Je to len dobre.
Snad to posunie F1 ku standarnej PU.
Slabemu Renaultu :)))) Renault ma v sucasnosti silnejsi motor ako Honda. Alebo ma podla teba odrazu zazracne sasi? Motorovo silove okruhy do jasne ukazuju.
Francuzi sami deklarovali, ze vyvoj zameriavaju hlavne na sasi lebo motor povazuju za dostatocne konkurencieschopny.
Honda sa spoliehala na nove pravidla pre 2021, lebo so sucasnym motorom je v slepej ulicke a nevie bez nakladnej zmeny architektury dosiahnut vyssi vykon takze aj rok 2021 by bol len trapenie za mercedesmi. Kedze aj 2022 je velka neznama, rozhodli sa prestat vyhadzovat peniaze.
Moj osobny nazor je, ze RB s dnesnym motorom od Renaultu by bol konkurencieschopnejsi.
Ja s tebou väčšinou súhlasím ale teraz ozaj nie.
Lebo oni tie gule nemajú dokázali a dokazujú to X krát. Tam je možnosť ( po 8 titule si to dokážem predstaviť) že by Maxa vzali ale jedine ak nebudú ochotný platiť Hamovi tažké prachy a neprístupia na jeho podmienky, alebo on nepristúpi na tie ich. Vtedy je to reálne. Inak LH v Mercedese ostane a Max je bez šance. A Ferrari - ak Leclerc bude jazdiť ako doteraz a dajú mu dobré auto kt. môže získať titul rivalitu tiež nepotrebujú a 2 kohútov na jednom smetisku tiež nechcú. Lebo ten titul/ výsledky im získa s dobrou 2-kou v pohode… najmä ak bude Max kde je teraz. V histórií sa to nikdy nestalo že by mali pretekára Charlesovych kvalít a dali k nemu niekoho kto by ho mohol ohroziť. A to boli teda iný šéfovia ako teraz Mattia, čo nemá gule na nič. Ale bola by som zvedavá ako by sa s tou situáciou generačný talent MAX Verstappen popasoval- či by to mentálne ustál tak dobre ako jeho rovesníci či už Leclerc alebo Russel (lebo o tom pochybujem). Chcela by som vidieť či by v strede poľa ozaj podával také skvelé výkony ako sa o ňom hovorí a či by tam vedel vyprodukovať aspoň to čo ChL, alebo sa rozložil v hlave lebo predpoklady má on a najmä jeho tatko skôr na to druhé…a vtedy by sa ukázalo či je zázrak Verstapen reálny alebo len dobre PR Josa a či sú pretekári kt. na jeho úroveň majú. A to neprajem ani jemu ani RB nič zlé, len by ma také porovnanie najmä s Charlesom zauíjmalo ----tam by sa najlepšie ukázalo kto má na to byť šampión viac. A ja si dlhodobo myslím že Leclerc aj keď Max je rýchlejší. Lebo F1 nie je len o tom. Nie je umenie prestúpiť vždy do top auta a vyhrať, ale postaviť tím znova na nohy to chce omnoho lepšiu výbavu. Ale späť k pointe- ak by Mercedes vymenil oboch pilotov v tom prípade si dokažem predstaviť napr. duo Verstappen-Russell. Avšak to sa nestane. Budeme radi aj keď sa zbavia Bottasa a nebudeme musieť pozerať na toto trápenie. Ak to Hamilton nebude chcieť ukončiť sám tak ostáva podľa mňa určite - Mercedes k nemu je a vždy bol lojálny a tak to aj ostane keďže im vyhral 5 titulov a ešte 2 asi aj vyhrá. A v tom prípade má on silné slovo a Maxa si k sebe nepustí…donedávna ste tú niektorí písali že Russell nie lebo naruší Lewisov komfort a teraz Max hej ? VeĎ ten by tam čo narobil…aj Mercedes wars 2016 by boli slabý odvar. To je absolútna utópia.
