Stellu teší, že súperi McLarenu skočili na lep a naťahovali sa s jeho zadným krídlom | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, to už jsem tu dnes viděl po 3. Vyčerpaná diskuze, když se nic nedoloží, nebo se obrací téma jinam, hlavně, že se napadne uživatel předtím. Ty data co si postoval od Ferrari jsou průměrná rychlost / top speed za závod, nikoliv top speed zachycený, jako nejvyšší rychlost za závod, a to je za mě cílené ohýbání v diskuzi, kde se mluvilo o rychlost s DRS a bez DRS na rovince, respektive o DRS.
Tady se prostě nedá diskutovat tak, aby druhá strana chtěla pochopit zprávu od první.
A jako třešnička druhý odkaz je na top speedy z kvalifikace :grinning:

1 Like

Toto uz je moc. Cisty Hogr style. :sweat_smile:

Tak komisari im zakazu miniDRS kridlo preto, ze nebolo nelegalne? Len tak zo srandy? :joy:

4 Likes

Zakázaly se asymetrické brzdy, RBR je od té doby na tom nejhůř, co letos byl, byl teda Red Bull nelegální prakticky celou sezónu i 23?

@Hedgehog @rHapo @tiMur
Preco sa podla vas v 2021 zakazali (po uprave testov sa museli zmenit) pocas sezony zadne kridla?
A co hovoria o flexibilite pravidla?

Neviem ja sledujem az od 2022

To naozaj?
Ak ano, tak mozno zacinam istym veciam chapat…

3 Likes

Ne to vobec nie ale nechce sa mi na tom dotahovat lebo sa zase spusti lavina a vypne sa server

Mozes sa o tom bavit s ostatnymi ak chces, ja uz len tak plapolam

Nechci do toho vstupovat, ale ježek se tu prsil, jak dlouho sleduje F1. Tím komentářem si ho dostal, aby ti nemusel odpovídat.

Jako sa tebou súhlasím že v tom závode tie krídla legálne boli aj všetko.

Prepáč ale, tu musím dať Josovi za pravdu.

Lebo potom vytiahnem skvelý príklad ako protiargument.

Bolo AD 21 pre teba v pohode, lebo komisári rozhodli v závode, že sa nič nestalo?

Tak potom uprimne nechapem take skyte/polovicate zapojenie, ktore si teraz vsimam :slight_smile:

2 Likes

Jj :ok_hand:

Niekedy mozno vysvetlim

1 Like

To bych taky rád věděl :slightly_smiling_face:

Tak potom nechapem co sa tu do mna skace.
Za 1, to pises aj ty a za 2, ja som tu dokonca temu (ne)legalnosti ci zisku McLarenu povodne absolutne neriesil, az kym niekto, kto to tu udajne ani necital, nezacal odveci kopkat mimo reality komentarov…

No, asi sa nezhodneme na tom, ze je to skvely priklad. Porovnavat technicke pravidla a sportove, je vzdy narocne :slight_smile:

Ale aby som aj tak odpovedal, ja to celu dobu vnimam tak, ze v tej nestastnej situacii mal Masi pred sebou 2, obe nepopularne/zle rozhodnutia a bol by kritizovani tak ci tak.
Lewis sa moze citit okradnuty, nebolo to moc fer, ale kedze som mal za celu sezonu za lepsieho jazdca Maxa (plus koniec dominancie), uprimne spatne poviem ze som prizmuril nad par vecami oci (niektore vytlacania atd.) a tyka sa to aj AD.
Skoncit a rozhodnut taku mega sezonu som vsak za SC nechcel :smiley:

Ale s tymto to pre mna v zasade nic nema…

1 Like

Celá ta téma je totižto na knihu. Myslím teraz technické pravidlá a ich šedé zóny.

Lebo tu sa možeme doťahovať do nekonečna a vlastne máte obaja pravdu. Áno, v závode bolo krídlo legálne. Áno dnes je také krídlo nelegálne.

Aplikovať nelegálnosť toho krídla do Baku podľa mňa nie je správne - vo všebobecnosti teraz hovoriac, lebo potom možeš chodiť po príklady do histórie ktoré spomínaš aj ty. Viď napríklad TD39 (pamätám si správne?) a podlaha Ferrari. Do určitého momentu bola legálna a od určitého nie.

Ja osobne mám vo všetkých týchto prípadoch proste časovú osu kde je ten komponent legálny a od momentu kedy príde k zmene je nelegálny. Preto mi je na smiech z reči o “nelegálnych Redbulloch, Ferrari” a bla bla.

Ku AD, len v krátkosti. Ja sa tu nechcem skoro 3 roky po rozprávať o tom ale vidím to viac z “výšky”. Technické aj športové pravidlá sa majú dodržiavať. V oboch prípadoch existujú príklady, kedy sú napísane NEdokonalo a teda existuje v nich určitý spôsob ako ísť na hranu (alebo tesne za) a získať tým výhodu.

V technických prípadoch je logicky tých príkladov viac, v športových je pre mňa AD dobrý príklad, kedy proste Masi vyložil to pravidlo “ako sa mu hodilo/chcelo” bezohľadu teraz na iné vplyvy (tlak od RB/MB).
Ak by to pravidlo bolo dokonalé, nemusí sa “spresňovať” resp. meniť.
Ak by testy na flexibilitu podlahy/krídiel boli dokonalé, nemuseli by sa “spresňovať” resp. meniť.

1 Like

Ja s tebou takto napisane uplne suhlasim.
U mna nenajdes, ze by som pisal o nelegalnom RB atd.
Ja sa snazim mat rovnaky meter…

Ale teda, uz mimo podstaty, ako mal teda podla teba Masi rozhodnut v AD?

1 Like

Inak pre antiHam fans. Hamilton si zaplatí časť svojho platu vo Ferrari sám. Lebo od budúceho roka Ferko uzavrelo sponzora Hamitonov alkohol čo vyrába

2 Likes

To som ani nemyslel, to tak všeobecne do pléna :smiley:

Podľa mňa sa rozhodol v poriadku. V rámci vtedy platných pravidiel čo potvrdili aj komisári.

Jediné čo tomu celému podľa mňa može byť vyčítané je nekonzistentnosť ale tá (evidentne) nebola spôsobená Masim ale pretrváva dodnes - to sa odvolávam na jeho skoršie vysvetlenie toho pravidla.
Plus, keď sa nad tým zamýšlam tak zbytočné váhanie z jeho strany.

No ano, bolo to uplne v rozpore s tym, co sa dialo vzdy dovtedy (o kolo menej a iba niektore monoposty…), co neznamena, ze pravidla to neumoznovali (viem ze sa tam potom menilo to slovicko, aby to malo konkretnejsi vyklad, co len ukazuje ako su vsetky tieto veci hlavne “pravnicka” zalezitost) a preto tam vstupuje siroky vyklad aj podla sympatii…

Kazdopadne “kauza” kridla vyriesena, ked sa o to obe strany naozaj snazia, tak sa to da :wink:

1 Like