Správné rozhodnutí. 
Teď to dávali i na Nova Action - fakt se tam toho moc nedalo dělat. Smůla, no.
Sentinel začal pískat kousek před horizontem a než se člověk rozhlédne odkud hrozí nebezpečí, tak se Macík přenesl přes vlnu a bylo vymalováno.
Mě úplně překvapilo, jak to Lopraisovo auto nebylo vidět. Opravdu snad nejhorší místo, kde mohli zůstat, ale taky si to tak nevybrali… Ale co, to je život!
Duna sice nebyla vysoká, ale dolík šel pod celkem velkým úhlem dolů. Kdyby se jednalo o dlouhé muldy, tak Loprého Macík objede pohodlně. Bohužel tyhle krátké muldy, duny, nebo i vlny jsou vždy nepříjemné a jak jsme viděli z videa, tak hlavně nebezpečné.
Nakonec tenhle šťouchanec dopadl hodně dobře. Stačí si vzpomenout na havárku Van de Rijta s dvoumotorovým DAFem a každý musí uznat, že ťukec Macíka s Loprém je pouhá malichernost.
Kdo neví, tak tenhle DAF měl dva motory. Jeden klasicky pod kabinou a druhý nad zadní nápravou. Hýbal se rychlostí přes 200 Km/h a měl 1 200 koní.

Však tenhle DAF v podstatě ukončil Lopraisovu éru, proti nim neměl nikdo s “normálním” kamionem šanci. Způsob ukončení účasti jim samozřejmě nikdo přát nemůže.
Je to tak. Teprve po téhle havárii se FIA rozhodla omezit maximálky u všech kategorií. Kdyby nepřišlo tohle omezení, tak by dnes na Dakaru možná už létaly místo aut drony.
Vývoj nezastavíš, ale musíš najít hranici, kdy musí dojít k omezení, aby jsme zůstali v nějaké realitě. V F1 je stejná situace a musíme různé omezení akceptovat i když se nám často nelíbí.
Teď jsem si ale našla že kecám, bylo to naopak - Loprais odstoupením celého DAFu po té nehodě naopak svoje první vítězství získal, další následovala v dalších letech. Nakonec proti DAFu měly problémy i auta, natožpak klasické kamióny.
Promiň, teď jsem se zasekl na masakru motorek. Nedokážu pochopit jak kluci dokážou zvládnout odjet celý Dakar.
Když pominu Liazy, tak Lopré sTatrou patřil k průkopníkům české stopy na Dakaru.
Něco z domácího archívu.
A máš od Neweyho Jak postavit monopost?
Bohužel. Oči mi už nedovolí přečíst víc než jednu stránku, tak mi zůstaly všechny knihy pouze na okrasu a další už nekupuji. 
V tom prípade by pre Teba boli asi ideálne audioknihy a len by si počúval. 
když nemůžu usnut, tak si pustím na YT nějaké povídání a spím jak dudek.
Navíc si nemyslím, že u technického žánru, kde se musí člověk nad něčím zamyslet by bylo nepřetržité povídání to pravé ořechové.
To si dnes můžou dovolit pouze žáci ve škole. 
Já ji mám v češtině. 
Vyměním jí s tebou 
A jaktože nemůžeš přečíst víc než jednu stránku😱? Tady snad na forum čteš.
Musím stále hýbat očima. Jednou na monitor, klávesnici a pak třeba na telku. Jedná se o nějaké poškození zraku po narkóze.