Potvrdené: Honda odchádza z Formuly 1! | F1online.sk

And here we go again. Todtove decko LEclerc to som presne čakala kedy príde= to je Ďalší argument na všetko.
Dobre vieme že Jos odviedol fantastickú robotu a cestu mu vydláždil…to je verejne známy fakt a nemať kontakty čo mal tak sa v takom mladom veku o neho top tímy nezaujímajú a všimli by si ho niekde v F3-2 a do F1 by prišiel možno 20 ročný…takže už vôbec nie že by mal bez toho šancu v 16 jazdiť F1 akokoľvek skvelý by bol. A dnes by bol v úplne inej pozícií. To že povýšenie do RB si vybojoval sám je jasné avšak tie kroky pred tým mu dali možnosť vôbec o to bojovať. V tom mal viac šťastia ako niektorí iný. That´s it.
Fantasticky dobrý je aj Charles a všetci vieme že takéto oslavné reči tu o ňom nepadajú a nikto ho neposiela nahradiť LH, práve naopak poslednú dobu schytal dosť kritiky :smiley:

Netvrdím že utiekol ale ak by chcel ako sa špekuluje aj tu počas platnej zmluvy tak by to bolo čosi na zamyslene. Na to som reagovala.

Co sa tyka motoru suhlasim, tiez sa mi ako najpravdepodobnejsi kandidat javi Renault, ono ostatne moc na vyber v RedBulle nemaju a moja uvaha s Ferrari sa mi sice zda byt najlogickejsia, ale myslim si, ze v konecnom dosledku je rivalita medzi RB a Ferrari prilis velka.
Co sa tyka prestupu…uvidime. Moze sa to este zamotat. Urcite si myslim, ze pre Maxa je hlavnym cielom miesto v Mercedese a to bez ohladu na rozhodnutie Hondy. Na druhej strane by som nepovedal, ze Leclerc ma tak pevnu poziciu vo Ferrari ako napriklad Hamilton v Mercedese. Povazujem ho (spolu s Maxom) za jedneho z najrychlejsich a najlepsich mladych jazdcov v poli, ale velke vysledky a skusenosti za sebou este nema a obcas sa vyskytnu chyby. Preto nevylucujem, ze ak bude moznost ziskat Verstappena, ktory ma tych skusenosti viac, tak sa jej Ferrari chopi. Ostatne nevieme, ako by sa Leclerc vysporiadal s tlakom, keby bojoval o titul. A ono aj pozicia lidra vie byt pre mladeho jazdca narocna ako nam ukazal napriklad Ricciardo.
Ale samozrejme mas pravdu v tom, ze ak utvoria so Sainzom dobru dvojicu a Leclerc nadviaze na svoje vyborne vykony (najma z roku 2019), tak Ferrari v zasade dovod na vymenu mat nebude. Ja som len skepticky ohladne Sainza. Bojim sa, ze ho tlak vo Ferrari a silny Leclerc zlomia.

No, len aby nahodou Carlos nezlomil svojou konstantnostou Charlesovi krk. :wink:

Ako vravia bratia Briti “I do not see it happening”

Ako spieva Enya: “Who knows? Only time.”

Bol by som za to rad, Carlos mi je sympaticky, je to velky makac a podla mna aj vyborny jazdec. Ale napriek tomu si myslim, ze Leclerc je vynimocny talent a o kus lepsi ako Sainz.
Ale ja len dufam, ze ma Sainz pozitivne prekvapi. Prial by som mu to. Uvidime.

Takto ja mám Carlosa rada je to týpek a je výborný myslela som si to už keď sa pakoval z RB že to bude ich najväčšia chyba. Avšak na Charlesa ozaj nemá. Rozhodne nebude taká “dvojka” ako Bottas či Albon. To chalan ma isto naviac ale zase že by ho porážal a porazil…to si nemyslím.

Suhlasim, avsak nemyslim si, ze iba talent samotny vyhrava majstrovstva. Mne pride Charles o kusok nevyzretejsi ako Carlos a v tom moze byt jeho slabina. Navyse ak Carlos bude aj nadalej podavat konstantne kvalitne vykony a pravidelne zbierat body, vyvynie na Charlesa vacsi tlak, ako momentalne Sebastian. A pod tlakom piloti zvyknu robit chyby.

Netvrdim, ze ho bude pravidelne porazat, ale ze mu moze byt vyrovnanym superom, co moze na Charlesa vyvynut tlak rezultujuci v jeho pripadne chyby.

A keď bude v Mercedese zbierať každoročne tituly Max, už to bude v poriadku? Je problém len Hamilton? On prestupoval do tímu stredu poľa, dnes už chce do Mercedesu každý. Samozrejme dúfam, že ak prestúpi, bude sa omieľať dookola, že v takom aute to dá každý.

Ale co? Stareho Verstappena by malo potom Ferrari najat na post sefa stajne ked je to taky sikovny clovek. Zaujimave, ze ani Schumacher, Alesi, Piquet, Senna, Sainz, Magnussen a kopec dalsich rodinnych prislusnikov to nemali tak dobre vydlazdene ako Verstappen. To si vazne myslis, ze niekto musi mat otca byvaleho pretekara aby mal “vydlazdenu” cestu do F1? nehnevaj sa na mna, ale to je krajne najivny nazor. Co taky Stroll? ten to snad mal menej vydlazdene do F1? Ved ho osobne zaucal sam Baldiseri (v 2007 drzal nad hlavou konstrukersky pohar na podiu), ktory bol na tuto robotu najaty.
Toto precenovanie vplyvu stareho Verstappena je az trapne. Keby Max uz v 16tich nebol o tri triedy lepsi ako vsetci jeho rovesnici tak by stary Jos mohol aj na usiach tancovat pred kazdou GP a sedacku by pre Maxa nevytancoval.

Nefandím ani Maxovi a obecně doufám v konkurenci a různorodost.