Z nějakého důvodu je mi Mazepin velmi nesympatický a v F1 mi chybět nebude. Otázku, zda byl legitimně zařazen na nějaký sankční seznam apod. řešit nebudu. Na jedné straně americké sportovce v době invaze do Iráku nikdo na žádné sankční seznamy nezařazoval a americká podpora saudského počínání v Jemenu je další ukázkou toho, že Západ sám vystupuje z pozice morální zvůle (koloniální myšlení nikam nezmizelo) - na druhé prvořadý je zájem civilistů na Ukrajině, nikoli sportovců, notabene sportovců z prostředí bohatých elit, nadto navázaných na zájmové kruhy okolo Vladimira Putina. Ale dráždí mě jiná věc. Když už se Haas rozhodl, že se s Mazepinem rozloučí, měl to provést s určitým taktem. Nikdy se mi nelíbily konce oznamované formou esemesky nebo přes média, případně podobným způsobem. Ať si o Mazepinovi myslíme, co chceme, rok byl součástí Haasu a peníze Uralkali si majitelé Haasu vzali rádi. Vedení týmu mělo Mazepinovi sdělit své rozhodnutí tváří v tvář. Mělo to proběhnout s určitou důstojností, která v tomto případě Haasu chyběla. A myslím, že Haas by to nic nestálo.
(Byť je to souvislost spíše off topic, doporučím výborný film Up in the Air s Georgem Clooneym, který ukazuje, co je ten proces mechanizovaných, naprosto odlidštěných vyhazovů zač.)