Myslím si, že odchod Hondy - a to hovorím s plným vedomím toho, že k automobilkám netreba byť ktovieako zhovievavý - ukazuje, že Formula 1 si do budúcnosti zavarila na podstatnú dilemu. Totižto dôsledky. Myslím si, že bude veľmi ťažké hľadať smerom k roku 2026 motorovú alternatívu, ktorá by bola zaujímavá a zároveň cenovo dostupná pre širšie portófio výrobcov, a obávam sa, že v súčasnosti nemá vedenie F1 ani len potuchy, akým smerom sa vybrať. Vidím v podstate dve alternatívy. Buď sa pôjde cestou ešte premrštenejšej a komplikovanejšej technológie, ktorá spôsobí, že sa celé pole rozdelí medzi dvoch výrobcov, ktorí ale budú mať so svojimi továrenskými tímami obrovskú výhodu, alebo F1 presadí štandardizovaný motor. Niečo podobné plánoval Mosley cca v roku 2009 a ak sa pozrieme na preinvestované miliardy a stav F1 ako pretekárskeho športu, môžeme polemizovať, či by to nebola pre šport zdravšia (po finančnej aj športovej stránke) alternatíva. Najviac by sa mi páčila možnosť nízkorozpočtových štandardizovaných motorov bez určených výrobcov, čiže by sa do toho mohol pustiť doslova každý, kto by bol ochotný - štandardizovaný motor od jediného výrobcu by bol predsa len krok až príliš k spec sériám. F1 by mala zatiaľ pár rokov čas, aby sa pozrela okolo seba a zistila, ktoré technológie budú naozaj relevantné a efektívne z finančného hľadiska.
Vždyť spolu souhlasíme, Kiks. 
Napsal jsem “pokud má Mercedes koule, pak ho musí Max lákat” a v závorce dodal, že se obávám, že Mercedes je ale spíše ta babka (která ty koule nemá). A pokud jde o Ferrari, to je možnost, kterou výše nadhodil kolega “Max is faster than you”, má reakce byla, že mají Charlese, který se s Maxem může směle měřit, a k němu předpoklad harmonické dvojice se Sainzem jr. (čili k možnosti, že by Max přestoupil do Ferrari, jsem skeptický).
Souhlasit samozřejmě ve všem nemusíme, ale tady se naše názory v zásadě neliší.
Podobný názor zastává na fóru už helmutko a souhlasím, že cestou ještě složitějších a dražších motorů než jsou tyto, pod záminkou, že F1 musí být technologicky top, může F1 dokráčet jedině do sportovních pekel.
Klidně bych to udělal v “Sebastian style”: nacpal tam staré dobré V12ky a nestaral se o to, jestli je to nejmodernější, ale jestli je to nejrychlejší.
To, co pises o Verstappenovi, je uplny nezmysel. Verstappen uz svojimi vykonmi dostatocne potvrdil, ze je spickovy pretekar. Tiez potvrdil, ze vie podavat spickove vykony, aj ked nema najrychlejsie auto- za svoju karieru ani raz nesedel v aute, ktore by vykonnostne malo na boj o titul. Takze nie, Verstappen uz skutocne nic nemusi dokazovat niekde v strede pola. Presadit sa na spicke je ovela tazsie nez v strede pola. A to Verstappen uz dokazal.
Je rozdiel sedieť v aute co nemá na titul a v aute ako tohtoročné Ferrari. Navyše Max sa sťažuje už teraz… Ozaj by som si pozrela co by robil potom a osobne si myslím že je prvý kto je náchylný na to v takej situácii rupnúť. To že dokázal vyhrať pár pretekov v RB ešte neznamená ze ma mentálnu výbavu uniesť boj o titul napr. Ak by mali vyrovnane auto a mal Leclerca za chrbtom. A podla mňa neukázal ani to ako vy si poradil ak by mal ten tím ozaj viesť aj v horších časoch ako sú pódia a občasné víťazstvá. Leclerc už to ukázal. Max ukázal že je rýchly, to že je talent a to že mu právom patrí miesto v Top tíme rovnako ako Leclerc ale to ci ma mentálnu výbavu zvládnuť to a ozaj titul získať zatiaľ nie. A vy už bohorovne tvrdíte že by bol rovnako dobrý alebo niektorí aj ze lepší ako LH
