Rodí sa dohoda o nových motoroch: Atmosférické osemvalce sa nevrátia, sú príliš hlučné | Magazín F1 - F1online.sk

Odhady ztráty jsou pořád kolem 70 koní za Mercedesem což udajně dělá cca 1,2s na kolo.
Honda přiznala svoje problémy veřejně a potvrdila, že letos už žadny velký upgrade motoru nebude, až 2027.

Převodovka jako taková se zmiňovala na začátklu roku, ale hlavně kvuli spolehlivosti, v aktuálních zpravách v souvislosti s výkonem motoru o tom nic není.

Pokud nedokážeš nic doložit a jen tu budeš tupě psát svoje nazory bez čehokoliv, tak na tohle už ani neodepisuj, díky.

2 lajkov

Odstupňování převodovky má zásadní vliv na jednotlivých okruzích. I krátká převodovka Astonu je na krátkých okruzích i pro takový krám výhodou, ale na rychlostních tratích holt prodělává, takže ztráta 1,2s se nedá použít jako všeobecné měřítko. V tomto případě má i délka okruhu na časy velice významný vliv.
Mám ale trpělivost, tak Ti pod tento příspěvek vložím Cardilové slova ještě jednou. Zkus si to konečně přečíst.

1 lajk

Do jaké diskuze jsem se to zase dostal. :grin:

Už jsem to četl, teď ten článek o krátké převodovce a jejimu odstupňování…čekám.

1 lajk

Super Puffe a v jakým tom článku se píše

Protože o tom se celou dobu mluví. Já jsem nepsal, že převodovka AM byla bezchybná. Já jsem tu akorát vyvracel nesmysly Ferdi, že Honda musela snižovat výkon, kvůli převodovce. To už dávno neplatí, když ta převodovka je ok už nějaký ten závod a v Madridu nasadili novou. (Neplatí ty problémy s lost sync).

2 lajkov

Do diskuze, kde ti Puff s Ferdou budou tvrdit, že Mercede s motorem od Hondy a svojí převodovkou by domionval a AM s motorem od Mercedesu a svojí převodovkou byl poslední. Protože v F1 není o výkonu motoru, obzvlášť letos to je vidět.

4 lajkov

Baku je další okruh, kde bude hrát maximálka velice důležitou roli. Počasí by se v Baku mělo pohybovat do 25°C, takže s chlazením taky nebudou mít vozy žádný problém, proto můžou výrazně zmenšit nasávací otvory kvůli aero.

Od Astonu očekávám další propadák a vsadil bych si na Mercedes. Nejzajímavější bitvy odhaduji na McL s RB do kterých by se mělo přimíchávat Ferrari.

Ty vole Ferdo, to už nemyslíš vážně. Nedávej takové tipy, jinak sázkovky nebudou mít co žrát :rofl:

2 lajkov

To jsem se Ti snažil vysvětlit už včera, ale marně.

Jestli máš nějaký porovnávací onboard astonu a toho jak řadí piloti s jinými týmy, tak to taky beru. Už se nemužu dočkat co pošleš.

2 lajkov

Ferdo, takže motor nehraje roli, ale dáváš za favorita toho, kdo má nejsilnější motor a u nejslabšího motoru napíšeš, že čekáš propadák. A pak se tu hádáš, že to není o výkonu :rofl:

2 lajkov

Ferda pošle fotku v kraťasech pro patnáctiletou holku, který si zařízne a půjde chlastat radka, k tématu nic nečekej.

2 lajkov

Stačí si porovnat rychlost Astonu na rychlých okruzích s pomalými. Vzít ohled na starty je taky dobrá pomůcka.
Naopak přikládat důraz na onboard je hodně zkreslené, pokud nemáš přímé porovnání se záběry s konkurenčním vozem.

No ano to stačí. Když je okruh více o šasi, tak je AM lepší, když je více o motoru, tak je v prdeli. To ti tu píšeme celou dobu a ty tu meleš něco o převodovce.

2 lajkov

Asi mám dost…:skull:

Radši si tu vrkejte s Puffem.

2 lajkov

Nemá, nevie sa totižto bicyklovať. Hentá lopata mantáva vie len sedieť na kancelárskej stoličke a zabíjať čas grcaním na online fórach.

Alonso môže baliť.

Honda/Aston to za 3 roky nemá šancu dobehnúť. Navyše keď celú sezónu 29 obetujú v prospech vývoja nového auta.

Mně je úplně jedno, jaké budou motory, ale to fakt postaví nový okruh a už v tu chvíli hrozí problémy kvůli porušení hlukových limitů? Kromě toho, F1 snad jezdí na každém okruhu max. jednou do roka, ať se jdou taky všichni milovníci klidu bodnout.

Taky si myslím, že má u monitoru i nočník.