Rally Dakar 2025

Teď naposledy, v noci odjíždíme.
Moc nekomunikuje, posílá jen hesla typu:
"ochočil jsem si fenka, jezdil jsem s prezidentem, pošlete holuba, dochází destičky, kur.evská kosa…

Je to vážně borec, celý život se nám smál, že jsme špindírové, co jezdí v bordelu.
Ve čtyřiceti to konečně pochopil a dá si Dakar…
Už teď se stydím :grinning:.

3 Likes

Včera si to asi prožil na maximum, aspoň podle toho, co dávali v televizi…
Ten váš výlet ať taky stojí za to, přece nepovezete zpátky použitelné gumy :smile: ! bon voyage!

Dík

1 Like

To prostě nevymyslíš, neskutečný mazec… Jo, kdo se dá na vojnu, musí bojovat :slight_smile: ! Ale vážně, zdaleka ne každý by asi za podobných okolností vůbec pokračoval, neřku-li dojel. :+1: :clap:.

1 Like

Sleduje ještě vůbec někdo Dakar? Jdeme pomalu do finále a tady je úplný nezájem!

Ja to priamo nesledujem. Niečo málo zachytím v Športových novinách v TV a nejaké info mám odtiaľto od Vás skalných fanúšikov Dakaru. :slightly_smiling_face:
Viem, že dnes mal nehodu nejaký jazdec na motorke a Svitko sa pristavil a pomáhal mu.

1 Like

Já bůhvíjaký fanoušek přitom nejsem, ale co sledovat teď v zimě… Pořád lepší než dokola řešit staré spory nebo se pohádat kvůli tomu, co určitě bude :smile: .
Snažím se trochu soustředit a vlastně mě v každé hlavní kategorii něco zajímá - v kamiónech jestli to dotáhneme zdárně do konce, v autech jestli se ještě do boje zapojí Násir al Attíja (když už vypadli Loeb i Sainz), v motorkách se snažím sledovat Triperova kamaráda Jirku Brože - zatím pořád jede, i když už toho má za sebou snad za tři Dakary :smile: , takže možná už se ze mě takový úplně malý fanoušek stal.

2 Likes

Já Dakar sleduji v rámci možností dost pozorně.
Teď už jsme ve fázi kdy se tenhle závod blíží ke konci, tak ani nedutám abych náhodou nepřivolal nějakou nepředvídanost, protože letošní Dakar je docela masakr. A prozatímní výsledky nejen našich závodníků jsou zatím vynikající, takže držím palce seč můžu.

Ty jsi tipoval Al Rádžího, pamatuju si to dobře?

All Attiaha. Přiznám se, že jsem trochu překvapený jak vysoko jede.

Aha, tak to byl asi @prancinghorse , nechce se mi to hledat (takže se případně omlouvám za omyl). Al Attíju mám jako momentální volbu, vlastně ani nevím proč - asi si to dělám napínavější :smile: . Třeba to ještě dá a doveze Dacii na vrchol!

1 Like

Taky si říkám, že je příjemnější jezdci držet palce aby dohnal čelo, než se ztrachovat aby ho někdo nepředjel. :slightly_smiling_face:
A Dacia? Zatím je mnohem lepší než jsem očekával. Škoda Loeba. Milimetrové prohnutí rámu a distanc. Je to hnus. Ostatní rámy rovnají zcela běžně a nikoho to neseje.

1 Like

To máš těžké, pořadatelé nebudou riskovat, že se takové hvězdě něco stane. K tomu snad jenom to cimrmanovské “může se nám to nelíbit, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat” :smile: . Loeb to holt bude muset ještě zkoušet.
Paradoxně kamióny mi nepřipadají moc zajímavé, čekám, že Loprais to na druhé místo dá a pokud by se s Macíkem něco stalo, tak to máme pojištěné. Snad to nezakřiknu…

1 Like

Zatím neříkám sláva ani hanba jak zpívá Nohavica. Jen vím, že v motorismu je více zklamání, než jásotu. A jak už jsem psal, tak opravdu stačí krtinec (trs trávy) a je po nadějích. Naštěstí si nic takového nepřipouštím a očekávám, že naši vyhrají. :+1:

1 Like

Zítra už nás čeká poslední krátká etapa 134 RZ. Moc důležitých změn asi nenastane. proto držme palce všem závodníkům, aby jejích stroje vydržely až do cílové pásky. :checkered_flag:

1 Like

Pořád ještě může být zajímavá bitva o druhé místo v kamionech a třetí v autech, nakonec ani Al Rádží to ještě nemá jisté. Nicméně souhlasím s Tebou, že pravděpodobně se toho už moc nezmění. Jen abychom největší překvapení neobstarali my, to by se mi nelíbilo :smile: !

1 Like

Hlavně aby se nic nestalo Macíkovi. To by byla krutá rána pro celou českou výpravu.

Tak jsem to myslela. Ale už nebudu malovat čerty na zeď, ono to dopadne.

1 Like

@Evap ano, ja som hlasoval za Al Rajhiho, on sa mi uz minuly rok pozdaval. Posledne etapy sa isli hlavne v dunach, ktore mu vyhovuju. Ked sa ho vcera pred poslednou etapou pytali ci mu to bude vyhovovat, odpovedal: “samozrejme, ved som sa v dunach narodil”.

Som stastny, ze Svitko v GP na 8. mieste a celkovo 10. Ale tento Dakar mi ukazal kopu negativnych stranok tejto sutaze a myslim, ze keby sa to vsetko dialo v F1 tak by toto forum vybuchlo…v kratkosti…odpocitavanie casov z roznych dovodov, neferovo nastavene pravidla pre kategorie motoriek, vykradanie cudzich motoriek, neferovy jazdci a udajne este aj sikana medzi jazdcami…

4 Likes

Gratulace k vítězství v naší anketě! Svitko úžasně, je to borec :+1:. Ostatní věci zatím moc neřeším, jak jsem psala, jsem dakarský divák-začátečník, ale příště si dám na průběh lepší pozor :slight_smile: .

2 Likes