Tak tohle je hodně pokročilé myšlení na místní ekosystém a jestli Ti dá lajk ještě někdo kromě mě, tak to nabourá mojí evoluční teorii.
Tady to totiž zdá se funguje na principu reverzní psychologie.
Tak tohle je hodně pokročilé myšlení na místní ekosystém a jestli Ti dá lajk ještě někdo kromě mě, tak to nabourá mojí evoluční teorii.
Tady to totiž zdá se funguje na principu reverzní psychologie.
No ak fanúšikovia nebudú chodiť na zápasy, či VC, pozerať v platenej TV prenosy, kupovať dresy, tak každý šport bude mať problém. Bez fanúšikov to môžu zabaliť.
Jojo, pro vás s Evap je tedy ideální Wrestling - to je celé nahrané, ty “sportovce” (herce) to asi moc nebaví, ale je to hlavně pro jednoduché diváky. Tak super no.
Napsat, že je mi jedno jestli se přitom sportovec baví je naprosto mimo mísu a navíc teda neskutečná arogance. Ono aby to byla zabava pro všechny, tak se právě ti sportovci, tady v tom případě jezdci, bavit musí, to jde ruku v ruce. Větší hloupost jsem tady nečetl
Ale to se bavíme o finančním systému ne rovnici, že koukám na závody nebo jedu na závod, tak si platím jezdce. To ani jako zkratka nefunguje. Ono stačí pochopit, jak fungují vysílací práva, poplatky pro okruhy, aby byly vůbec v kalendáři atd. A to s jezdci a jejich platy nemá opravdu nic společného
Podle mě jste to spíš (zase) špatně pochopili.
Za prvé ano, diváci platí sportovce. Šok
A nebo kam myslíš, že mizí peníze za vstup nebo za placení televizí/streamů? Zásadní část z těhle peněz jde Liberty, která je přerozdělí mezi týmy, které peníze použijí i na platy jezdců. To je přímá cesta. A nepřímo platí diváci jezdce tak, že čím víc diváků příchází na závody, tak tím víc má celkově sport sponzorů. A ty prachy jsou zase použitý (i) na platy sportovců. Já bych ale řekl, že tohle jsou základní znalosti.
![]()
Za druhé, jezdec F1 je velmi speciální zaměstnání, ale pořád to je zaměstnání. A zaměstnání tě jaksi nemůže bavit vždycky na 100%. A jak jsme si ukázali v předchozím bodě, výplata jezdce závisí i na tom kolik lidí příjde, takže ano diváci jsou v tomhle případě páni.
Já věděla, že mě v tom nenecháš
! A ještě k tomu to myslím úplně vážně… Radši toho nechám, nebo si tady zkazím poslední zbytky pověsti, které snad ještě mám
. Podívám se později, co se mi podařilo napáchat.
Dobre. Odkiaľ má TV peniaze, ktorými zaplatí vysielacie práva? Od koho sú peniaze na poplatky za poriadanie VC? Iste boli aj vlády, ktoré si z toho nerobili ťažkú hlavu. Ale dohodobo v týchto sumách nevydržia fungovať ani “filantropi” typu Abramoviča, či Strolla.
No zatiaľ je tu ten problém s energiou a je dosť podstatný, a kým tu bude a zároveň s ním aj náhodný softvérový generátor deploymentu energie, tak nie je možné, aby tieto autá boli zábavnejšie pre pilotov, ktorí v nich pretekajú.
Viem, že Lewis si tieto autá vychvaľoval, ale to bolo v čase, keď porážal Charlesa a to mu stačilo, aby tieto autá boli pre neho najlepšie na svete.
Koniec koncov on niekedy vychvaľoval aj minulú generáciu, keď mal obdobie, že porážal Russella a zbieral pódiá.
Zábavnejšie je to možno akurát pre netflix fanúšikov yoyo racingu.
Čo je na ňom podľa teba nevhodné?
Ja nie som nejaký zástanca ground effectu, ale ani jeho odporca, no tie prejazdy rýchlych zákrut s ním boli super.
