Rally Dakar 2025

Loeb má zase problémy s ventilátorem.
Taky si zahrál na Sainze a šel přes boudu, ale pokračuje dál.
Podle videa je vůz hodně poškozený a prý zase stojí.

Tak to byl pořádný kotrmelec:
https://x.com/dakar/status/1876561967324004686?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1876561967324004686%7Ctwgr%5E1290551a27f2239b21449a4286543ff26783f700%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport.cz%2Fclanek%2Fmoto-rallye-dakar-online-silne-lijaky-zkratily-etapu-ceka-nas-opet-velky-cesky-souboj-5043619
Jo, život není žádný lehký peříčko :woman_shrugging:. Tak třeba za rok!

1 Like

Přitom žádná velká nerovnost. Tohle je názorná ukázka jak bývá Dakar krutý.

Ale jede dál, takže ještě stále není konec a ztrátu má pouhou hodinu a několik minut.

Už radši netipuju :smile: . Pokud dojede, je otázkou, co na auto řeknou komisaři. Možná má ale Dacia pevnější rám než Ford.

Před chvíli jsem si říkal, že bys mohla takovou tipovačku zakládat každý den a pokaždé se dočkáme překvapení. :blush:
A klidně by mohlo být tipovaček více, když máme tři základní kategorie. Motorky, auta a Tatry.
Když se dívám jak se dnes mění pořadí mezi kamiony, tak si říkám jestli náhodou nedívám na MS motorek 125 ccm. :grin: Tam byl taky v každé zatáčce na čele jiný jezdec. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Že dojel jenom s hodinovou ztrátou mi připadá neuvěřitelné, vlastně mi připadá neuvěřitelné, že vůbec dojel. Nicméně uvidíme, co bude dál.

1 Like

Dakar má totiž v sobě velké kouzlo. Že se do Dakaru pustí kromě magorů pouze dravci a gladiátoři je jasné každému. Přesto v cíli slzí nejedno očo těchto tvrdých chlapů. Dokonce možná brečí více než holky, které se do tohohle masakru taky vydaly.
Sainz šel tvrdě na čumák, kdežto Loeb se točil jako čam.rda. Doufejme, že rám vydržel bez poskvrny.

Víc takových fórků Ferdo, možná to tady pak ostatní nebudou brát tak vážně.

Víš třeba, proč nemůžeš derivovat cikána?

1 Like

Netuším? Nebyl by na tabuli dost zřetelný?

Protože nemá žádnou funkci.

1 Like

Tak, a snad už konečně dostanu ban…

Marie Terezie by z Tebe měla radost. Ale to byla jiná doba a jiné vymáhaní práva.

Je radost sledovat prozatímní výsledky.

1 Like

Vypadá to hezky, ale tím, že je mi skoro jedno kdo z nich vyhraje to pro mě nemá ten správný náboj. Samozřejmě doufám, že to takhle vydrží, to zase jo.

1 Like

Jelikož jsem byl členem Tatra klubu, tak zákonitě musím fandit Tatrám a Lopraisovi. Ale svět se mění a staří pardálové odcházejí tak už fandím spíše všeobecně.

3 Likes

Fakt je, že Loprais měl velkou smůlu v r. 2023, kdy to měl pěkně rozjeté a nehodě s divákem těžko mohl zabránit. Třeba se mu letos zadaří.

1 Like

Bohužel Dakar tvrdý závod v otevřeném prostoru, proto se nejen diváci, ale i zkušení novináři připletou jezdcům pod kola. Pro Aleše to musel být hrozný šok.

1 Like

Tady máme jednu krásnou kachnu:

2 Likes