Tipy na tripy a dovolené

Zatím nebyl moc čas, byl jsem dvakrát krátce na trati.
Je to hodně zábavná motorka, zatím pořád ladím nastavení, páč tyhle elektrický pohony mají nekonečnou škálu kombinací různých nastavení. Zdaleka jsem ještě všechno nepochopil a asi ani nechci :grinning:.
Ale je to čistá radost, brutální krouťák a slyšíš zvuky, které vůbec neznáš. Navíc máš spoustu času, když nemusíš řadit a kupodivu ten gyroskop efekt moc nechybí.

1 lajk

Nafotil jsem Ti jak vypadá na lodi impeler pro boční pohyb. Přední i zadní.

3 lajkov

Pěkný Ferdo, evidentně umíte jezdit i bokem a točit se jako vrtule.
Na vás si piráti nepřijdou :grinning:.
Jestli tam máte taky nějaké vodní dělo, tak můžete i do Somálska :+1:.

Jenom mě není jasné, proč se to natírá, když to stejně obroste…

2 lajkov

Asi podobný pocit jsem zažila jednou na koni, při závěrečném honu na lišku na Hubertově jízdě. To je v podstatě společenská záležitost, jenom na konci se jede naplno a na mě nějak zbyl koník původně z dráhy. Už se původnímu řemeslu dávno nevěnoval a byl strašně hodný, přidělovali jsme ho dětem… Ten, kdo se mu věnoval po skončení dostihů, s ním udělal obrovský kus dobré práce a on byl úžasně klidný a úplně zlatý, koníček za odměnu.
A tady se najednou dala do pohybu celá skupina a ten kůň ve vteřině hodil za hlavu celý ten výcvik "na hodného :smile: ", odemkl těch 200 let šlechtění jenom k prosté rychlosti a rozletěl se… Dřív, něž jsem se já vůbec vzpamatovala :smile: , tak on už dělal svoji práci. Na mě zbylo jenom překvapení a pak úplně euforická radost jak z té čisté rychlosti, tak z jistoty, že tady a teď na nás vůbec nikdo nemá. Stálo mě to pak večer flašku :woman_shrugging:.
To byla jenom taková vzpomínka k obědu :slight_smile: .

2 lajkov

Tyhle impelery mají spíše motoráci a giga lodě kvůli pohodlí. Plachetnice moc né, protože těm se čumák nad vodu nezvedne a aero je důležitější než pohodlí.

1 lajk

Takhle milé překvapení se každý den nastává a proto se na něj nikdy nezapomíná.:innocent:

1 lajk

No a já tam mám těch splašených potvor 80…

1 lajk

No jo, to je jiná liga… Dneska cíleně lenoším a zrovna se dívám na záznam SP v Leogangu. Tam to budeš určitě taky znát, ne?

2 lajkov

Jasně, parádní skok za tunelem s dopadem do dřevěné klopenky…

1 lajk
2 lajkov

Jj. Nějaký Loic Bruni jim tam zrovna vystřihl roucho, ale ještě není konec (teda už byl, ale ne teď pro mě :smile: ).

1 lajk

Jo, ten je tam teď! Tak byl lepší, zase jsi měl pravdu… Není Ti to blbý :smile: ?

1 lajk

Kdo, nebo co bylo lepší :grinning:

No Jackson Goldstone, kterého jsi sem dával, byl lepší než Loic Bruni, na kterého jsem upozorňovala já a do té doby vedl.
Ale ono je to jedno, prostě jsem si vlivem poslední 14 dnů nařídila absolutní nicnedělání, hlavně nemyšlení, a tohle je takové hezké pokoukání a relax.

Aha :+1:
Mimochodem příští týden otevírají Hangár 7.

To je dobře vědět. Máme v plánu na září ještě jeden výjezd tímhle směrem, tak se mi možná zadaří ho obohatit o zastávku u Red Bullu. Pak si řeknem!

Já tam jsem příští týden.

1 lajk

Letní fyzikální kvíz:

Představte si že vyvrtáte díru skrz planetu Zemi, vedoucí přesně středem. Do díry skočíte.
Nebereme v potaz teploty a další devastující faktory, ani odpor vzduchu.

Tři otázky:

• co se stane na druhé straně?
    (jak vysoko vyletíte z díry, pokud teda
    vůbec vyletíte a proč?

• pokud vyvrtáte druhý tunel, ne skrz
    střed Země, ale kdekoliv jinde, teda
    mnohem kratší, bude doba pádu: delší,
    kratší, nebo stejná a proč?

• a teď to nejdůležitější: co to má
    společného s F1

Pri riešení kvízu sa teda do úvahy berie predovšetkým gravitácia, hej?
Ten druhý tunel bude po celej jeho dĺžke priamy?

V prvom prípade skočíš do diery, preletíš ňou, zhruba niekde na Novom Zélande vykukneš očami a čumáčkem nad úroveň miestnej trávnatej pokrývky a letíš naspäť k zemskému jadru. :slightly_smiling_face:

V druhom prípade bude doba pádu kratšia, lebo počas pádu sa začneš najskôr oškierať a potom sa postupne zastavíš na stene tunelu, ktorá je bližšie k zemskému jadru, lebo táto stena tunela sa pre teba stane vzhľadom k jadru rovným povrchom (podlahou).

Flavio hovoril, že spojitosť s F1 je taká, že ak si raz in, tak už nie si out.