Nie, samozrejme som (uz davno) cital tie reci o tom, ako Red Bull chcel Alonsa v rokoch 2011, 2013 a neviem kedy este. Zhodou okolnosti to netvrdil nikto okrem Alonsa a Briatoreho, takze presne taku vahu tomu prikladam.
Ale podobne ako ten povestny holubok, uz si rozhadzal figurky, vyspinil si sa na sachovnicu, tak mozes odlediet. Ahoj.
Wow, k něčemu podobnému jsem se chtěl dobrat. Bravo
Teda až na ten titul 2021, na tím by se dalo polemizovat. Ale o tom jindy prosím, jsem unavenej z tohohle stylu diskutování
Prosím objektivně.
Proč nešel Alonso do RB?
My jsme taky četli jak Alonsovi přeješ, ukazuješ to neustále no. Teď už víme jakou vahu tomu přikládat.
Prý to jsou jen sodovkáři.
Já si pamatuji jak přesvědčoval u loňské kvalifikace Austrálie jak ne chyba auta, ale Alonsova chyba byla na vině, to je pak těžký
Už jsem to psal. Faktorů tam bylo několik. Nabíkda 07 mu nedávala smysl vzhledem k tomu, kde RB byl. Navíc Ferrari poletovalo kolem Fernanda už dlouho před 09, takže volba Ferrari se zdála víc logická plus to bylo Ferrari, co mělo domiantní dekádu víceméně. Po 2010 to nedávalo smysl z toho, jak se RB choval ke druhému jezdci a hlavně Fernando chtěl úspěch s Ferrari, podobně jako Vettel. A ten pattern protěžování jednoho jezdce nad druhým tak obrovským způsobem nedává žádnému ambicizonímu jezdci smysl. Ricci 2014 měl štěstí, že se Vettel bez rychlého auta nechytl a naopak Ricci byl zvyklý na křápy a RB neměl ani prostor protěžovat Vettela. Pokud to chceš obrátit do roviny jiných jezdců, tak se zeptej, proč Vettel nepřestoupil do Mercedesu v hybrdní éře? proč Hakkinen nešel do Ferrari vedle Majkla? proč musel skončit Prost v McL vedle Senny? tohle není v F1 nic nového
Podle mě jsou kolegovy otázky a argumentace v téhle diskuzi hodně relevantní a moc nechápu proč by se tohle mělo vylučovat s jeho případnou “podporou” Alonsa.
To není těžký, to jsou hejtři, co tvrdí, jak o Alonsa nebyl a není zájem a jak je vlastně horší než Ham nebo Vettel, ale když mají podobnou techniku, tak je dokázal zdolat
Dal jsi to do uvozovek dobře Davide.
Nevím, co má Alonso motor Mercedes i jen jako zákazník tak je s ním mezi nimi nejlepší Takže je to jasný, i důkaz pro @Daaviid23 k 2021
Ale o tom teda jindy
Až tak jo? Tak to jsem naštěstí nečetl.
A udělali by z něj dvojku?
“Not bad for numebr 2 driver” a Baku 2018, to ti snad stačit bude jako vysvětlení
Ještě bych k tomu velkému shrnujícímu prohlášen přidal pasáž, která Alonsovo rozhodování uvede do lepšího světla. Těch nabídek od RB bylo pravděpodobně o dost míň a proto Alonsovo rozhodování dává větší smysl
Myslím si, že měl Alonso laťku o pár levelů výš jak Ricciardo…
Troufám si tvrdit, že je jistota, že nebyla jen jedna 2007, co tvrdil Horner s Helmutem. Prostě lhali a z toho ten rozhovor, co jsem postoval výš, vznikl. Alonso řikal že se mu Horner i omluvil.
To měl, ale politika RB je jasná a nemění se, mimochodem politika Ferrari velice dlouho byla podobná, tak to bohužel je
Tak co by jsi čekal od lidí co popírali porušení cost capu a pak řekli, že to udělali, ale nebylo to o moc a šlo to na chlebíčky
Jo tomu věřím.
Na druhé straně ale zase nevěřím jak se píše, že RB dával Alonsovi nabídky v podstatě ob rok a naopak v kritickej rok 2014 nabídka nepřišla? To prostě nedává smysl.