Jestli je to Polsko, tak mě tohle počasí vůbec nepřekvapuje.
Polsko to není, ale počasí opravdu stálo za to. Naštěstí mě přírodní živly fascinují, tak si udržuji dobrou náladu. Dojít v dešti a větru na konec mola byl docela výkon, nicméně byli i tací, kteří se koupali (myslím, že na cca 3 km jsme viděli tři…).
Jsou krásní, ale musím s díky odmítnout. Nezlob se
.
Nějaké Švýcarské jezero? Ty máš ráda. 
Procesy zmenšování nemám rád. Proto jsem dnes raději volil krytý bazén s vířivkou a saunou. 
Co se dá dělat, když je Praha od OV trochu dál.
Ale na chajdu by se taková kočičanda hodit mohla. 
Hezká pohádka. Zapomenutá žena měla u sebe mobil, ale manželovi nezavolala celých šest hodin.
Manžel taky raději zavolal policajtům, než manželce.
V tomto případě by se pochopit, že volal policajtům kvůli vlastní ochraně. 
To bol Jos?
Ty zkrátka umíš žít
!
Hlavně dietně. Králíka doporučuje devět z deseti dietologů. 
Slaninu a plátky bůčku jsem samozřejmě zatajil. 
Byl jeden spasitel, který chtěl pro pracující lid dobro. Tak jim nechal vystavět rekreační komplex dlouhý celých neuvěritelných 4,5 km, aby se jich mohlo rekreovat plných 20 000 najednou.
Spasitele vzal dávno čert a má rezervovaný jeden z největších kotlů, no a co tahle bohulibá stavba…
Část uchvátil do svých spárů kapitál:
Část zatím “zachránil” stát:
A část si nekompromisně bere zpátky příroda, člověk se skoro nestačí divit:
K tomuhle se zdejší depresivní počasí docela hodilo, ale nakonec nám Neptun nebo svatý Petr (nebo kdo to má na starosti
) přece jenom ukázal vlídnější tvář:
Myslím, že teď už je místo úplně jasné…
Dovolená na takovém místě by pro mne určitě nebyla. Povinně nucená zábava musí být ukrutné muka.
Na druhou stranu dostávali zaměstnanci tuhle dovolenou za odměnu a většina z nich měla dovolenou poprvé v životě a nevěděla do čeho jde.
Na druhou stranu mě nikdo nepohostí ani současnými honosnými destinacemi. 
Ono to nebylo úplně dokončené, ale chvíli možná část sloužila původnímu účelu. Potom klasicky vojáci a tak, no a po letech chátrání se část podařilo prodat a zrekonstruovat. Chtěla jsem tuhle megalomanskou stavbu vidět, tak jsme si udělali výlet. Místo předpokládám znáš
.
Samozřejmě jsem zcela v obraze, jen ponechávám prostor spíše mladším ročníkům, kteří nemusí mít o téhle době takový přehled.
Vzali to megalomansky, že i dnes lidé nad tím kroutí hlavou, že to bylo možné.
Pro vnímavé jsou všechny podobné megalomanské projekty jako třeba Palác Lidu, pyramidy a další varováním, že něco není v pořádku.
Uvidíme, jestli se někdo přidá. Zítra jedeme domů, kdyžtak večer prozradím všem.
Užívej slaného vzduchu.
Hodně mých známých poblíž začínalo jachtařit. Bohužel už jich hodně má své vlastní vlny, nebo už docházejí síly.
Nasbírala sis dostatek jantaru na korále? 
Vidíš, to mě nenapadlo
. Známým se nedivím, pro zdejší vítr musí být jachty jako stvořené. Je tady taky dost surfařů a kiterů. Jadran to holt není, ale svoje kouzlo to taky má, když zrovna neleje…
Hodně jsou tam mělčiny a plout se především po kanálech, které jsou uměle vytěženy. Není moře jako moře. Hodně se tam používají jachty s vnořeným kýlem, který se dá na mělčině zvednout.
Dnes tam moc jachtařů asi nejezdí, když už můžou na Jadran. Za komančů pouze tam a do země více k východu.