Rally Dakar 2025

Není to nijak kritické. Třeba v přírodě, nebo při řízení žádné omezení. :+1:

1 Like

Zkousels trochu vic mrkat, vlhcit ? Mozna syndrom sucheho oka, kdyz se oko dele soustredi na jeden bod, byva to napriklad z monitoru.

Už jsem po operaci šest roků a žádné změny k lepšímu. Hodně mi vadí bílé světlo. Když jsem v takto osvětleném prostředí dlouho, tak potom chvíli vidím hůře i venku.

Joo taky mi vadi svetlo v obchodaku, mam ztlumeny telefon na minimum atd a davam ocim slzy, musi mit svuj komfort.

Lopré se nám propadá. Před chvíli byl první.

image

Loprais to pěkně stahuje a každým kilometrem něco z lídra v celkovém pořadí ukrojí, tohle může být ještě dost zajímavé.

Právě vede o tři vteřiny a to je málo. Blíží se závěr celého závodu a začíná se jezdit na jistotu.

Zatím jsem nečetl o žádném úmrtí na Dakaru.
Pravděpodobně by se jednalo o první ročník kdy se nestal žádný smrťák.

To proto, že Ricky Brabec zjevně nemá slabé srdce. Jinak tam jeden byl :smile: !

Dvousekundový exitus s dlouhodobými následky. :wink:

1 Like

Ale no tak Ferdo, nedělej z toho větší drama než je. Že by tohle byl první ročník bez úmrtí je nesmysl.

Osobně si nevzpomínám, že by se odjel nějaký závod, který tohle neštěstí nepotkalo.

Kolik lidí zahynulo kvůli největší rally světa? Nejvíce životů vzala motorka | TN.cz
Tady je přesný výpis a jsou v něm díry. Ale některé závody byly zrušené.
Seznam smrtelných nehod na Rally Dakar - Wikipedia

Stačí se asi podívat sem.
Jen z posledních ročníků: ´25 žádné umrtí, 23 taky ne. Naposledy 2024.

V 2023 zahynul fotograf pod dunou kvůli střetu s kolem Lopraise.

Ok, tak pokud budeš počitat i diváky atd, tak 2023 zemřel fotograf, ale 2025 nikdo a pak tam máš dalších xx ročníků kde taky nikdo (2017,2018…).

Ze závodníků naposledy 2024 a před tím 2016.

1 Like

Diváci se přece taky musí počítat. Především děti. Ale díry tam jsou, takže jsi měl pravdu.

2 Likes