Tipy na tripy a dovolené

Teď koukám, že jsou to Vítkovice. Já dělal v NHKG a tam už byly vysoké pece trochu modernější a větší.

Jedná se o vyhlídkovou trasu v bývalých Vítkovických železárnách, nahoře je vidět nástavba Bolt Tower. Tam jsme samozřejmě taky byli, výhled dost průmyslový (a to je nejlepší pohled)

a vyfotili jsme si i podpis šampióna :slight_smile:

1 lajk

Názorná ukázka je se svět mění. Mi kdysi platili za to, že jsem tam chodil a dnes musí lidé zaplatit, aby se tam dostali. :grin:

2 lajkov

Zlatá tretra má dobrý zvuk snad dodnes.

Udělali jsme si jednou v rámci obecné vzdělanosti výjezd do Ostravy a tuhle řekněme atrakci jsme si vybrali za cíl. Možná bys nám poradil něco jiného…

Dolní Vítkovice jsou určitě fajn. Alespoň pro toho kdo měl k těžkému průmyslu daleko.
Zajímavé je i hornické muzeum Landek.
Hornické muzeum a Landek park - MUSEUM.CZ - rozcestník mezi českými muzei, muzea v ČR
Hezký výhled na Ostravu je z Haldy Ema, která stále v podzemí hoří, takže jsou na některých místech vidět čmoudíky jako z Ferrari, ale po grepech nevoní.
Někteří slyšeli o Stodolní ulici, ale jiní by spíše dali přednost Bazalům.
Některým by se mohly líbit koncerty v trojhalí po staré elektrárně. Docela působivý zážitek.
Zlatou tretru jsem už zmínil. Hokej a Davis Cup asi připomínat nemusím a pro hudební nadšence Colours asi taky připomínat nemusím.
Kousek dál před Karvinou je zajímavý kostel. Díky důlní činnosti se propadl o neznatelných 37 metrů a je šikmější než věž v Pizze.

2 lajkov

Dík, zajímavé tipy. Třeba někdy využijeme :slight_smile: .

1 lajk

Není zač. Ještě musím připomenout Muzeum Tatra v Kopřivnici. Byl by hřích tento svátostánek vynechat.

Tam jsem byla… taky na Štramberku, a v Rožnově, a na Pustevnách. To je přece jenom jinde, i když blízko :slight_smile: .

Myslel si o 37 centimetrov, či?

Tak to jsi severomoravský domorodec. :slightly_smiling_face:

Nejsme troškaři jako Taliáni. My když něco děláme, tak pořádně. Skutečně se jedná o metry.

image

2 lajkov

To dáte snadno…

2 lajkov

Scaligero, Lago di Garda?

2 lajkov

Darebáci jedni. Takhle si dovolit kopírovat zámek Hluboká. :slightly_smiling_face:

1 lajk

Ano :+1:

3 lajkov

Úplná nádhera! Ale nebudeme se bavit o tom, jestli jsem to poznala nebo vygooglila, že ne :smile: ? Z Itálie jsem byla jenom dole v Tarentu, a to mě neuchvátilo. Mezi severem a jihem je ale prý pořád velký rozdíl, aspoň se to říká.

1 lajk

Tak tam zajeď, máš to kousek…

Sirmione je nádherný, Monte Baldo hned vedle, několik Michelinských restaurací v dosahu a hned vedle Romeo a Jujieta.
Romantika jako z filmu…

Jednou jsem se vsadil, že seběhnu Monte Baldo rychleji, než přítelka autem…
Vyhrál :slightly_smiling_face:.

Hele, nějak bych potřebovala aspoň ještě jeden život. A to se přitom docela snažím! Ale vypadá to tak pěkně, že si to zapamatuju a zařadím hned za Erzbergrodeo. Když už jsi tam vyhrál :slight_smile: .

2 lajkov

Erzbergrodeo je za měsíc, můžeme zakalit.