Rally Dakar 2025

Budík mám nachystaný na 1:00. Sprcha a jedu.

To jedeš sám? Jak daleko to máte?

Pojedeme čtyři. Jedna cesta 1 000 km jak na Dakaru. :grin: Běžně jezdíme později, ale chceme dojet za světla. Jedeme přes Maďarsko.

Tak 1000 km to máme my taky, ale jezdíme za světla. Pro nás “už cesta je cíl” :slight_smile:, baví nás. Vy ale nejedete na dovolenou, to je samozřejmě něco jiného.

Je to dovolená. Hezký výlet, žádná dřina a nejspíše budeme spát na lodi. Cestou zpátky se budeme stavovat v Maďarsku v nějakých termálech, takže tenhle trip máme i s odměnou.

Nezabudni zobrať čabajku zo Štúrova. :wink:

1 Like

Štúrovskou čabaju mám přibalenou. V mrazáku jich mám ještě dost.

1 Like

Hlavně jsem přibral skořici, hřebíček a citrony. Budou se hodit. :stuck_out_tongue_winking_eye:

V termálech se stavujeme vždycky, aspoň ten návrat není tak bolestný :smile: . Preferujeme Sárvár, ale ono je to vlastně jedno, asi není možné sáhnout vedle.

2 Likes

Chceš si na lodi spraviť nejaký grog?

Většinou jezdíme přes Rakousko, ale termál si slibujeme už dlouho. Dám vědět, který to bude.
@Explorer
Svařené víno. Budeme tam bez topení.

2 Likes

Ja som bol v Maďarsku v termále len v Miškovci (Miskolc).

2 Likes

@Ferda My jsme jezdili do Györu, pak jsme ho vyměnili právě za Sárvár. Ještě poměrně nedávno jsme jeden nebo druhý dávali občas i v zimě na otočku z Prahy, když nám připadalo, že je moc zima (a nuda :smile: ). V Rakousku jsme byli jednou v Laa an der Thaya, ale nepřipadalo nám, že bychom si polepšili.

2 Likes

Jedeme s klukem z vedlejší lodi a ten se tam stavuje pravidelně, takže máme osvědčeného průvodce.
Jinak jezdíme Štúrovo-Vadaš. V květnu otevíráme a týden vyjde na hlavu včetně bazénu a ubytování na 5 000,- Kč celkem.

1 Like

Tak asi fakt už jen šťastnou cestu!

2 Likes

Za všechny děkuji.

1 Like

2 Likes

Dočasné top 3:
:1st_place_medal: Seth Quintero
:2nd_place_medal: Nasser Al Attiyah
:3rd_place_medal: Mattias Ekstrom

AKTUALIZÁCIA: Al Attiyah dostal 10-minútový trest za chýbajúce rezervné koleso v cieli. Etapové víťazstvo tak stratil len o 1 sekundu na Quintera. Američan tak získal svoje druhé víťazstvo na tomto Dakare po tom, ktoré si zabezpečil v 1. etape.

Nemáš o kamarádovi aktuální info? Pokud vím, tak měl nějaké větší zdržení na začátku, ale snad by měl jet :woman_shrugging:.

@Triper , jsi ještě na příjmu? Teď koukám na zpravodajství z Dakaru a musím říct, že máš zajímavé kamarády - je to opravdu ďábel :smile: !