Lenže nikdy nebol ani len blízko takže sa môžme len dohadovať. . To či by ten titul bez LH vo F1 ozaj získal si presne také dohady ako keď vy tvrdíte že nevieme ako by si Russell poradil v top tíme. A ja sa trosku bojím o to či sa nevráti starý MadMax čo nebude dávať situáciu ak by sa RB ozaj prepadol a miesto vo Ferrari aj Mercedese by ostalo zavreté. A že ma podla mňa omnoho horšie predpoklady mentálne take čosi dat s porovnaní v rovesníkmi co môže byt zásadne v boji o titul v budúcnosti. A preto by som si pozrela ako by to dal a možno mu to aj reálne hrozí ze od víťazstiev bude budúce sezóny ďaleko. Nikde netvrdím ze nedokázal že je dobrý alebo že Na Mercedes/Ferrari nemá. Len že sa môže dostať do situácie keď nebude vedieť svoju situáciu ovplyvniť, bude to zlé a pýtam sa ustojí to mentálne? Bude to stále ten zázračný pretekár? Bude schopný mat tam výsledky keď auto nebude postačovať jeho možnostiam? Bude jazdiť bez chyby alebo chyby prídu? To všetko sú veci ktoré často vyčítate iným ci už Leclercovi alebo Russelovi ale pritom neviete ako by toto dal Max u ktorého sa tvárime že by také výkony ako teraz podával všade… A osobne si myslím ze o nič lepšie. Lebo hlava a tlak je stále jeho najslabšia stránka. Aj keď pokrok tam je. A osobne ma už dosť vytáča to glorifikovanie MV aký je skvelý keď reálne v slabším tíme ako Toro Roso nikdy nebol a aj tam sa moc neohrial a defakto nikdy v ničom horšom ako v aute co ma na pódia aj víťazstva dlhšiu dobu nesedel aby sa ukázalo kde by v takej situácii bol a ci je ozaj až o toľko lepší ako napr. Leclerc.
Lebo rýchlosť je jedna vec ale F1 nie je len o rýchlosti a čisto o pretekaní. LH je najúspešnejší od kedy toto pochopil.
Sorry tak som to zle prečítala 
Nehnevaj sa, ale toto je z tvojej strany cista zaujatost.
- Verstappen si nijako nestazuje. Naopak, povedal, ze je vdacny za sucasnu situaciu, lebo moze bojovat o podia a miestami o vitazstva, co je viac, nez vacsina jazdcov. To, ze je maximalne motivovany a ma perfektnu mentalitu, plne dokazuje aj na trati.
- Verstappen uz niekolko sezon ,vedie’’ Red Bull a robi to dobre.
- Minulu sezonu mal s Leclercom vyrovnane auto. Teda prepac, Leclerc mal minulu sezonu podla mna lepsie auto. Verstappen ho napriek tomu dokazal v celkovom poradi zdolat, takze sa nad Leclercom uz dokazal presadit aj bez technickej vyhody.
- Verstappen nikdy nebol ,MadMax’’, to si vymysleli fanusikovia, ktori sa na neho uz z principu vysadili v momente, ked ako 15- rocny podpisal zmluvu s Toro Rosso. Ano, vo svojich prvych sezonach robil viacej chyb. Len mi vymenuj jedneho jazdca, ktory nie. Pri tejto prilezitosti pripominam sezonu 2010 v podani Vettela alebo sezony 2008, 2011 v podani Hamiltona.
- Celkovo to mas podla mna pomylene. Najvacsim dokazom kvality nie je presadit sa s nejakym srotom v strede pola. Najvacsim dokazom kvality je presadit sa v rychlom aute. Na spicke sa pohybuju najlepsi jazdci a v rychlom aute sa treba presadit proti nim.
- Ak Verstappenove kvality obmedzujes na rychlost, tak poriadne nesledujes zavody.
Neber si prosim osobne trochu ostrejsi ton. Aj ty sa zvyknes za Russella pobit do krvi, tak verim, ze mas pochopenie 
-
No tie vysielačky často hovoria o inom ale ok Leclerca som takto nadávať nepočula…mentalita pretekára je jedna vec… Reálna psychická odolnosť druhá. Vyčítate to Vettelovi Max by podľa mňa nebol lepší.
-
RB je tak dobre vedený tím že si pri všetkej úcte myslím ze je zložitejšie poradiť si vo Ferrari ci Williamse ako tam ale ok.
K tomu minulemu roku… Leclerc bol v top tíme rok v F1 dva pripomeň my ako dlho je tam Max? -
Ale bol jednu… dobu robil dobré hovadiny určite väčšie ako Leclerc ALEBO Russell a v omnoho lepšej technike ale takú hubovú polievku ako oni za to nikdy nedostal. Tam nešlo o chyby ale o to ze on bol pomaly nebezpečný pre okolie. A navyše ak chyby robí každý, prečo jemu ich odpustite ale iným nie? Veď to sú pretekári presne v tej fáze kariéry kde bol on vtedy…keď ich robil on a v dobrom aute tak poviete ze preto ze bol v začiatkoch kariéry. Keď ich robí Leclerc tak nemá na Maxa lebo chyby aj v shitnom Ferrari… Keď Russell tak už je odsúdený na život vo Williamse… O kvalite Techniky sa v jeho prípade nebavme. Lenže ten meter nikdy rovný nebol to je váš problém a to hovorím o viacerích.
