Tipy na tripy a dovolené

Ještě budeš s láskou vzpomínat. :wink:

Tohle ani snad není hádanka, ale spíš chmurná připomínka:

Kdo ví :smile: ?

1 lajk

Netuším, vyzerá to ako kaštieľ v klasicistickom slohu.
Páči sa mi, že si si dala prácu so zamaľovaním evidenčného čísla Fiatu. :+1:
V tomto si o dosť dôslednejšia ako Triper. :slightly_smiling_face:

1 lajk

A to ani není moje auto, jenom mi takhle zazvonilo na poplach GDPR :smile: . Ovšem dávám Ti :+1:, že sis toho všiml :smile:. Jinak ta stavba není úplně nejpodstatnější, spíš ten druhý záběr. Ale otázka je zase spíš na naši stranu hranice. Neběžel u vás seriál “Svět pod hlavou”? Tam tahle lokalita hodně hrála.

1 lajk

Seriál “Svět pod hlavou” nepoznám. Ako malý som s rodičmi pozerával seriál Nemocnica na okraji mesta a z českých som naposledy videl seriál Most (2019).

Tak já ještě chvíli počkám, jestli se někdo přidá, a o půlnoci prozradím.

1 lajk

Musím splnit slib, vidím, že tahle hádanka buď nezaujala, nebo nebyla tak lehká, jak jsem si myslela.
Jde o zámek Jezeří, známý tím, že stojí na okraji vytěžené mostecké hnědouhelné pánve. Byl určený k likvidaci, ale těžba se zastavila přesně na demarkační linii :slight_smile: . Pohled od zámku a hlavně ten kontrast stavby a výsledku těžby je opravdu depresivní a bývá hodně využíván filmaři.

3 lajkov

Zámek mi Google našel okamžitě. Jen s křížkem po funuse.
V pánvi má vzniknout velké jezero a to je zase velice prospěšná činnost.

Mostecko se stane obří zásobárnou vody. Ta naplní povrchové doly - Mostecký deník

1 lajk

No jo, to je moje chyba. Měla jsem počkat, příště se polepším :slight_smile: .

Vůbec si tím nelámej hlavu. Účel rozšíření obzorů Tvé fotky splnily, takže chyba je na mé straně, že jsem si zdříml před spaním příliš brzy. :slightly_smiling_face:

Takhle vzniklo zatopením bývalého Dolu Chabařovice i jezero Milada kousek od Ústí nad Labem. Byli jsme se tam taky před lety podívat, hezké místo - ale počasí jsme měli jako vždycky :smile: .

1 lajk

Jó vidím dva dešťové proudy.
Příroda kolem je ještě hodně mladá, ale až se pořádně zalesní, tak tam už nebude tolik foukat a bude tam hodně krásně i příjemně. :wink:

1 lajk

Pozná někdo? Tentokrát počkám dýl, byla to oprávněná výtka…

3 lajkov

Píše mi to M.N.
Z Baru jsme vyplouvali na Korfu v dost nepříznivém počasí. Je nádherné sledovat klidnou bouřku na klidném moři. :slightly_smiling_face:

Tohle mně asi nestačí…

Chtěl jsem ponechat trochu tajemna pro ostatní, ale je to Kotorská zátoka.
Nevím jak se svět změnil, ale Černá Hora je hezká destinace na dovolenou. A určitě mnohem lacinější než Chorvatsko. Ale byl jsem tam před sedmnácti léty…

1 lajk

Bylo mi jasné, že tuhle výzvu si nemůžeš nechat vzít! Už je to taky nějaká chvíle, co jsme tam byli, a moc se nám tam líbilo. Příroda krásná, lidi přívětiví, ceny mírné… Co víc si přát :smile: !

1 lajk

Tehdejší roky v občance. :grin:

3 lajkov

Monte Ne.gro je poslední pěkná příroda z pohledu od moře. Dál kolem Albánie jsou pobřežní svahy nezalesněné a vypadají hodně pustě jako plastická mapa.

1 lajk

@Evap
Kdysi jsem na podobném místě byl, " Myší ostrov" se to myslím jmenovalo…
Mají tam vystavenou “největší lasturu”