Tipy na tripy a dovolené

Já na takové skvosty trpím. Na vojně jsem nějaký čas jezdil s šedesát devítkou.

4 lajkov

Abych splnila slib a navázala na včerejší ochutnávku. Dnes samozřejmě skoro celý den lilo, už si to začínám brát osobně :smile: . Takže z pěkných výhledů moc nebylo:

Navštívili jsme jeden vodopád, který sice vypadá úplně obyčejně, ale přesto je to hlavní místní turistická atrakce z důvodu, který patří do úplně jiné oblasti, než by tady člověk čekal. Přesto z něj žije celé přilehlé městečko:

Pak jsme se přesunuli do jedné soutěsky, což je druhá místní atrakce:

No a když jsme se vrátili na hotel, udělalo se trochu slušně, tak jsme vyběhli ven si trochu spravit náladu:

Tipne si někdo, o jaký vodopád a kde se může jednat?

3 lajkov

Úplná fantazie. :+1:
Zatím jsem zjistil, že se jedná o švýcarské Alpy. :wink:

Reichenbašské vodopády

1 lajk

No mohlo se to vydařit líp, ale stačí pár podařených výhledů a člověk nemůže být naštvaný. Tady je krásně i když prší.

1 lajk

Tak to bylo nakonec hodně lehké, jsi vítěz :smile: ! Možná ta nápověda byla moc konkrétní. Nebo bys to poznal i tak?

1 lajk

Vzpomínám si na pár výšlapů po horách které propršely, ale nikdy nebylo o krásné zážitky nouze.

Na moři ale propršené počasí může být hodně nepříjemné. Jednou jsme střídali dva chlapy s malými dětmi, kterým propršelo téměř celých čtrnáct dní. Tak protažené ksichty jsem ještě neviděl. Ono být takovou dobu s dětmi plných energie v tak malém uzavřeném prostoru musí být peklo. V té době ještě býval slabý signál a internet byl nedostupný.

Profláknutý vodopád. Chyba není na Tvé straně. :slightly_smiling_face:

Chyba je na mojí straně určitě, podcenila jsem situaci a příště musím být opatrnější. Však my jsme taky chteli vidět místo, kde zahynul Sherlock Holmes, než se ukázalo, že všechno bylo jinak :smile: . Blízký Meiringen z toho příběhu zije, nic než SH tam nevidíš.

2 lajkov

Asi proto jsem Sherlocka tak rychle vypátral. :grin:
Ale je tam krásně, tak nemusíš litovat.
Určitě zajímavější, než sledovat dnešní sprint.

1 lajk

Vidíš a Puff si myslel, že sú to Krkonoše. :slightly_smiling_face:

Spíš nemyslel… :smile:

1 lajk

Taky se domnívám, že spíše myslel Alpy u Hradce. :grin:

1 lajk

Synator mal preteky v miami, no neviem ci to bol dobry nápad s tym mercedesom. Ale povedal mi ze dnes vyhra mercedes a moj skonci tretí :joy:

7 lajky

Já měl v jeho věku dřevěnou Tatru a na pískovišti jsem s ni mohl dělat štajgra. :grin:

1 lajk

Přes všechna protivenství se mi po Alpách hodně stýská, tak si neodpustím ještě pár víkendových fotek.
Jeden takřka pohlednicový Innerkirchen, tam jsme bydleli (a to bylo ještě pěkně):

Hlavní čestný občan Meiringenu, na kterého není možné nenarazit:

A cesta k soutěsce Aare, to se na nás hory už hodně zlobily:

A už dám pokoj…

3 lajkov

Hezké obrázky. Jen se mi zdá, že ti Švýcaři jsou nějací divní. U nás lidé leští sochám Františka, ale ve Švýcarech leští sochám boty. :grin:

1 lajk

Socha Julie ve Veroně má vyleštěná prsa,
Christiano Ronaldo na Madeiře zase rozkrok…
Asi je to otázka preferencí :thinking:

2 lajkov

Ještě se mi zdá, že má Sherlock prosezené koleno.

Proč Tě u anglického džentlmena překvapují naleštěné boty? To je snad v pořádku, ne?

V praze by je měl spíše popsané holuby.

Tá prvá fotka je naozaj krásna a kľudne by mohla byť použitá ako pozadie v počítači. :+1:
Ešte by to za mňa chcelo prepnúť si v mobile ten pomer strán na širokouhlejší, ako som Ti spomínal minule (je to otázka pár sekúnd). :slightly_smiling_face:

1 lajk