Ralf Schumacher na sociálnych sieťach priznal, že je gay | Magazín F1 - F1online.sk

Píšem, že to len špekulujem, že to s Ralfom nemusí súvisieť, ale nečudoval by som sa keby v Sky niekedy získal funkciu nejakého vedúceho reportéra, riaditeľa športového spravodajstva atď. Snáď nechceš popierať, že na západe majú niektoré firmy kvóty na riadiace pozície, že koľko tam musí byť žien, gayov, basketball people, atď?

Však na tom ale nie je nič zlé.

Lewis chce pozornosť, preto sa oblieka štýlovo. Nie je však gay.

Ralf je síce gay, oblieka sa ale (pomerne) bežne.

Tie dve veci spolu nesúvisia. Práve naopak to ukazuje, že častokrát sa hetero týpek oblečie extravagantnejšie.

3 Likes

Dúfam, že si postrehol, že otázku rodovej identity som vôbec neotváral.

Niežeby sme sa aj tam nemohli úplne posekať. Ale bolo to z dôvodu, že na Slovensku odkedy to zaviedol Fico, Republika and co. sa zámerne hovorí o 72 pohlaviach - čo keď odmyslíme číslo samo o sebe, nikto nemyslí v nejakom biologickom zmysle. Evidentne je to naviazané na rodovú identitu.
Ale keďže to celé (rodové veci) považujú ľudia vyjadrujúci sa ako Ty, Jos, Saladin už asi za úplne fantasmagóriu, a “pohlavia” znejú lepšie v snahe dať tomu absurdnú nálepku, tak sa hovorí akože pohlavia.

Mojím cieľom bolo trochu poštuchnúť, že aj v tých pohlaviach to nie je taká jednoduchá debata, ale aj tam je hlavne debata o tom intersex - teraz čisto biologicky alebo povedzme, že “telo”.
To, že väčšinou je záujem pri identifikácii zapojiť aj “hlavu”, tj ako sa človek cíti kde idú koncepty transgender, nebinárnosti a podobne, to som už vôbec nechcel začínať.
Nie preto, že by nebolo o čom.

Ale preto, že už aj tak som mierne podstrelil odhad výbušnosti v oveľa uzavretejšej debate o pohlaviach.
O rodoch sa môžeme baviť roky a asi sa určite nezhodneme.

Takže to len na vysvetlenie, ak sa bavíme o tých vyšších počtoch, tak sa bavíme o rodoch.
Považuj si to za zvrátený koncept, prehovárať Ťa nebudem, len na vysvetlenie.

1 Like

Na prelome 19. a 20. storocia bavorske ultrakonzervativne noviny „Das Bayerische Vaterland“ v reakcii na vlnu otvorenej homosexuality v Mnichove napisali clanok plny zdesenia, v ktorom obvinili liberalne sily, ze homosexualitu oznacuju za psychicku poruchu a tym davaju vedecku legitimizaciu dobrovolnemu perverznemu spravaniu, ktore nici charakter Mnichova.

Myslim si, ze nic lepsie nedokazuje vedecku bezvyznamnost „argumentu“ psychickou poruchou, ako jej uplne volne plavanie medzi nazorovymi spektrami. Ale aspon minimalnu uroven serioznosti by si dosiahol, keby si to napisal bez hrubice, ked uz si sa tu posledne (nepravom) ohanal nad zlym pravopisom autora jedneho clanku.

Resp. nielen vedecku bezvyznamnost, ale skor skutocnost, ze ide o hodnotovu debatu, kde sa az nasledne doplnaju postoje vzniknute na zaklade emocii o (pseudo-)vedecke argumenty a viac ci menej vymyslene fakty, na ktorych pochopenie vacsinou chyba dostatocna odbornost. Co sa pekne ukazuje aj v tvojich prispevkoch, ktore su emociami uplne prelezene.

7 Likes

Ako si to ty myslel som pochopil veľmi dobre, len možno vyžaduješ silnejší naznačenie sarkazmu. :thinking:

Opäť, o rodovej identite nepadlo v argumentoch ani slovo.

