Rally Dakar 2025

Já se obávám, že i vyloučení Loeba se Sainzem kvůli drobnému prohnutí rámu bylo účelové.

@Ferda ja si radsej lepsi pozor nedam, rovnako ako u vsetkych sportov, lebo pozeram to pre zabavu a nie aby som bol znechuteny.

3 Likes

Až nám z toho začal filozofovat :slightly_smiling_face:.
Je to frajer, už mě napsal, že teď už se mi může do smrti posmívat…

3 Likes

Ale byly to nervy až do konce, taky nemůže mít nic jednoduchého! V TV už říkali, že vypadl z klasifikace, naštěstí to vyšlo :+1: !

Taky by ses mohl s námi podělit i o těch hezkých zážitcích. :wink:

Já se snažím Ferdo, ale nic lepšího nemám :confused:

Než se Ti stal úraz, tak jste si určitě nějakých radovánek užili.

Nic, co by tady někoho zajímalo.
Ale keď boh dá, budu na Erzberg rodeo a jestli se Kubala pochlapí a zařídí aby se mohla vkládat videa, budete zírat kde je největší zábava na světě.

Jo, to vypadá hodně zábavně:
https://www.youtube.com/watch?v=KDwPx7VAKi8
Jinak videa už tady umí vkládat přímo kde kdo, kromě mě teda…

2 Likes

Videa taky neumím. Bohužel. Mluvím o videu přímo z mobilu.

1 Like

Nádhera. Člověk by neřekl kde všude dávají slevy a co to s lidmi dokáže udělat. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Máš pravdu a já kecám, nahrát vlastní video přímo asi nejde. Jednou to tady myslím někdo vysvětloval, že snad prostřednictvím vlastního účtu na youtube (?).

2 Likes

Já se trochu nedivím a když se nad tím člověk zamyslí, tak je to správně. Kdyby jsme tuhle stránku zasypali vlastními videí, tak by nejspíše rychle zkolabovala.

2 Likes

Na tom něco bude. Budeme se s tím muset naučit žít :woman_shrugging:.

1 Like

Možnost si založit na You Tube máme každý, tak je pouze na vlastním zvážení jestli chceme touhle cestou jít.

1 Like

Jak je, marode? Kamarád si může rovnou lehnout na tu postel, co jsi z ní včera vstal:
https://www.idnes.cz/sport/motorsport/jiri-broz-rallye-dakar-pretrzene-vazy.A250118_120143_motorsport_jrv
Pro ty z nás, kteří jsme Dakar sledovali, to překvapení není. Otázka nebyla “jestli”, ale “co přesně”…

2 Likes

Takový je úděl Dakaru. Obzvláště pro motorkáře je Dakar tak fyzicky náročný, že je tělo domlácením jedna velká bolest při které se nějaké přetržené vazy téměř ztratí.

Asi by byla hodně zajímavá statistika kolik dakarští felčaři spotřebovali nití na tržné rány, kilometrů obvazů, pytlů sádry a metráků utišujících léku proti bolesti. :syringe: :pill:

No nevím, přetržené vazy se myslím neztratí. Ale že jede po pádu s poraněným kolenem a nic zanedbatelného to nebude se vědělo.

Brož určitě podobný problém tušil, ale nejspíše si namlouval, že by by to nemuselo být tak špatné. To víš, touha, adrenalin, mnoho jiných omlácenin otupí tu hlavní bolest.
Nebýt to na Dakaru, tak hned po pádu zůstane sedět na zemi a počká si až se o něj lapiduchové postarají, jenže Dakar je jiný svět.
Třeba loni dostal Podmol cenu za odvahu, když jel se zaslepeným jedním okem. Dostal přezdívku Rocky.
image

1 Like

Tady se krásně ukázalo, že hlava je důležitější než jakékoliv jiné dovednosti.
Myslím, že je tak sto rychlejších kluků v Česku, ale polovina z nich by se zmrzačila už v první půlce a druhá polovina by to vzdala.

Je to ohromný frajer s obdivuhodnou disciplínou.

Škoda, že lidi neznají tu jeho cestu, za mě je to mnohem víc, než Everest.
Strašně mu to přeju.

2 Likes