Sportovní neděle

Našla jsem jenom, že od letoška se můžou zúčastnit maximálně dvou ročníků, a Abbi už startovala vloni
https://f1sport.auto.cz/clanek/novinky-v-f1-academy-jezdkyne-budou-nove-usilovat-o-body-pro-superlicenci
Ale nevím, jestli to platí zpětně :woman_shrugging:. Rozhodně je to ale spravedlivější než v F2, kdy kopanec dostane vítěz a ostatní tam můžou kysnout do penze :smile: .

2 Likes

Aha, alespoň se to prostřídá.
Jak tak koukám na minulý rok, tak tam bude hodně rozluček. :slight_smile:

Zase třeba Dorian Pin byla letos nová, tak by měla zůstat. Nakonec si ještě tu soutěž oblíbím…

Holek je v motoristickém světě mnohem méně než kluků. Bylo by špatné jim házet klacky pod nohy.

Mně by se líbilo, když už je to rozdané takhle, kdyby byly týmy opravdu sestavené jako smíšené a holky by se počítaly do výsledku PK. Myslím, že by to povzbudilo zájem diváků a zvýšilo význam ženské soutěže. Ale asi mě nikdo nebude poslouchat :smile: .

Tak tohle máš zase 20 míst s relativně s velkým zájmem (na holky).
Takže se to aspoň prostřídá. Však stejně o nic nejde.
Vůz je úroveň F4, a tam taky nikdo nechce zůstat. :smiley:

Smíšená hra by se určitě líbila i holkám. Na druhou stranu bych nechtěl být klukem, na kterého by se ukazovalo prstem, že ho porazily holky.
Ideální by bylo, kdyby holky plynule přešly do vyšších sérií a byly úspěšné i v nich. :slightly_smiling_face:

Já jsem to myslela jinak. Když už to vypadá, že holky budou mít vlastní soutěž, tak by to mohla být normální součást týmů F1. Každý F1 tým by měl svůj tým v Academy a počítalo by se to do dohromady do PK.

Kdyby holkám poskytli vyšší sérii se silnějšími vozy, tak by to taky nylo fajn. Klidně by to mohla být F1 Woman jako skutečná přípravka na F1.

Od toho jsou F3, F2. Tam mají dveře otevřené.
Susie Wolff byla v F1 desetinu za Perézem. :stuck_out_tongue:

1 Like

Že by měly holčiny rovnou přestoupit do vozů F1 se mi zdá ze současných formulek “pro holky” jako moc velký skok. Ale kdyby přestoupily třeba do vozů z INDY, nebo F2, tak by to bylo moc fajn.

Nevím jestli mám chválit Susie, nebo koukat přes prsty na Péra?

Ale ne… Zůstaly by v autech, ve kterých jsou, ale byly by součástí PK. Třeba Ferrari by mělo do PK dva vozy F1 + 1 auto Academy k nějakou dívčinou, nevím, kdo se tam k nim hlásí. Asi to vysvětluju špatně, a nakonec je to jedno. To mě jen tak napadlo a stejně se to nestane :smile: .

Jako navázat větší vazby na tým z F1, aby holky měly pro tým F1 větší význam a důraznější propagaci ženské série? Letos by alespoň Renault proti nebyl. :slightly_smiling_face:

1 Like

Kočandy se už chystají na start.

Začíná sprint F2

Začali trochu divoce, zatím se nemůžu moc zorientovat. Kde je Kimi, vůbec nejel, nebo je už venku?

Taky Kimiho marně hledám. Nestáhl ho Mercedes kvůli testování po závodě? Nic jiného mě nenapadá.

Vypadá to, že vůbec nejel. Já pořád u TV pracuju, tak se nesoustředím. To je ten konec roku :slight_smile: . Ale nikde není, že by vypadl, tak asi vůbec nejel.

Je to divné, protože kvaldu absolvoval.