Opäť pls bez urážok.

A hoc to viacerí považujú za prejav homofóbie, tak niečo mi naznačuje, že lepšie bude povedať. Mňa sa queer problematika nijako osobne nedotýka, biely heterosexuálny muž, ani na Pride nechodím, čiže mňa si neurazil osobne, ale celkovo to nepovažujem za nič pekné sa takto vyjadrovať o celej komunite. (aj keď si predpokladám nemyslel Tebou spomínaných tvojich kamošov, “tých normálnych, čo nemajú potrebu otravovať”, len tých iných, že?)

6 Likes

Myslis otazku psychicky chorych ludi? :slight_smile:

Upozornujem, ze nikoho tym neurazam, psychicka choroba nie je urazka a nie je to sranda. Ale ak sa niekto nevie stotoznit so svojim biologickym pohlavim (neberiem do uvahy teraz tie biologicke abnormalie, ktore sme riesili vyssie) a sam seba identifikuje inak ako to, co biologicky je, tak je psychicky chory. A ak sa este k tomu identifikuje inak ako clovek, tak takyto jedinec nema byt svojpravny.

Toto sú strašne špekulácie… prečo by preboha nejaky byvaly jazdec f1 stál o nejaku poziciu veduceho reportera? Podla mna Sky je rado, ze ho tam ma a on je asi rad, ze tam je v nejakom kolektive a mozu si zakomentovat, ale nemyslim si, ze to robi pre prachy a ze potrebuje nejake “povysenie”. Vsak je to jeden z top platenych jazdcov F1 svojho casu a ma vlastnu spolocnost…

2 Likes

Netreba brat vsetko doslovne, ano, je to nadnesene a myslene na “quer” hlupacikov, ktori kvoli pozornosti pouzivaju zamena they/them alebo sa identifikuju ako pes a podobne zverstva. Absolutne som tym nemyslel homosexualitu. Kto cita cele vlakno, tak vie, ze s homosexualitov ziadny problem nemam. :slight_smile:

Kde tam vidis hrubicu? (nech si ju opravim)

Nezabudni dodat, ze som sa autorovi ospravedlnil a uznal svoju chybu. Ci to uz zijeme v dobe, ked sa mylit nemoze a mal som sa hadat do krvi za svoju praUdu (tak ako je to tu zvykom u vacsiny)? :slight_smile:

Medicinska psychologia funguje tak, ze ludom sa povie pravda a jemnym sposobom, ale povie sa im pravda. Je tu par ideologickych vynimiek, ale proces napravy uz zacal aspon v europskych krajinach, kde sa to napr. zacina postupne limitovat zakroky zmeny “pohlavia” na detoch a budu povolene niektorych krajinach az 18 rokov a nebude sa automaticky ich kondicia afirmovat.

Cize ked ma niekto zavazny zdravotny problem, alebo inu kondiciu, tak mu povieme pravdu. Co sa tyka kondicii sexualneho vyvoja, velka cast z nich ma dost vela komplikacii, ci uz zdravotnych alebo po stranke plondnosti, ti ludia su neplodni a castokrat pridu na to, ze su ini, v obdobi puberty, ked sa ich tela mala vyvijat urcitym smerom, ale nevyvija sa tak ako malo a vtedy su ti jedinci v najzranitelnejsej faze zivota, cize ano, treba ich na to pripravit, co ich caka.

Gendrove veci su absolutne kravina. Neexistuje nic ako gender ako cisto socialny konstrukt a kazda jedna civilizacia asociovala “gender” s nejakymi sexualnymi fyzickymi predpokladami alebo sa tie “genderove” predstavy vyvinuli na zakladne sexualnych charakteristik pohlavi a potom sa vplyva spolocnosti v niektorych castiach sveta zradikalizovali do pomaly absolutnych stereotypov. Je to rovnaky blud ako rasizmus, otroctvo, frenologia a podobne. Su to blbosti, ktore z vacsej casti nie su zalozene na realite.

