Najlepšie si všimnúť medzeru Hamiltona od bielej čiary Hamilton skoro celý čas rovnako a Leclerc tam lieta.. Nevie či brániť skôr Verstappena alebo Hamiltona
S vami sa nedá a nemá zmysel baviť lebo ako tam čítam túto diskusiu tak máte vlastný svet
Kasli na toto nema vyznam, oni si spolupracu predstavuju tak, ze leclerc spomali a pusti ho pred seba, nesmie sa branit, nesmie utocit, idealne by mal aj prestat ho porazat v kvalifikacii, aby ho nemusel ani pustat… proste nieco na styl RB a verstappena, one man show
Myslis ze Senna by na kolegu v T1 neutocil ako Lewis na Charlesa, ako mu tu niektori “radia”? Pochybujem ze nie… ![]()
Ako za mna je to RI, je jasne ze sa o tom bude pisat, ale vedu by som z toho nerobil, stane sa… Ak by som musel, vacsi podiel viny vidim u Charlesa (nenechal miesto), to ze Lewis tam dal divebombu je uplny nezmysel. Ale ano, isiel tam asi zbytocne agresivne (obzvlast na kolegu) a optimisticky, ale nic nezvycajne, ci proti pravidlam. Obaja to prehnali a nasledky pozname ![]()
Kdybych se na ten závod nekoukala a jenom četla články, tak si budu myslet, že se obě Ferrari vzájemně vyřadila a k tomu ještě vzali pár jezdců okolo… Přitom se vlastně nic nestalo, to, že někdo v prvních zatáčkách po startu ztratí pár pozic z jakéhokoli důvodu je úplně běžné.
ved ja som pisal, ze to skusil legitimne, ale jednoducho ked to v monze posles do T1 na vnutornu stranu na poslednu chvilu, tak zakonite budes v T2 na vonkajsku a doplatis na to…a ano za mna to bola divebomba, este 150m pred zatackou nebol ani na urovni jeho zadnych kolies, ale divebomba neni nic nelegalne v mojich ociach, je to proste utok na poslednu na brzdy s tym,že nemyslis prilis na vyjazd smerom do dalsej zatacky, ale to prekaraciek o tom, ci nieco je alebo neni divebomba sa fakt nechcem pustat, asi to kazdy vnimame inak
jakože ukázka na yt video s popisek pro kliknutí je potvrzení divebomby co nebyla jo? aha
nie ved pisem ze sa nebudem hadat o tom ci to je divebomba tak dajme tomu ze neni mne to je uplne jedno, chcel som tym ukazat to ze 150m pred zatackou bol este ani nie na urovni jeho zadnych kolies, a teda to bol prinajmensom agresivny manever na poslednu chvilu… len sa mi nechcelo hladat dlho tak som napisal do youtubu hamilton monza start onboard a klikol som prve co mi vyskocilo, respektive jedine, ja nemozem za to, ze na jedinom videu na yt z jeho onboardu je taky popis a nebudem to hladat kade tade…f1tv si neplatim aby som si to mohol pustat znova a vybrat si jeho kameru… ale samozrejme klasicky odignorujete vsetky spominane veci a fakty, a vypichnete jednu uplne nepodstatnu vec…
Prepac, ale toto nie je divebomba a ak to tak niekto nazyva, skoro vzdy je to “milovnik” Lewisa… Treba sa pozriet co su to skutocne divebomby a to je neporovnatelne, ale to je jedno, kazdy si moze mysliet co chce
Uz sa vyjadril aj Charles k tomu, zachytil s? Ci klame?
