Po Veľkej cene Talianska sa na Charlesa Leclerca obrátil veľký hnev nielen fanúšikov Lewisa Hamiltona, ale aj v podstate všetkých tifosi. Monacký pretekár si mal v súboji s tímovým kolegom počínať zbytočne agresívne v tom najmenej vhodnom okamihu. Potom všetko ešte umocnil ďalšou jazdeckou chybou a tvrdou nehodou v Parabolice. Pokiaľ však ide o jeho súboj s Hamiltonom v prvej šikane, britskí odborníci sú k Leclercovi možno až prekvapujúco milosrdní.
Davidom koment chapem.
A velmi dobre si pamatam jeho opakovane babracke narazy do ferrari v 1999 a 2000 …
To byla jízda Davide.
Takze obhajovanie dalsieho babrackeho vytlacenia kolegu z trate mi pride ako pochopitelne.
absolutny suhlas s coulthardom. za sucasnych pravidiel, pokial si na vonkajsku, si nic. lewis sa mal zaradit a suboj by neskor vyhral.
s cim uz ale nesuhlasm, su tieto pravidla. podla mna by malo byt tesane do kamena a tvrdo vyzadovane, ze pokial ides kolo na kolo, musis nechat priestor na sirku auta medzi tebou a strkom. ak nenechas, je to automaticky pushing off - 5s.
cim viac bude v aktualnej elektroere subojov, tym dolezitejsie bude udrziavat manevre co najdlhsie, aby pokracovali jazdci kolo na kolo niekolko zakrut. to sa pri povolenom vytlacani neda.
aj keby to bolo takto vytesane do kamena tak komisari budu rozhodovat raz tak, inokedy naopak bude nutne komisarov nahradit ai vtedy konzistentnost rozhodovania stupne vyrazne, len bude trochu problem s prvotnym ucenim lebo keby jej predhodia vsetky situacie ktore vyhodnocovali tak ai skonstatuje, ze data su nekonzistentne a neda sa urcit kedy trest prist ma a kedy nie
na akom apexe? apex nikde nieje definovany, je to pojem ktory vsetci pouzivaju ale pravidla ho nikde nemaju presne zadafinovany a ked 2 auta idu vedla seba tak kazdy ma apex v inom bode
Byť “prvý na apexe” je v pravidlách napísané pre právnikov Medzinárodného trestného súdu v Haagu, ktorí sa budú hádať, či bol pilot o 1 cm vpredu, alebo vzadu. Ako sa to dá vyhodnotiť pilotom počas jazdy v F1??? Ja tvrdím, že Hamilton nebol prvý na apexe a nemal právo vyžadovať od Leclerca, aby zabrzdil na nulu a pustil Lojzka pred seba. A nezačni tu prosím Ťa posielať fotky z prvej šikany, lebo sa do toho zamotáš
Nikdo netvrdí, že má brzdit. Má tam nechat místo na šíři jednoho vozu. Nic víc, a ani nic míň se po něm nechce. Několik jezdců ze zadních pozic tam zvládlo jet vedle sebe.
Že byl Charles přemotivovaný se ukázalo o pár kol později.