A miesto toho, aby sa tieto blbosti adresovali, kedze je teraz fetisizacia “quuer” hnutia in, tak sa to pretlaca ako ideologia a quuer teoria sa zmixovala s dalsimi sociologickymi teoriami a je dnes normalne diskriminovat na zaklade pohlavia a rasy v menej dobra. Ludia sa blbi a vzdy sa tocia v kruhu, po druhej svetovej bol rasizmus stale legalny, Zidia boli povodne biela rasa na zaklade rasistickych eugenickych teorii a prislusnici vyssej bielej rasy, stacilo par rokov a toto vnimanie sa zmenilo. Niekedy bola in lobotomia a davali sa za to Nobelovky, to iste elektrosoky.

A miesto toho, aby sa teraz priznalo, ze genderove normy su blud, tak sa teraz tvarime, ze kazdy sa moze indetifikovat ako hociaky gender ako chce a mozeme pohlave ci idetify muza ci zeny parodovat na zaklade toho, co si clovek oblecie, hura, dam si suknu, sminky a som zena. Hura, dam si nohavice, sako, vlasy na kratko a som muz a ignorujeme, ze tie rodove stereotypy v minulosti boli primarne vyrobene na zaklade pohlavi a fyziologickych danosti a takych, ze jedno pohlavie je objektivne slabsie, druhe silnejsie, ze moze rodit, druhe nie, je jedno zije dlhsie a druhe nie.

Cele je to trapna traposina a miesto toho, aby sa to zavrhlo ako ideologicky balast a blud, tak sa tato parodia siri, lebo mensiny su in a miesto zmensovania rozdielov medzi ludmi, si kazdy vytvara svoju vlastnu bublinu a ludia sa sebe vzdialuju.

Cize ako ako to B povestne v LGBT, rad by so vedel, co pre mna kedy a ako ktory quuer aktivista urobil okrem radikalizacie ludi, ktori ma nemaju radi a nikdy nebudu akceptovat a preco musia neustale spolocnost polarizovat, ked tlacia napr. tuto ideologiu detom a do skol, co len dalej polarizuje ludi.

Ja nechodim po ulici a mojich hetero kamasom nehovorim, s kolkymi muzmi som bol v posteli, lebo viem, ze im to bude neprijemne a hnusne, tak ako keby mne rozpravali o svojich frajerkach, ktore by boli obezne. Z tej prestavy by som sa zvracal.

A ak sa bavime o genderovych veci v kontexte trangenderov /GD/, tak ich kondicia je cisto z medicinskeho hladiska BINARNA, ti sa vzdy identifikuju ako opacne pohlavie a poznaju len 2 pohlavia, zenske a muzske a nechcu zmenit gender ale svoje pohlavie. Nasledne, tito ludia, ktori potrebuju objektivnu pomoc, lebo sa nezmozu zmierit s tym, ze su v inom tele a chcu ine pohlavne organy, boli zneuziti na pretlacanie “dzendzer” ideologie. Oni chcu byt ine pohlavie, nie nosit ine saty a vyzerat ako parodie na opacne pohlavie. Ale to nikoho absolutne netrapi, ideologia je to hlavne.

A ked je niekto homofobny, xy fobny, je mi to vyslovene u riti, nech je, nech si to hovori verejne, aspon viem, s akym clovekom sa nebudem stykat, pokial nemusim. Tato kultura falosnej tolerantnosti, kde sa tu vyrabaju potom fanatici, co strielaju na politokov, nikam nevedie a spoloncost je len kvoli nej polarizovana, nic ine.

5 Likes

Ale tyka. Tyka sa kazdeho, kto ma deti alebo ich bude mat. Ci chceme popierat to, co je tlacene do skol a ucebnic na zapade?