-
MAX je Boh lenže ta gloriola vznikla len z toho ze už ako 16 ročný bol tam kde bol… po týkať sa na konci poľa tak pochybujem ze by bol dnes až tak dobrý lebo by tak rýchlo nemohol napredovať… aj o tom ze je výrazne lepší minimálne od Leclerca. Hoci sa tu ten dojem snažíte vyvolať.
-
Ak to nie je dôkazom kvality tak prečo súdime Russellove chyby v stále najhoršom Williamse ci Charlesove chyby vo Ferrari ved v inom aute by sa im to asi nestalo a asi/isto by sa im darilo lepšie. Na špičke sa nie vždy pohybujú najlepší jazdci je tam Albon a Bottas a napr Leclerc ci Russell nie. To isté platí o Ricciardovi alebo Vettelovi alebo možno aj Perezovi. Ja len chcem aby ste uznali že je rozdiel v tom ako ta ľudia berú spôsobený tým v akom aute začneš a jazdíš. Práve na menovanej 3 je to najviditelnejšie. A že by som bola zvedavá ci by sa s tým vedel vysporiadať tak ako jeho rovesníci nič viac.
-
Ja ti nevravím ze neukázal kvality len to že ak sa RB prepadne rátajte s tym že chyby (a súhlasím že u všetkých len to pochopte aj vy) prídu. A nebude až taky v kľude a tvrdím aj to ze podla mňa Charles tu situáciu zvláda lepšie ako by to dal Max. Ak nevidíš že jeho hlava nie je stále boh vie co tak neviem… Teraz v situácii kde sa to ukáže nie je ale čo keď raz bude?
-
Ja len tvrdím že skúste kriticky použiť argumenty funkčné na GR aj tu. Viete vy že by MV vedel viesť Mercedes že by vedel byt dobrý rovnako alebo lepso ako LH? Nie tak prečo tu je mantra že to tak je?
-
Neobmedzujem ich len na to ale vravím že ma X veci hlavne mimo trať co musí zlepšiť v kt. Je za mňa Charles lepší. A ze to nie je len o trati. Zároveň si nemyslím ze tam Charles za ním výrazne zaostáva alebo v budúcnosti bude. Ale vy mnohí to tvrdíte.
-
Zaujatosť to nie je ja roky fandím RB

Len ja nie som presvedčená že je to až taký zázrak a ze reálne až tak vyčnieva nad CL. A vadí mi aj to že meter co si použil teraz ty a aj mnohí iný nepoužívate plošné.Problém je ze ak raz niekto z nich bude lepší ako Max a porazí ho tak ak ostane v RB budeme počúvať že určite nikto z nich reálne lepší nebol je to autom ci už to bude Mercedes alebo Ferrari. Naopak sa to neuplatňuje… Lebo taka aura tu okolo Maxa je. Nie je diskusia kde by ste pristúpili na to ze Mercedes o neho nemusí mať instantný záujem a ste schopný pomaly tvrdiť ze by ho posadili k LH. -
Som ochotná to akceptovať osobne si to neberiem je to diskusia…ale odmietam to že nemám MV rada alebo čosi podobné lebo to nie je pravda a X krát som ho pochválila aj tento rok. Práve naopak ja dúfam v súboje Max, Leclerc, a Russell. Aj preto ze chcem aby sa ukázali a vsetkým im držím palce. Len si myslím ze tie rozdiely medzi nimi v tom ako ich mnohí vnímajú nie sú až tak veľké ako sa zdá a o tom ako ich celý ten Maxov príbeh ešte nafukuje. Lenže tam je to nie len o talente ale aj o politickom výtlaku čo mal a šťastí. Preto sa ten rozdiel zdá až taky výrazný. Lebo on tam bol už v 16 a bla bla bla alee bez ocka a šťastia na tím by sa to nikdy nestalo.
