Podľa Josa Verstappena si treba posvietiť na komisársku zostavu | Magazín F1 - F1online.sk

Tak zase vetsinou se resi stret mezi dvema souperi. Kolik je tam promenych? Kolikrat jsme resili neco slozitejsiho? To si ani nepamatuju.

Pri tak monstrozni akci mit k dispozici cca osm komisaru ruznych narodnosti by nemel byt problem. Staci pokryt nejbeznejsi variantu stret dvou pilotu a ruznych staji.

Mohou tam byt ctyri narodnosti. Komisari staci tri, maximalne ctyri na rozhodnuti. Uz sedm, nebo osm komisaru staci na vyber vhodne komise, bez narodnostniho stretu.

Pokud dojde ke komplikovanejsi situaci, kde bude zainteresovano vice stran, necham holt rozhodovat vsechny.

Ale je to jen muj napad.

Ale resit ruzne jine strety zajmu je podle me nerealne, protoze tam uz je tech promenych nekonecne.

Tak to jo ovšem, solidní debilismus jak se patří. Ale tak Britové jsou tímto známí, že jejich úroveň je hnůj. Hned jsem si vzpomněl na EURO, co předváděli, bučení při hymnách soupeřů a mnoho dalších věcí + rozhodčí, kteří je neskutečně tlačili

V Austinu bych situaci Norris-Max netrestal vůbec (vykrácení trestů) a když už trestat, tak oba 10 sekund.
V Mexiku bych mu prdnul 10 sekund s výstrahou. Těch 2x10 je zvláštní, za jeden souboj se většinou dvojité tresty nedávali i když bylo prohřešků bylo více najednou. Proto beru těch druhých 10 sekund jako kompenzaci za minule.

1 Like

Sorry, ale tady se podle mě bavíme o úplném nesmyslu. Ať se všichni zainteresovaní baví o samotném postihování, tam je velký prostor na zlepšení a není to nic nového, co by se týkalo zrovna tohohle případu. Jos Verstappen je sám pouhý otec závodníka, není potřeba se jeho názory bůhvíjak zabývat, podobně, jako třeba názory Ralfa Schumachera. Daleko horší mi připadá, pokud to, co říká, myslí opravdu vážně, a já se bojím, že ano. To by znamenalo, že každý, kdo má horší auto, musí ostatním bránit v předjetí agresivně až ke způsobení nehody. Nemůžu říct, že by mě to překvapilo.

3 Likes

To bylo za dva souboje.

1 Like

No na Austinu se shodneme, a v Mexiku si asi pleteš provinění, protože šlo o 2 incidenty v různý čas a na různém místě. To nelze považovat za jeden incident ani z rychlíku.

2 Likes

Myslíš že komisaři z Konga by byli lepší?

1 Like

Já tu nenapsal: Herbert je Brit a je to problém. Alespoň vidíš, jaký číčoviny tady obhajuješ.

Jo jo pekna ukazka britskeho nazoru na to co je fer, korektni a slusne.

Tohle je pro ne v pohode, ale rict ze raperi mluvi sproste, no tak takhle ne. :grin:

Jako fakt bejt to obracene, tak Max uz prisel o licenci, to vam rikam. A kdyby krepcil jako Hamilton tehdy, tak z Britanie neodleti.

Jak za jeden incident? - vždy´t byli dva - ve 4. zatáčce a pak v 7. zatáčce!

1 Like

No jo, slavej jedinec, co jen lže a uráží. A takový si tu pěstují

1 Like

Počkej, tak je slabej argument střet zájmů, nebo není? protože jestli je, tak snažit se vytáhnout to stejný, je přece tak slabé ne? Tak je zbytečný se tímhle radoby neargumentem zabývat.
Já jsem u případu s dealershipem psal, že je to problém, když má komisař vazby na účastníka MS, bez ohledu na koho. Nic s RBR jsem u toho nepsal.

Však celou dobu jsou ofiko dva dokumenty od FIA, že šlo o incident v T4 a pak T8

2 Likes

Někdy je fajn dočíst větu.

2 Likes

David už se taky nedívá :man_shrugging:

1 Like

Ok, víc to rozvinu v předešlém příspěvku

Myslim ze to nesmysl neni. Oddelit osobu ktera rozhoduje, od samotneho rozhodnuti nelze. Jak se to rozhodovani muze zlepsit, kdyz se nebude resit personalni otazka?

S tim souhlasim. Jen dodavam, ze neni potreba se zabyvat nazory nikoho. Nazory jedincu se meni v case, viz. Brown, Stella a Horner a Marko v teto kauze. Absolutni autorita neexistuje.

Jeho nazory na obranu, nebo zpusob jizdy jeho syna me nezajima a ani se jimi nezabyvam.

Pro me je ale tenhle aspekt, Briti ve formuli 1, dost podstatny. Jejich vliv na celou formuli je podle me naprosto zasadni.

Pro tebe je to treba marginalni vec. At tak, nebo tak, netreba se o tom dohadovat. Takze jak vzdycky rikas. Sve jsme si rekli a muzeme se posunout dal. :wink:

tiMure, že ti u toho příspěvku narostl knírek a zvedla se pravá ruka?

2 Likes

No, já bych řekl, že za T4 mělo být 5s a za T8 stop and go (což je 25s trest - 20s je jen průjezd boxy). Ve výsledku 10s a 10s bylo pro Maxe ještě štěstí, jinak by skončil 8

2 Likes

No vždyť, pamatuješ si snad, že bych se nějak pohoršovala nad výroky šéfů týmů? A ti jsou aspoň v oficiálních funkcích (teď nebudu rozebírat oficiální postavení Helmuta Marka, to je věc RB). Britové asi mají v F1 vliv historicky, možná se vliv postupně přesune třeba do Saúdské Arábie a bude to lepší :woman_shrugging:. K tomu asi opravdu nemám co říct, ale jestli je u víc jezdců tenhle pocit, ať to řeší. Mají k tomu svoji asociaci.

2 Likes