Ralf Schumacher na sociálnych sieťach priznal, že je gay | Magazín F1 - F1online.sk

Vzhľadom na to, že “tlacene do skol a ucebnic na zapade” je pre mňa, odpusť, v týchto debatách čosi ako obohraný nápev, neviem ako sa k tomu vyjadriť. Považujem to za tie roky už za také heslo, kde neviem či vlastne pôvodca alebo adresát tuší čo presne je tlačené a kde (aj keď aj ja sledujem, že v konzervatívnych médiách sa pri každej vhodnej anekdote k tejto téme pripájajú články) - tak tu buď budeš byť ochotný byť konkrétnejší, alebo ak nie, tak chápem že sa Ti nechce o tom písať, ale pre mňa je to skôr fráza bez väčšieho emocionálneho dopadu. Čím netvrdím, že teraz sa určite ide učiť to s čím na 100% súhlasím alebo spôsobom, s ktorým súhlasím. Ale zatiaľ som v tej zapláve informácii za tie roky nenarazil na nič, čo by naznačovalo, že je to viac ako prirodzený vývoj a že to zásadne zrazu smeruje akýmsi katastrofálnym smerom po desaťročiach selanky. Moje videnie situácie skrátka.

Tak obvykle či sa niekto urazil dosť závisí aj od jeho reakcie alebo jeho okolia, neviem či existuje niečo, čo môžeš povedať, že “ale na toto sa určite nemôžeš uraziť”. Druhá vec nakoľko je to sympatické, ak tak učiní.
Vzhľadom na to citlivosť témy ktorú preberáme si viem predstaviť aj 10 jemnejších spôsobov ako odkomunikovať to, čo si chcel povedať, preto som napísal čo som napísal. A to aj s tým, že beriem, že sa vyjadruješ menej diplomaticky celkovo a dokážem s tým žiť v 90% iných prípadov bez poznámok alebo vyrušenia.

A tiež by som ale zase takto nezjednodušoval schizofréniu a áno - človek s ňou, hlavne s ťažkou, trpí oveľa viac ako človek s gender dyspohriou (aspoň v priemere). A tiež je ten druhý obvykle oveľa viac funkčný a inak sa mu pomáha, čo asi vieš.

2 Likes

Musim uznat ze vyargumentovano je to pekne. Jak tohle tak to pod tim. :+1:

Tak čo to komentuješ, keď ťa to tak nezaujíma? Nečítaj - preskoč článok.

Lenže podľa počtu tvojich komentárov súdim, že ťa to zaujíma až príliš. :person_shrugging: Evidentne sú teda takéto články potrebné.

5 Likes

Solidni diskuze tady. Myslim ze Ralf takove vasne nevzbudil za celou svoji zavodni karieru, jako svym oznamenim o sve sexualni orientaci. Toliko k tomu, ze si to mel nechat pro sebe.

Jestli takove diskuze to rozproudilo po celem svete, tak jen houst a vetsi kapky. :+1:

4 Likes

:dart:

5 Likes

Mozno by bolo dobre naucit sa rozlisovat medzi “nezaujima ma, ze je Ralf teply” a “nezaujima ma cela problematika”. Je tam dost podstatny rozdiel, lebo to ako sa k tomu svet stavia sa dotyka nas vsetkych.

Je kazdopadne paradox, ze ludia, ktorych to “nezaujima”, maju vzdycky najväcsiu potrebu sa k tomu vyjadrit

2 Likes

https://www.washingtonpost.com/education/2022/06/03/schools-gender-identity-transgender-lessons/

Pre kazdeho slovenskeho slnieckara je to len Ficove strasenie, no ono to fakt nie je vymysel.

Je podla teba jedinec, ktory sa identifikuje ako pes alebo ako opacne pohlavie (ked nim nie je) alebo tvrdi, ze jeho zamena su they/them, lebo on nie je jedna osoba, psychicky v poriadku?

Myslim, ze ja som sa vtedy podobne oklamal, ked som pisal adminovi. :slight_smile:

Nedavam presnu psychicku diagnozu, davam svoj nazor.

