Budík mám nachystaný na 1:00. Sprcha a jedu.
To jedeš sám? Jak daleko to máte?
Pojedeme čtyři. Jedna cesta 1 000 km jak na Dakaru. Běžně jezdíme později, ale chceme dojet za světla. Jedeme přes Maďarsko.
Tak 1000 km to máme my taky, ale jezdíme za světla. Pro nás “už cesta je cíl” , baví nás. Vy ale nejedete na dovolenou, to je samozřejmě něco jiného.
Je to dovolená. Hezký výlet, žádná dřina a nejspíše budeme spát na lodi. Cestou zpátky se budeme stavovat v Maďarsku v nějakých termálech, takže tenhle trip máme i s odměnou.
Nezabudni zobrať čabajku zo Štúrova.
Štúrovskou čabaju mám přibalenou. V mrazáku jich mám ještě dost.
Hlavně jsem přibral skořici, hřebíček a citrony. Budou se hodit.
V termálech se stavujeme vždycky, aspoň ten návrat není tak bolestný . Preferujeme Sárvár, ale ono je to vlastně jedno, asi není možné sáhnout vedle.
Chceš si na lodi spraviť nejaký grog?
Většinou jezdíme přes Rakousko, ale termál si slibujeme už dlouho. Dám vědět, který to bude.
@Explorer
Svařené víno. Budeme tam bez topení.
Ja som bol v Maďarsku v termále len v Miškovci (Miskolc).
@Ferda My jsme jezdili do Györu, pak jsme ho vyměnili právě za Sárvár. Ještě poměrně nedávno jsme jeden nebo druhý dávali občas i v zimě na otočku z Prahy, když nám připadalo, že je moc zima (a nuda ). V Rakousku jsme byli jednou v Laa an der Thaya, ale nepřipadalo nám, že bychom si polepšili.
Jedeme s klukem z vedlejší lodi a ten se tam stavuje pravidelně, takže máme osvědčeného průvodce.
Jinak jezdíme Štúrovo-Vadaš. V květnu otevíráme a týden vyjde na hlavu včetně bazénu a ubytování na 5 000,- Kč celkem.
Tak asi fakt už jen šťastnou cestu!
Za všechny děkuji.
Dočasné top 3:
Seth Quintero
Nasser Al Attiyah
Mattias Ekstrom
AKTUALIZÁCIA: Al Attiyah dostal 10-minútový trest za chýbajúce rezervné koleso v cieli. Etapové víťazstvo tak stratil len o 1 sekundu na Quintera. Američan tak získal svoje druhé víťazstvo na tomto Dakare po tom, ktoré si zabezpečil v 1. etape.
Nemáš o kamarádovi aktuální info? Pokud vím, tak měl nějaké větší zdržení na začátku, ale snad by měl jet .
@Triper , jsi ještě na příjmu? Teď koukám na zpravodajství z Dakaru a musím říct, že máš zajímavé kamarády - je to opravdu ďábel !