A skoda, ze si nereagoval na tu otazku k Sennovi, ktoreho si spomenul ![]()
Tak asi spadam do kategorie “milovnikov” Lewisa no co uz…”milovnici” Charlesa tu idu na plne obratky uz niekolko mesiacov
Charles už po pretekoch priznal ze to prehnal, a ja som to pisal tiez vyssie dokonca mozno aj v tomto vlakne, ze z mojho pohladu mal nechat viac priestoru, pootvoril tam ten volant podla mna viac ako musel… stojim si ale za tym, že to nebola nejaka extremna prasacina, a nebol to ciernobiely incident… lewis mu to tam na poslednu chvilu poslal a natlacil ho na obrubnik, cim mu velmi obmedzil manevrovaci priestor…
… a k Sennovi som reagoval tym, ze uz dvakrat som tu spomenul ze Lewisov utok bol uplne legitimny, a v pohode to napisem aj tretikrat, ten utok bol uplne v poriadku, jedine co hovorim je, ze ak takymto sposobom utocim, tak musim cakat aj tvrdu odozvu od supera
Toto podpisujem do poslednej bodky! Preto súhlasím s tým, že to bol racing incident, aj s vyjadreniami, že ak by bola pozícia jazdcov vymenená, tak by to dopadlo rovnako.
@Matti K tomu Sennovi: Áno, ak by bol Senna na Lewisovom mieste, tak by sa určite snažil využiť ten priestor a spravil by to ako Lewis. A ak by bol Senna na Charlesovom mieste, určite by len tak nespomalil a nepustil súpera ale rovnako agresívne by sa bránil. Senna patril medzi najagresívnejších jazdcov svojej doby, aj preto mal najviac kolízii so súpermi. Preto si myslím, že takáto kolízia by bola v jeho prípade nevyhnutná.
Vedu z toho robí jedine Lewis a jeho skalní. Pre všetkých ostatných je to skrátka racing incident, ktorému Hamilton išiel naproti.
akoze takto, ak by to nebol Leclercov kolega, tak ano poviem ze RI vsetko v poriadku, ale pri kolegovi jasne musi ist opatrnejsie, takze to ze to je RI ho neospravedlnuje… chcel som len poukazat na to, že ten suboj nezacal v T2, a že Lewis mal tiež určitý podiel na tom, pretože začal s agresivnym pretekanim…
… ale tak vidis no, oni uplne odignoruju vsetko co napisem, a chytia sa len totalne nepodstatneho popisku na obrazku, ktory som tam poslal ilustračne na to, aby som poukazal, že aka bola situacia na začiatku brzdnej zony, respektive pred zaciatkom brzdnej zony… ten obrazok som poslal preto, že to je realne jediny co som nasiel verejne dostupny na youtube z lewisoveho onboardu ![]()
Ale tak ja uz som si zvykol, ze to je na tomto fore klasicka strategia, vytrhnut z kontextu, ignorovat fakty a argumenty a zavádzať… najlepsie na tom je, že sa tu niektori vyjadruju akoze objektivne (niektori to dokonca aj napisu explicitne ze sa vyjadruje objektivne), a od tych ludi si nepamatam ani jeden pozitivny prispevok na leclerca, vzdy len negativne
Suhlasim s tebou.
Mam pocit, ze je tu problem s citanim.
Hned moj prvy prispevok som napisal, ze to povazujem za RI a obaja to prehnali, ale @forzaferrari1 mi pise o prasakovi Charlesovi atd. pritom som take nic nenapisal, ani nenaznacil. On pise o Lewisovej divebombe atd., to uz by mi ako RI moc neprislo…
A pisal, ze na kolegu sa po starte takto neutoci (na Lewisa) a ze kebyze Senna cita tuto diskusiu, tak sa obracia v hrobe. No presne na takom vyroku by sa zasmial, tak uz sa snad chapeme ![]()
Ja s tebou súhlasím. Áno, Leclerc išiel tvrdo do T2, ale rovnako tvrdo išiel Hamilton do T1 a som názoru, že keby pred ním nebol Leclerc, tak to tam ani nepustí tú divebombu.