-
Osobne si myslím ze ak by sa teraz hneď skôr ako sa problém. Vyrieši zbavil a zdupkal tak to aj o ňom čosi vypovedá. To kde je mu dal RB a ak by hneď teraz plánoval zdupkat to bude dosť na zamyslenie a ukáže to presne to ze nemá trpezlivosť a gule držať a budovať tím keď sa mu nebude dariť. A podobne veci sú rozhodujúce aj v boji o titul.
Ešte for the record dodám že netvrdím ze Max nie je výnimočný pretekár ani to ze z auta neťahá viac ako v ňom je… Len ze nie je jediný co ma obrovský talent a nie je jediný co to dokáže. Nastastie pre seba aj pre nás aj pre F1 mal viac šťastia ako iný. Inak by sa to originál nedalo pozerať.
Nic se neděje. 
-
Hodnotit mentalitu jazdca na zaklade toho, co povie to vysielacky, nie je podla mna spravne. Ovela dolezitejsie je to, co predvadza na trati. Vykon na trati totiz uzko suvisi s mentalitou alebo psychickou odolnostou, ktoru jazdec ma. Ze si Verstappen parkrat zanadava do vysielacky absolutne nic neznamena. Ovela posobivejsie je, ze uz velmi dlhu dobu predvadza skvele vykony, napriek tomu, ze jeho auto nema na titul- co je Verstappenova ambicia.
-
RB je urcite dobre vedeny, ale pozri, ako zle na tom boli s jazdeckou dvojicou Ricciardo Kvyat. A to Ricciardo je urcite dobry jazdec. A ano, Verstappen je skusenejsi od Leclerca, ale to jeho minulorocnu porazku Leclerca v lepsom aute v mojich ociach neznizuje. Pre uplnost veci pripominam, ze Verstappen zdolal aj Vettela, ktory sedel v podla mna rychlejsom aute.
-
Suhlasim, ze Verstappen mal obdobie, kde spravil viacero chyb, ale nepovazujem to za ziadnu anomaliu. Drviva vacsina mladych jazdcov robila chyby, vratane Vettela a Hamiltona. O Hamiltonovi sa tiez hovorilo, ze je nebezpecny pre okolie. Rovnako o Vettelovi. A aj Leclerc robil minulu sezonu vela chyb. Porovnanie s Russellom nie je na mieste, Russell prakticky nezaziva suboje na trati, tak logicky ma na svojom konte menej chyb. A za co ma Verstappen u mna velke uznanie je sposob, ako sa zo svojich chyb poucil. V sezone 2018 po Monaku prakticky prestal robit chyby. Take nieco som este nevidel, hadam len u Vettela po Spa 2010.
-
Nikto netvrdi, ze Verstappen je boh. Ze je skvely jazdec tvrdi vela ludi a zacali to tvrdit najma pocas sezon 2018, 2019, 2020, kedze vtedy Verstappen predvadzal najlepsie vykony. Urcite sa nejedna len o gloriu, ktora vznikla, ked bol ako 16- rocny v F1.
-
Na spicke nie su len najlepsi jazdci, ale ti najlepsi jazdci su na spicke. Tym mam logicky na mysli Hamiltona alebo Vettela. Aj Ricciardo sa dlho pohyboval na spicke a aj Leclerc tam minulu sezonu bol a je len otazkou casu, kedy tam zase bude. Logicky som mal na mysli, ze na spicke sa treba presadit proti niekomu ako Hamilton alebo Vettel, ze su tam aj dvojky ako Albon alebo Bottas je irelevantne.
-
Neviem, preco by mal Verstappen zle zvladat situaciu, keby sa Red Bull prepadol. Urcite by ho to netesilo, ako kazdeho jazdca, ale aj sucasna situacia v Red Bulle je pre neho urcite frustrujuca- ved jeho cielom je bojovat o titul a na to Red Bull ani zdaleka nema. No zvlada to bez problemov.
-
Verstappen narozdiel od Russella uz potvrdil svoje kvality aj v rychlom aute. Preto je zrejme, ze by vedel viest Mercedes. Russell svoje kvality v rychlom aute nepotvrdil, dokonca ich nepotvrdil v ziadnom konkurenceschopnom aute alebo proti normalnemu timovemu kolegovi. Preto nad Russellom narozdiel od Verstappena visi otaznik.
-
Teoreticky ma kazdy jazdec co zlepsovat, ale je momentalne nevidim ziadnu oblast, v ktorej by mal Verstappen nejake vyrazne deficity, rozumej, v ktorej by nebol spickovy… A ani ja si nemyslim, ze Leclerc za Verstappenom vyrazne zaostava. Obaja su totiz vynimocni jazdci, ktori jazdia na velmi vysokej urovni a maju potencial stat sa legendami sportu. Osobne si myslim, ze je lepsi Verstappen, ale obaja sa pohybuju na tak vysokej urovni, ze rozdiel je velmi maly.