Na toto som uz odpovedal Unleashovi:

Nikoho neurazam. To, ze je niekto psychicky chory, nie je urazka. A ak niekto sam seba identifikuje ako pes (napriklad), tak ano, je psychicky chory. Tak ako je psychicky chory clovek so schizofreniou alebo hocikto, kto si mysli, ze je niekto/nieco ine ako v skutocnosti je. :slight_smile:

Aky je rozdiel medzi schizofrenikom a tym, co sa identifikuje ako pes? (z pohladu sebaidentifikacie a psychickeho zdravia)

Preco ti mam na taketo nieco odpovedat? predpokladam, ze sa tu bude viest aspon priemerne inteligentna diskusia. Ak si si precital clanok, nielen nadpis, tak vies, ze Ralf Schumacher, ktory je gay, ma dieta s modelkou Corou-Carolinou Brinkmannovou.

3 Likes

A nenapisal som to tam? :joy:

Hladas tam nieco, co som nenapisal. Skor by ma to neprekvapilo z pohladu Sky, keby mu to ponukli a nie, ze Ralf to robil s tymto zamerom.

čo že ?? može my vysvetliť jednu vec ako mohol biť ženaty z ženou ? čo pak si ju bral iba tak zo srandy nechapem a ako splodil dieta ked ho nepritahuje ženske pohlavie toto by my mohol niekto vysvetliť jak sa take niečo môže stať a nehovorte že to musel lebo nemusel mohol biť slobodny fakt toto by som bol rad keby niekto my vysvetlil a neskušajte namna to žeto pred tim nevedel lebo homoseksualita nie je poruha ale skrata sa takto narodite tak že ako to teda je

Jenom tolik, to, že je někdo homosexuální ještě neznamená, že netouží mít dítě. V tomhle to holky mají trochu jednodušší. To s Tebou souhlasím, aby nedošlo k omylu :slight_smile: .

5 Likes

Prave mi doslo, ze nikde, cize moja chyba. Myslel som, ze psychickY chori je nominativ pluralu, ale nedoslo mi, ze je to prislovka. Mal by som zacat viac pisat v slovencine😅 Ospravedlnujem sa, na znak hanby nebudem prispevok editovat😉

V prvom rade nemas potrebne vzdelanie na to, aby si daval psychiatricke diagnozy, cize by som od toho na tvojom mieste uplne upustil. Transrodovost bola napriklad vylucena zo zoznamu psychickych chorob, pretoze nesplna kriterium, ze by sposobovala postihnutej osobe mentalne utrpenie. Mentalne utrpenie sposobuju len sprievodne psychicke poruchy ako depresie, ktore pri transrodovosti zvyknu vznikat vacsinou v dosledku enormneho spolocenskeho tlaku a neprijatia.

Oznacovat nieco za psychicku poruchu len preto, lebo to subjektivne povazujes za zvrhle,je pre mna absolutne nehorazny pristup.

6 Likes

Ty si napísal, že špekuluješ a ja som ti na to napísal, že tá špekulácia je strašná :smile: To sa predsa nevylučuje

2 Likes

Asi som pochopil všetko čo som potreboval.

A naozaj bez irónie, rovnako ako nasledovné.
Nebudem Ti na to už nejako rozsiahol reagovať. Nie preto, že by tam neboli veci s ktorými súhlasím, veci s ktorými nesúhlasím a veci, ktoré vidím inak ale dokážem primerane rešpektovať.

Ale ide hlavne o to, že cením si, že si polopate a asi možno aj viac ako si možno pôvodne zamýšľal vysypal zo svojho vnútra a taká priama výpoveď je podľa mňa hodnotná bez ohľadu na to koľko s ňou aj súhlasím. Jednoducho ju v rámci otvorenej komunikácie oceňujem.

Drž sa zatiaľ. :slight_smile:

1 Like

No a ?

Nie je tam nič iné ako to, že títo ľudia existujú, majú právo na rešpekt, dôstojnosť a rovnaké práva ako ostatní

Nič viac

11 Likes

Riešiť Ralfovi sexualitu to áno. Ale pozrieť sa na svoju gramatiku to už nie však?

2 Likes
  1. Nie každý si to uvedomil hneď

2. On je homosexuál nie impotent (alebo neplodný)

3. Ja som ochotná veriť, že on Coru v Tom čase ľúbil … To sa tiež nevylučuje

5 Likes