Ok, tak sa spytam teba - Je podla teba clovek, ktory sa identifikuje ako pes, psychicky v poriadku? :slight_smile:

Staci mi jednoducha odpoved ano/nie, ci takehoto cloveka nepovazujes za psychicky naruseneho. Ja ho povazujem za naruseneho. Nijako ho neurazam, ani neznevazujem, je pre mna priblizna na urovni schizofrenika (co sa tyka poruchy). A je mi uplne jedno, kto si o tom co mysli, je to moj nazor a to, ze s tym ma niekto problem, je jeho problem. Len ma zaujima tvoj nazor na tychto ludi, ci su podla teba v poriadku.

Na co komentujes, co ja komentujem? :smiley:

No ked chce nasa popularna komunitka dostavat stale viac hejtu, tak prosim. Este viac clankov a este viac kvot a pretlacania.

PS: Ja ich nehejtujem, mne su smiesni ako potrebuju putat pozornost.

Pocet mojich komentarov odraza pocet reakcii na moj prvy komentar a nasledne rozvinute diskusie. Keby nikto nereagoval a nerozvadzal diskusiu, tak moj pocet komentarov by bol asi 1.

Úprimne pochybujem o hlbokom záujme kohokoľvek o “problematiku” ak označí Ralfa za “attention wh0re” len kvôli tomu, že na Instáči zverejnil fotku, kde sa drží okolo bokov s chlapíkom a s textom:

“Najkrajšia vec v živote je, keď máte pri sebe toho správneho partnera, s ktorým sa môžete deliť o všetko,”

Nič viac – jedna fotka a tento text. Nasleduje shitstorm od ľudí ktorí “nemajú nič proti teplým”. Bohužiaľ žijeme v dobe, keď sa veľká časť “sveta” k tomu stavia takto.

Slovensko na ceste do Afganistanu.

1 Like

Homosexuali z mojho okolia by s tebou nesuhlasili. Ja len neznasam vsetko, co je nasilu nutene. S homosexualitou ziaden problem nemam:

Mozno som to len nespravne popisal a trosku prudsie vyjadril nazor a niektorych snowflakes sa to mohlo dotknut, ale v podstate sa nazorovo zhodujem so @SaLaDiN , ktory to tu velmi dobre popisal:

:slight_smile:

Tak a teraz si zisti, čo Ralf zverejnil (jednu fotku). Žiadna “prajd”, či “pretŕčanie sa”.

Všetko ostatné je len tvoj prívarok. Nie je to Ralf, kto to nafukuje, ale ľudia ako ty.

6 Likes

Nie nie, to bol vyvoj diskusie a Saladinova reakcia nan. Takze najskor si precitaj cele vlakno a potom sa zapajaj do debaty.

K Ralfovi som napisal v podstate len toto:

A potom sa to diskusiou vyvinulo do toho, ze Ralf nie je rodeny homosexual, ale ho skratka zeny omrzeli (mozno uz s nimi vyskusal vsetko co mu napadlo) a zacali ho pritahovat chlapi. To je tak vsetko k Ralfovi, zvysok uz boli reakcie na vyvoj diskusie. :slight_smile:

A jee, to je nadeleni, dalsi buzeranti na svete, dalsi nadclovek, staci se podivat co se deje s CT, kde vladne buzerantstvi jak vime, tam to bue vzdycky smrdet. U psu to chapu, ti si to delaj navzajem z nudy. :yum:

uz ma to tu nebavi

3 Likes

Jsou mezi ježky homosexuálové? :thinking: :grin:

jezek je asexual, kvoli pichliacom sa na to vykaslal … all pain no fun

2 Likes

Ralfa jsem v oblibě nikdy neměl, ale teď jsem v rozpacích jak ho oslovovat, když nebudu souhlasit s jeho názory.
Správně je oslovení na “P”, nebo na “Ch”? :smile:

1 Like

Cim dalej vychodne(alebo zapadne) od tohto bodu tym primitivnejsi ludia

Ludia neblbnite.

1 Like