-
Verstappen je pre mna momentalne najlepsi jazdec v poli, ak si odmyslime Hamiltona. Myslim, ze to je nazor vacsiny. To neznamena, ze nevidim jazdcov, ktori maju potencial sa mu vyrovnat. Tiez si nemyslim, ze Verstappen musi byt nutne najlepsi aj za dva roky. Ale v sucasnosti by podla mna jednoznacne mal dostat volne miesto v Mercedese Verstappen.
-
Aj ja by som chcel vidiet suboje Verstappen, Leclerc, Hamilton, mozno Russell, ten este musi dokazat, ze je dost dobry.
-
Nebolo by nic zle na tom, keby odisiel do ovela perspektivnejsieho timu, ak by sa mu naskytla prilezitost. Zatial vsak Verstappen nikam neodchadza, takze sa netreba vzrusovat.
Ospravedlnujem sa za dlzku, ale reagoval som na kazdy z tvojich bodov, tak sa to natiahlo.
Keď som si toto prečítal napadlo ma len, no do piči. Po tom čo všetko do toho investovali odchádzajú teraz keď sa im podarilo dotiahnuť sa na konkurenciu, škoda. To rozloženie síl medzi ostatnými dodávateľmi bude zaujímavé,už len aby neodyšiel aj Renault.
Aky mal Max politicky vytlak? Bol rychly a stary vedel ako treba mat siroke lakte v F1 to je vsetko. Leclerc so svojim manazerom je daleko politickejsi. Ak si myslis, ze stary Verstappen ma nejaky politicky vplyv v F1 ci nebodaj v Redbulle tak prepac, ze to takto poviem, ale si dost vedla. Max je tam kde je iba preto, ze je fantasticky dobry.
BTW z Redbullu nijako zatial “neutiekol” je tam uz piatu ci kolku sezonu a s najvacsou pravdepodobnostou este minimalne jednu tam odjazdi.
…2010 - 2013…
- Vyhrať titul je ambícia každého lepšieho pretekára …stále ale lepšie sedieť v RB ako niekde vo Ferrari. Nejde o to že si zanadáva ale okamžite začal útočiť a verejne na Hondu. Počul si Leclerca takto kritizovať Ferrari alebo Russella williams ? Ja nie a bolo by za čo.
- Ja netvrdím že je Max zlý a ani to že z tej 3 nie je najlepší ako pretekár, ja si len myslím že obaja nie sú od neho až tak ďaleko ako sa to momentálne zdá a ak sa 3 stretnú v TOP tímoch nemyslím si že by ich zotrel tak ako to robí Hamilton. Takisto si myslím že minimálne Charles je o čosi komplexnejší ako človek dokazuje to jasne tým ako vedie Ferrari kde je prístup jazdca k tímu základ.
- Tu sme sa nepochopili …s Charlesom súhlasím a len mi vadí že tie reakcie na jeho chyby nie šú často rovnaké ako boli u Maxa že by sa to ospravedľnovalo mladosťou alebo dravosťou …K tomu Russellovi tu sme sa absolútne nepochopili. Ja netvrdím, že robí menej chýb a preto je lepší pretekár. Ja tvrdím že reakcia na jeho chyby absolútne nezohľadňuje že je v F1 2 rok a to v aute v akom je…a že tie chyby ak sa dejú pramenia aj z toho že ide na hranu inak nedokáže nič. Kde reálne je Williams sme myslím pekne videli posledné 2 preteky raz v Quali a raz v Pretekoch. Stačilo, že GR nezašiel maximum nad limitom auta a nepodal bezchybný výkon…raz pre jednu zle prejdenú zákrutu prišiel o Q2 a druhý krát stačilo že mal s tým autom problém, nesedelo mu a nevedel podať maximum a skončilo to auto 18-20 zrazu ! To isté auto ktoré predtým skončilo 15 aj 14 a aj 12 aj bez výraznejších vypadnutí A ja som za tie preteky rada lebo jasne ukázali že ich výsledky na trati nie sú o tom kam sa posunulo to auto = to je stále tam kde minulý rok. Ale o tom kto ho riadi. Ale nájdu sa tu týpka čo povedia citujem " že je marný" “nič z neho nebude” " nedáva autu nič extra" !