Dejve, tys tomu nasadil korunu. Když koukáš na nova sport skrze F1 tak platíš jezdce? Ne, platíš nově za to, že si koupila licenci na vysílání závodů. Protože logicky, chce ty peníze v návratnosti. Když jedeš na závod, tak platíš okruhu, tomu okruhu co platí za to, aby byl v kalendáři. Jinak prize money za pořadí v PK (šok, F1 je týmový sport a ohodnocuje se na pořadí týmů a ne jezdců), tak pochází z minimálního finančního koláče (McL jako mistr světa dostal 175 mil loni), řekni mi, jaký je rozpočet McL na daný rok? myslíš si, že je to těch 175? a pak se podívej na webovky a uvidíš tohle
Tohle je te ten finační proud pro týmy. A ok, jestli se chceš dát do fronty “koupil jsem si Jacka na večer, tak sponzoruju jezdce F1, tak klidně. Ale co tu bylo napsaný je nesmysly, ať se na to podíváš z jakýhokoliv hlediska. No a poslední věc - že jezdce to nemá bavit, jako sorry, ale ukaž mi sport, kde jsou soutěžíci, který to nebaví, ale držme je tam, protože my u tv se chceme bavit?
Teď jsem to napsal Davidovi. U TV i lístků na okruh vracíš investici těm, co ji udělali, aby pořádali závod nebo vysílali závod, neplatíš jezdce.
Zjavne jediný, kto tu opäť nič nechápe, si ty Honzi a uniká ti celá podstata.
V každom športe sú vysielacie práva, poplatky a celé financie daného športu naviazané na jednom konci na fanúšikov, ktorí sú tí, čo to platia a na druhom konci na športovcov (a členov tímu), ktorí sú platení.
Čím viac fanúšikov, tým drahšie vysielacie práva, poplatky pre okruhy, reklamy pre značky a logicky tým vyššie aj výplaty pilotov.
Bude to paradoxně velmi smutné čtení u kterého se hodně nasměješ, to je jistota.
Ti nejhloupější jsou totiž vždycky nejvíc slyšet.
Jj, Liberty ty peníze posílá jezdcům ![]()
Tie firmy sponzurujú tímy (kupujú si u nich reklamný priestor), práve kvôli sledovanosti (divákom). Čiže sa dostávam opäť tam, čo sa ti tu snažia všetci vysvetliť, a teda že de facto divák nepriamo platí jazdca.
Pokud to bereš opravdu doslova, tak ano, když jde na závod a nebo zaplatíš televizi, tak neplatíš přímo jezdce.
Ale jinak je to čistej blábol, fanoušci přímo i nepřímo platí celý kolotoč F1 a to včetně platů jezdců. To tak prostě je šmudlo ![]()
Jinak já si myslím, že je lepší když to piloty baví. Ale přísně vzato ano, je to zaměstnání jako každé jiné, takže to piloty nemusí bavit 100% času.
Snaží sa ti to tu vysvetliť Dávid, Ronie aj ja. Ale bohužiaľ si tak obmedzený, že je to nemožné.
Opäť tu zo seba robíš hlupáka, a to ti teraz hovorím bez urážky.
Víš co mně hlavně přijde neskutečně arogantní podat to stylem “Platím tě, tak mě bav.” To ti přijde normální vyjádření fanouška? Zní to neskutečně povýšenecky a přijde mi že takovému člověku o ten sport jako takový ani nejde.
Radši zhltne něco umělého, co bude „zábavné“ na první pohled, než aby ocenil skutečný sport se vším, co k němu patří.
toho šumdlu si nech pro někoho, kdo si myslí, že žije v antickém Římě ![]()
Ten finanční systém funguje jinak, než tu bylo tvrzeno, což si sám potvrdil. A arogance “já si je platím tak ať mě baví” sorry, ale tohle buranství s arogancí jen podtrhuje tu neznalost toho, jak to funguje. Ale hej, hlavní je ze sebe vyplodit nesmysl a ještě si myslet, že ostatní jsou mimo, když tvrdí něco jiného.
Moja posledná reakcia idem von so psom. Hypoteticky. Čo sa stane s F1,alebo s hocijakým športom, ak by sa všetci, alebo takmer všetci diváci od nej odvrátili a prestali by ju sledovať, kupvať predmety spjené s ňou, čítať či písať si o nej? Asi by ju nevyhnutne čakala reštruktralizácia.
Plat Hama se bere podle počtu sledujících u TV a fans na okruhu? Nemyslím si. Tímhle to uzavřu.