Verstappen, Piastri, Lawson, Gasly, Ocon a mnohí iní by ho nielenže vytlačili z T2 oveľa viac ako to spravil Leclerc, ale už aj v T1 by ho zavreli tak, že by sa tam ani nedostal.
Hamilton mal ukážkový výjazd. Krásne trafil apex, vôbec nevytlačil súpera, nadbehol si do nasledujúcej zákruty a celý čas bol na úrovni súpera a práve preto nemal Leclerc právo ho vytlačiť. To bol úplne ukážkový súboj, keby sa nezrazili. A netvrdím, že by ho Hamilton bol vyhral.
ani raz som tu nenapisal, ze Lewis takto nemal utocit, jedine co som napisal je, ze ak takto zautoci, tak musi ocakavat aj odozvu od supera… na prasaka charlesa som tiez nereagoval tebe, to som pisal niekde hore mozno este snad v prvom prispevku… a Sennu som spomenul v odkaze na to, ze tu niekto tusim spominal, ze leclerc mal spomalit…
Ale co uz ja som len hater, ktory ma problem s citanim, takze tam nema zmysel nic riesit…
ak ja som “milovnik”, tak tu mas kratku vyberovku svojich kamosov, vlasto u mna najvacsi spodok co tu moze byt, takto manifestovat niekoho nehodu na tak nebezpecnom okruhu
Argumentoval si MNE ked si pisal aj o prasakovi Charlesovi, pritom JA som ani naznakom nic take k Charlesovi nemal.
Precitaj si to po sebe, asi si zabudol…
Explicitne si nenapisal, ze Lewis tam nemal utocit, implicitne opakovane.
Za vyrokom, ze divebombu to oznacuju zvacsa Lewisovi “milovnici” si stojim, teba som tak neoznacil ani raz, ani ze si hejter, tak skus byt vecny a nefabulovat ![]()
Uzavriem to tym, ze hoci Lewisov manever oznacujes za legitimny, Charles sam uznal, ze mal postupovat inak, aj tak u teba dominuje ako Lewis divebombol a si na neho kritickejsi nez na Charlesa. Samozrejme mas na to pravo. Ak si myslis, ze to bol RI, tak sa zhodujeme. A tebou spominany Senna by si nepocinal o moc inak ako Lewis a vyroku ze nema po starte utocit na kolegu by sa vysmial… ![]()
napisal som jedine to, ze ak tak utoci, tak musi pocitat s odozvou, nikde som nepisal ze nemoze tak utocit… a ak hovoris o implicitnom naznacovani, tak potom ja som oznacil lewisov manever ako divebombu, a ty si napisal, ze za divebombu to oznacuju len “milovnici” lewisa, tie uvodzovky a kontext jednoznacne smeruju k tomu, ze skutocny vyznam je “hater lewisa”… a kedze ja som to tu ako divebombu oznacil asi najviac krat zo vsetkych, tak potom tiez mozme povedat, ze ma implicitne oznacujes za lewisoveho hatera, ktory nevie citat…
…a ano, mam tendenciu viac branit charlesa, tak ako vy mate tendenciu viac branit lewisa, pretoze som fanusik Ferrari a Charlesa dlhe roky, teda som zaujaty, a vela takychto fanusikov ma (uplne prirodzene) tendenciu inklinovat k Charlesovi, ktory je vo ferrari dlhe roky, v podstate od juniorky, takisto ako je uplne prirodzene, ze vlani vacsina fans mclarenu inklinovala k Landovi… takze ano, v tejto diskusii viac branim charlesa, pretoze mam pocit ze diskutujuci tu hadzu celu vinu na nho, pricom za mna je ta vina priblizne 50/50
a mnou spominany Senna bol spominany v kontexte manevra od Charlesa, nie od Lewisa, teda ten vyznam bol taky, ze Senna by v Charlesovej pozicii urcite nespomalil, tak ako mu to tu niektori radili, a rozhodne nie v kontexte, ze lewis nemal ani skusat utok