Áno Verstappen sa každým rokom zlepšuje ako jazdec ale to je asi logické- ja mu chyby nevičítam robí ich aj Hamilton len sa mi nepáči že jeho chyby sú videné ako "iné " než tie od ostatných. A za mňa mu chýba čosi mimo trať čím by ma presvedčil že v rovnakom aute by LH porazil. A po 5x sú tu ľudia kt. to tvrdia a znova to napíšem ako to vieme veĎ v tej situácií nikdy nebol (obľúbený argument mnohích diskutujúcich). Ja som to mysella len tak že nemôžme ani u neho vedieť či by to v porovnateľných autách zo súperom za chrbtom daval tak isto dobre ako teraz čo je fakt a ani to že by dal LH a dokázal mu v takej situácií odolať…čo je tiež fakt. - Nie len ale aj …najmä v porovnaní s Charlesom je to vidieť a dosť. Mnohí z neho robia výnimočný talent vysoko nad ostatnými. Minimálne v porovnaní týchto dvoch si to ja nemyslím. A argument kt. tam často je že keď vyhral tak mladý a bol v F1 tak mladý tak musí byť výnimočnejší ako ostatný. Všetci vieme že to tak nie je a nie je to len o tom. Taký Stroll je mladší ako Russell a v F1 je pdstatne dlhšie a že by to bolo tým že keď mali obaja 20 tak bol o toľko lepší tak to obaja vieme že tak nie je. Takže nejde len o schopnosti.
- Faktom je že skončiť 3 v súčastnej situácií nie je obzvlášť výkon. A ani predbehnúť bottasa. _Je mi jasné že to že sa nepomeria s LH a on za to nemôže. Ale znova sme pri tom že keď u Maxa tak u všetkých majme rovnaký postoj. A vašimi slovami potenciál byť majstorm sveta má ale potvrdiť ho nepotvrdil a kým nebude v lepšiom aute ani sa tak nestane !
- Ja si nemyslím že by to dal a nastal by cirkus a hlavne Jos by začal zase mútiť vody.
- Znova bod kde sme sa nepochopili. Verstappen vedie tím veľmi nekonvenčný a veľmi rozdielny d Mercedesu. Takže ako by to fungovalo mi nevieme a ani to nemáme ako zistiť. Ano kvality na to má o tom ja nepochybujem lenže nahradiť LH nie je len tak a naraz sa tam nijako nikdy nestretnú…čož je Ďalší bod že tomuto niekto verí. Najblyžšie roky potrebuje Mercedes skôr jazdca s potenciálom ako hviezdu ktorou Max už dnes je lebo LH znova citát “nemajú ambíciu ohroziť”. Myslieť si že by tam ozaj mohol byť je utópia a do času keď to príde môže byť v pozícií s lepšími kartami niekto iný. K tomu Russellovi ja netvrdím že ma na to aby zajtra ráno prišiel, nahradil Hamiltona, a viedol Mercedes = to nemá nikto podľa mňa v súčastnom poli. Avšak vraciame sa k predchádzajúcemu bodu že pokiaľ oni nejakú ambíciu zmeniť to neprejavia nikdy to nezistíme takže potrebujeme aby oni niečo urobili lebo vo Williamse nikdy nedostane ani také auto a asi ani toho kolegu. Avšak to ako im nakladá a s akými rozdielami tiež o niečom svedčí. To nie su desatinky. A zároveň sa vraciame aj k tomu čo tu mnohí v posledných týždňoch vyprodukovali. A čo sa tu o ňom pre pár chýb na aute ako Williams narozprávalo a kam všade ho posielali a aký bol marný -) späť k bodu že tu argument je mladý je tu 2 rok, môže za to technika ( tak ako tomu bolo často u MV) akosi akceptovaný nie je. Nepamätám si že by niekto kričal že Verstappen na RB nemá lebo veď dotraz jazdil len za TR a má 17 rokov. Ale u Russella to prichádza…a je to kritika za niečo čo on sám nemá v rukách a nevie ovplyvniť. To mne vadí a rto som tým chcela povedať nič viac ani nič menej. A už vôbec nie to že ak by tam LH nebol tak by z tejto dvojice mal väčšie šance GR lebo obaja vieme že tak to nie je.
