Bylo to sice na Korsice, ale o několik let dříve
.
Tenkrát to byl seznamovací trip, takže jsem se ještě přetvařoval a spal v hotelu, koupal v moři, jedl v restauraci a podobně plýtval časem
.
Bylo to sice na Korsice, ale o několik let dříve
.
Tenkrát to byl seznamovací trip, takže jsem se ještě přetvařoval a spal v hotelu, koupal v moři, jedl v restauraci a podobně plýtval časem
.
Tak to potom ano, to mnohé vysvětluje
. U nás taky vzpomínky na to, co jsme oba dělali, když jsme se snažili ve druhém vzbudit dobrý dojem, patří k nejoblíbenějším tématům. Pokaždé se u toho hodně nasmějeme
.
To je jasný. Nedávno to tam skoro celé shořelo. 
Kdepak Ty ptáčku …
Ale jenom skoro
. Mmch, dnes jsem byla u Tebe v Hradci. Krásně dopravně řešené město, pro mě ale úplně nepochopitelné - osobní hendikep
.
No jo, pro nás tady to bylo jednoduché. Ale třeba si tipne někdo z druhé strany hranice.
Já tam byl pouze jednou. Bohužel.
Gočár byl génius. Ještě do toho ty chytré semafory a je to pohoda. 
Byl. Bohužel já génius nejsem. Je to hrozná ostuda, ale bez navigace jsem tam ještě teď
.
Netuším, ale keď Puff píše, že to tam nedávno skoro zhorelo, tak by to mohlo byť České Švajčiarsko.
Presnejšie neviem. Pamätám si len, že keď som bol v lete 2022 na Kréte, tak na hoteli bol v telke aj český program a každý deň tam bežala aktuálna situácia ohľadom stavu toho požiaru, takže som bol vtedy v obraze. 
Je to hrozně jednoduchý, stačí najet na okruh a dostaneš se všude. 
Ale je hustý, že Gočár to stihl před 100 lety a Praha to staví dodnes a modlí se, ať to je hotové. 
Tak já to prozradím, pro nás je to moc lehké a pro vás zase těžké
. Je to Pravčická brána, abych zkopírovala naučný web, s rozpětím 26,5 metru je největším přírodním kamenným obloukem v pevninské Evropě. Taky hezký výlet, ale přímo s kočárkem asi ne
.
Naší předkové nebyli žádné Béčka.
Třeba Valeta byla prvním městem kde se počítalo s přírodní klimatizaci za použití nejčastějšího směru větru. Prostě nestavěli město hala bala, ale tak aby přirozený průvan probíhal celým městem.
Cca patnácté století.
Tak to já několikrát, poprvé kdysi jako dítě s rodiči
. Trochu mě zvráceně láká podívat se, jak to tam vypadá po požáru. Třeba když jsme byli v Tatrách po vichřici 2004, tak mě hrozně překvapilo, jak celá oblast vypadala jinak, než jsem si pamatovala. Dám kdyžtak vědět.
Přece jen to máš trochu blíže. Já mám zase blíže Slovensko, takže si vůbec ztěžovat nemůžu. Máme se všichni fajn, jen mnohdy chodíme s klapkami na očích.
Asi bych to pojmenoval Ecce Homo. Žádnou krásu v tom nevidím, ale z hlediska průmyslového vývoje jsou hutě (alespoň předpokládám, že se jedná o nějakou vysokou pec) velice významnou oblastí vědecko technické revoluce.