porce. Na ajťácké nožičky platí pouze kus špeku.

A samozřejmě pohyb.