- Tu súhlasím ---- lenže mnohí takí sa nájdú a aj poslednú nedeľu našli a túto sezónu výrazne neoprávnene schytáva …zase sme pri tom že chyby= zlá technika. A mnohí sa tvária aký priepastný rozdiel tam je. Ja osobne si myslím že každý sú v prvom rade lepší v niečom inom.
- Zase súhlasím, ak by to bolo podľa výkonov tak by to tak bolo ale znova POLITIKA. A dobre vieme že toto takto nefunguje. Podľa logiky by tam nemal čo hľadať ani Bottas najmä ak nemajú moc čo startiť takto dominujú a Russell sa varí vo Williamse = lebo to čo bottas by tam zvládlo 90% štartového poľa pretekár Russellovho potenciálu by to dal určite. Minimálne by mohol byť tá 2´dobrá 2 ak by bolo najhoršie akutár s tým rozdielom že on narozdiel od Bottasa to môže robiť nasledujúcich 10 rokov alebo dokonca nezostať len pri tom a ísť ešte vyžšie. Avšak obaja vieme že ich cieľe sú iné a mať 2 dorbých či nadšandarných jazdcov na ich wishliste momentálne nie je. Ostáva dúfať že sa to zmení o rok a pol. A ani vtedy nebude prvý na rane MAx lebo LH asi stále nebude na konci kariéry. A preto je jasné že Max má dvere dnes zavreté a do 2-3 rokov môže byť na Bottasovom mieste ktokoľvek a Mercedes nemusí mať dôvod siahať po niekom mimo systém a skúsať čosi nové (lebo ako radi píšete to oni neradi = Wehrlein a vlastne už aj GR by o tom vedeli rozprávať príbehy.) F1 je všeličo len nie spravodlivá X jazdcov si miesta nezaslúži a X presne naopak to dobre vieme obaja.
10.Tu3x súhlasím len sa pýtam ako ? Keď nikto nepripúsťate že ten Williams mu nepomáha a mnohí vlastne ani to že by si zaslúžil aspoň lepší monopost (tu prichádza ten argument o tímovom kolegovi a aute a bla bla = defacto je teda odsúdený vo vašich očiach na “kariéru” vo Williamse). A to pri chalanovi jeho kvalít Ďakujem pekne. Ak sa toto stane alebo sa z F1 bude musieť spakovať kôli nejakému moneymakerovi tak Mercedes za mňa zlyhal na plnej čiare…viac ako kedykoľvek predtým. Russell je a bol najlepšie čo kedy v akadémií mali a ak im nestojí ani za to že vyhodia Bottasa a na miesto jazdca čo ho nahradí presadia GR alebo za to aby mu šancu dali tak je to nič iné ako zyhanie. Lebo ich reči ako si ho cenia a aký je skvelý a bla bla ho nikam neposunú v tom súhlasím. - A ja si myslím že kým ma zmluvu bolo (najmä ak to nebude tím nejak spätý s RB čo nebude). Mne toto príde na hlavu podpísal si máš to mať. To je ako keby Mercedes dal Williamsu Russella a zrazu povedal hey guys my ho chceme v Mclarene. V Mercedese by to bolo iné stále je ich ale inak by to bolo svinstvo.
Haha, samozrejme som mal na mysli iba casove obdobie, odkedy tu mame tie hybridne motory. 
Tentoraz reagujem na každý bod ja. Rovnako si to nevezmi osobne. Ten príspevok ani pôvodne nepatril tebe ale skôr tomu čo sa tu rozmohlo. A síce tendencia nevnímať výkony jazdca s ohľadom na techniku, a kritizovať každú chybu čo spraví bez ohľadu na celý komplex, situáciu a jej dôvod. To je niečo čo som u Maxa až tak nezaznamenala keď začínal u oboch Charlesa aj GR to prítomné je.
Mimo to ma bavia komenty ako má Russell vo Williamse lepšiu opateru ako Lattifi vďaka Mercedesu a len preto je lepší. Škoda že tímu dáva 35% rozpočtu Lattifiho ocko. Alebo že mu Mercedes nejako pomáha…všetci vieme že to nemôžu kôli pravidlámm a to kde ho nechávajú mu nepomáha rozhodne. Toto už je celkom pritiahnuté za vlasy a prepáč mne sa rozum nad takými ľudmi zastavuje čo sú schopný povedať že za jeho výkonmi je Mercedes alebo že ho Williams protežuje nad synom hlavného sponzora vĎaka Mercedesu keď už v ňom Toto ani podiel nemá.