Tipy na tripy a dovolené

Kde to bylo, na Korfu?
image

Tam to neznám, ale možná @Ferda se tam zastavil, ne?

1 lajk

Ano Korfu.

Jednou jsem se když skoro nefoukalo toulal Gardou na windsurfingu a dojel jsem na “králičí ostrov”
Je tam bar, stovky nor a všude poloochočení králíci. Docela zajímavé.
Fotku nemám.

4 lajkov

Na Korfu jsem byl asi deset dní, ale tehdy nás více zajímalo otevřené moře než pevnina. Normálně chodím na břeh jen na nákupy a hodně nerad. Něco jiného je když nuceně kotvíme kvůli počasí.

Tímto prohlašuji letní sezónu za zahájenou.

2 lajkov

To jste tomu sportu moc nedali :smile: .

1 lajk

Dnes jsme nesportovali vůbec, ale příčinou je velice smutná záležitost která trápí celou partu a přejeme kamarádovi rychlé uzdravení. :thinking:

Ale ne, tak to držím palce. Snad nebude tak zle.

1 lajk

Taky by jsme si to všichni přáli.
Snad si můžu dovolit poděkovat za podporu i za kamarádky a kamarády.

1 lajk

Určitě by nebyli proti. Přemýšlím, co Ti poslat pro povzbuzení, tak třeba visací zámky zamilovaných z Makarské - určitě pomáhají a nosí štěstí i pro nemocné:

1 lajk

Děkuji. Zámky na řetězu jsou nádherným symbolem pro budoucnost, jenže jak jde čas, tak se z řetězu stává pavučina. Ta je prý pevnější než kevlar, takže věříme.

1 lajk

Mmch, ta fotka je z covidového r. 2020 - nedokázali jsme si představit tak prázdné pláže, Makarská takřka liduprázdná (normálně se tam skoro nedá projet, neřku-li zaparkovat). Bylo to na jednu stranu úžasné, na druhou nám z toho bylo smutno za zdejší lidi, kteří z turismu musí žít celý zbytek roku… Ale člověk vydrží všechno, když musí :smile: !

1 lajk

Na Makarské jsem byl na Jadranu poprvé v životě někdy před čtyřiceti léty. Samozřejmě mám na tu dovču hodně silné vzpomínky. Dokonce zdokumentované, ale nepublikovatelné. Krásnější nuda pláž jsem nikdy nepoznal. Možná proto, že nějakou potkávám všude kde vyplujem, ale jak už jsem zde psal dříve.
Mezi skálami padá vodopád sladké vody z výšky 10 metrů plus. V malé trojúhelníkové pláži je pás pinií, které poskytují stín spáleným dupám a pak pás z oblázků až do moře, kdy se dupy teprve připalují. Moře tak jasné, že se oblázky na dně dají počítat i v pětimetrové hloubce.
A kolem sebe samí spokojení lidé. No prostě nádhera na kterou se nezapomíná.
Pláž funguje dodnes. :+1:

Tak ještě přidám sv. Klimenta:

Ten to tam nějak hlídá a určitě může zařídit tolik štěstí, kolik si jen člověk může představit :slight_smile: .

Taky je tam národní park Biokovo, nejvyšší a nejdelší pohoří v Dalmácii. Měli jsme ho v plánu předloni, ale asi jsme přijeli pozdě a musí se na vstup vystát fronta nebo co… Byli jsme rádi, že se nám podařilo na úzké silnici otočit a zdrhnout. Možná se nám to podaří letos naplánovat líp!

1 lajk

Napříč poloostrovem Osejava bylo ve skále vysekané kotviště pro ponorky kde se konaly diskotéky. Na můj vkus docela hnus. Dusno a vlny ničily akustiku.
Tehdy tam byly velké požáry, které podle domorodců zakládají teroristé.
Teprve až vznikla válka v Kosovu, tak jsem pochopil co měl pán domorodec na mysli.

Prosím Tě, vždyť tam hoří každou chvíli… Třeba tady, to jsme to měli opravdu kousek:

Ale čas se naplnil, zítra je taky den!

2 lajkov

Jeden den, kdy jsme už byli docela přiškvařen a blížilo s Jugo jsme se vydali na procházku do skal nad Makarskou. Nahoru jsme skákali jako kamzíci, ale dolů když nevidíš pod nohy na co šlápnout tak, aby člověk měl jistotu, že se nezřítí to už tak moc jednoduché nebylo. Ale zvládli jsme to před zatměním, takže zase jedná užitečná zkušenost do života. :+1:

1 lajk

Ano hoří. Většinou za to můžou turisté, nebo blesky, které buší do svahů když přijde bouřka. Bohužel je hodně případu, kdy se čeká na velký vítr a pak se najdou škodiči, kteří Chorvatsku závidí výhody, které plynou z nádherného pobřeží.

Tak jsem připravený, dva dny budu vypadat skoro jako Max :grinning:.

3 lajkov

Za dva dny se stane co? Předpokládám, že se v tom jenom nevyfotíš…

Ne za dva dny, ale dva dny na Erzbergu…
Potom mi jí zase seberou.
Zase jsem to napsal zmateně :roll_eyes: