Stellu teší, že súperi McLarenu skočili na lep a naťahovali sa s jeho zadným krídlom | Magazín F1 - F1online.sk

Ja si myslim, ze ak niekto napise, ze McLaren mal bez DRS najvyssiu rychlost a data to nedokazuju (skor vyvracaju), tak to suvis nejaky ma…

3 Likes

Ja to chápem tak, že sa celý čas bavíme o “rozdiel v rýchlosti s DRS a bez DRS”

Nie o “kto bol najrýchlejší s/bez DRS” kedže táto štatistika je logicky ovplyvnená druhom krídla ktoré daný team zvolí = viď Mercedes/AM ktorý zvolil takú variantu, kde dokázali mať najväčšiu maximálku. Zatiaľ čo McLaren dokázal zvoliť variant ktorý produkoval viac odporu = tzn. nestrácali výhodu v zákrutách na úkor maximálky.

3 Likes

Diky ​

No něco po něm vyžadovat a pak mu psát jak není o čem argumentovat, to je jiná liga :smile:

1 Like

Minimane polovica tohto tvrdenia bola @HellHogr datami vyvratena, ale namiesto uznania sa zacalo venovat uz iba druhej polke, ktora navyse tiez nie je automaticky dokaz, pretoze suvisi aj velkostou zadneho kridla a nastavenim…

1 Like

Tak ja som sa držal (a hádam, že aj Ježko) toho čo bolo na začiatku písané od iných užívatelov (resp. Josa). Ak to bolo inak Mea Culpa ale stále chápem, že diskusia je o tom aký je rozdiel medzi DRS a non DRS v McLarene.

Ohľadom:

Som napísal vyššie a (aj Ježko) povedal, že

2 Likes

Ani s tebou ma to nebavi

Já k tomu ještě taky prakticky nic nenapsal, jen že si z vaší argumentace beru příklad :grinning: :+1: Přijde mi to obecně jako slušná dojmologie, takže chtít po druhém nemožné ale sám nedokládat nic je humorné.

1 Like

McLaren je vsestranne auto. Nikto netvrdi inak. Ak je auto vseobecne dobre, tak sa s nim nie len lepsie jazdi, ale aj lepsie pracuje. Mozu doniest kridlo do Baku s mini DRS a bude to fungovat a mozu doniest uplne ine kridlo do Singapuru a to bude fungovat tiez.
Dobre auto male vychytavky este zlepsia, na zlom to nema ziaden efekt okrem toho, ze to zblbne simulacie a inzinierov.

1 Like

Tak hlavně ježek po všech chce potvrzení, data atd. Na tvrzení, ale potom sám nic nedodá a řekne, že není na něm něco dokládat. Když mu to nastavíš, jako zrcadlo, tak je pry konec diskuze, že ho to nebaví :grinning:

1 Like

No, a já tu celpu dobu psal, že vypukla nesmyslná hysterie okolo McL a zadního křídla. Pak tu byla debata ohledně top speeds s DRS a bez DRs, což vyvrátilo názory o zisku McL díky tomu zadnímu křídlu.

Necital som to cele, ale dobre rozumiem tomu, ze sa snazis @Matti vysvetlit, ze miniDRS bola fakt nelegalna vyhoda? :smiley:

Ja som sa o to snazil desiatky komentarov. Neustale opakoval dookola to iste, slovickaril a hladal vyhovorky na obranu McLarenu. Ani raz som nebol osobny na neho, nic, len fakty a pravidla. Clovek nemusi byt genius na to, aby pochopil, ze cim vacsia medzera v zadnom kridle pri zavretom DRS, tym nizsi odpor a teda vyssia rychlost. Matti si vsak furt mlel svoje.

Potom prisla FIA, ktora povedala, ze miniDRS McLarenu ma ban, lebo je proti pravidlam, a teda nelegalne. Na to ma Matti vyzval, aby som sa ospravedlnil za to, ze som pisal McFIA kvoli tomu, ze im to nechcu zabanovat, a tak som sa ospravedlnil. Nasledne som vyzval ja jeho, ci uz tiez konecne prizna, ze to kridlo bolo nelegalne a nasledoval ignore list. Takze asi hardcore fanusik McLarenu bez sebareflexie. :slight_smile:

3 Likes

Zisk toho zadneho kridla s mini DRS tam bol uz len z definicie toho, ako F1 funguje. Ak by to neprinieslo zisk tak by to ani nevyvijali a nenasadili. Ze by vyvijali komplikovane kompozitne materialy z uhlikovych vlakien a specialny aeroprvok koli tomu, ze chcu “zmiast” superov sa mi zda ako malo pravdepodobne.

2 Likes

Opat si ostal ticho, ked som ta rozlozil, tak sa ti pripomeniem jednoduchou otazkou a pouzi selsky rozum:

Matti asi si nemusime vysvetlovat, ze klicem k uspechu neni jen maximalka na rovine, ale i najezd na rovinku a podobne.

Cely clanek od Stelli je v duchu, kridlo jsme nepotrebovali, mezera nehraje roli.

Sveho casu mel nejvyssi rychlost na rovinkach Williams a co. Byl to porad predposledni team.

Tohle je post od @thr. Prijde mi, ze to v rozporu neni. Relevantni je zavod a opravdu rozdil s a bez DRS. A ani to nemusi byt urcujici.

Dale tabulka postnuta @HellHogr je nevim z ceho, mozna z testu a ani nevim jestli je relevantni, protoze nemam zdroj. Je tam top speed u Charlese 349, a u Carlose je to 351. Jenze body se rozdavaji v nedeli.

A hle v nedeli uz maji Ferka jiny topspeed. Alespon dle samotneho Ferrari.

Co se tyce kvaldy je tu tento clanek. Tomuhle urcite verim vice nez grafu od @HellHogr, protoze tam proste nevim odkud je a co zobrazuje. Tim nechci rict ze hogr lze, ale proste z tohoto se nic dovodit neda.

Je zde i kratky nastin toho na co poukazuji @Jos_Verstappen a @rHapo . To jest, ze McLaren pravdepodobne timto kridlem ziskavali vyhodu na zadni naprave, kde napr. Max a i Hamilton, kritizuji nedostatek pritlaku, prave v teto oblasti. Mimochodem kdyz to chtel Max prave v Baku nastavenim kompenzovat, prehnal to a vysledek zname.

Kazdopadne. Domnivat se, ze McLaren mel mezeru na zadnim kridle bez DRS jen tak aby poskadlil Ferko a RBR, je naivita. A zde se i podle vyjadreni Vasseura nejedna o sedou zonu, ale jednozancne poruseni pravidel.

Takze pochybuji ze McLaren riskoval DSQ je tak aby se v padocku pobavili.

5 Likes

Vyvíjí se balík jen na Monzu, taky mi to přijde v současné F1 zbytečný, ale dělej se to

Ale ved ja som vobec neriesil ci vyhodu ziskali, alebo nie (podla mna velmi drobnu ano), kde to vidis? Dokonca ani temu (ne)legalnosti…

Ja som len reagoval, ze ak niekto napise, ze McLaren mal najlepsiu top speed bez DRS a Hellhogr datami preukaze, ze ju mali beznu, tak to JE k teme, navyse tym komentarom priamo reagoval na to tvrdenie. To sudny clovek nemoze rozporovat.

Ale aspon som sa utvrdil v jednom rozhodnuti, nakolko sem nabehol isty uzivatel so shitstormom, ktory je uplne, ale ze absolutne mimo misu a reality…

2 Likes

:heart::green_heart:

2 Likes

Nikde te neosocuju. Jen diskutuji a pisu svuj nazor.

Napsal slovicko “asi”.

Jinak. Temto datum proste neverim. Neni tam zdroj a je tam jednoznacny rozpor v datech, ktere uvadi napr. Ferrari. Takze to asi nebudou data ze zavodu. Jestli jsou z celeho vikendu, tak je to dost faul. Data z treninku asi nebudou pro zavod moc relevantni.

Na veci to nic nemeni. McLaren podle me mel v Baku nelegalni kridlo a diky nemu zisklal vyhodu. Slova Stelli beru s rezervou a to velikou. To je cele.

No nic, jak rika @Evap sve jsme si rekli, klidne, pokud chces reaguj, rad si to prectu a pojdme dal. Za me asi vycerpana diskuze.

4 Likes

To je vsetko OK, podstata bola, ze to ako sa Hellhogr zapojil, bolo k teme a dalej sa da diskutovat… Ty uz otvaras aj ine temy.

Pokial viem, o nelegalnosti rozhoduju komisari a ti o nelegalnosti nerozhodli.
Ziadne podla pravidiel merania a testy (to nie su kamerove zaznamy) neboli porusujuce pravidla, hoci vizualne uplne na krajoch (kde to ma mensi efekt ako v strede) to vyzera viac ako 15mm (opat je to len odhad a nie oficialne merania).
Samotna flexibilita (a ze jej bolo v minulosti omnoho vacsej, umyselnej, a tiez je v pravidlach zakazana) trestana nebola ani v minulosti podla kam. zaznamov.

Cize za mna urcite mimo (ducha) pravidiel, s minimalnym casovym ziskom (hoci to je co sa tyka legalnosti uplne irelevantne), no za sucasnych podmienok tazko pravne preukazatelne bez pochyb (co je nutnost) a preto neprisla DSQ a ziadna autorita nikdy nepovedala, ze kridlo bolo nelegalne (poprosim dokaz opaku), ale s McLarenom sa dohodli (lebo v McLarene dobre vedia, ze to je prinajmensom seda zona a zisk malinky iba na par tratiach) na uprave a predpokladam, ze do buducna sa zavedu aj nove testy a merania…

3 Likes